Informizely customer feedback surveys
Se de seneste forbedringer
Send os dine idéer til Bankafstemning

+7

Vi er er i gang med at optimere den tekniske del af Bankafstemning i e-conomic, så funktionen bliver endnu bedre at bruge for dig.

Derfor vil vi gerne høre, hvorfor du bruger eller ikke bruger Bankafstemning og om du har forslag til, hvordan funktionenerne kan blive endnu bedre.

Vi kan ikke love, at alle idéer bliver en del af Bankafstemning, men dine input vil være værdifuld viden i den fremtidige udvikling af Bankafstemning.

Byd ind med dine idéer her på indlægget — vi glæder os til at høre fra dig.


Med venlig hilsen Jesper Mieritz  
lukket
i Forslag » Andet af 🔒 (102k points)
status opdateret af 🔒
En knap der opretter en postering med det beløb der udgør differencen mellem 2 posteringer, så man nemt og hurtigt kan få afstemt alle poster på banken - både dem hvor der er øredifferencer, men i sær dem som hæves i fremmed valuta
Hej

Jeg ku vildt godt tænke mig at man kan oprette bank konti i valuta lige som man kan i Navision.

Det ville gøre det en del nemmere at afstemme en bank hvor "højre og venstre" side er ens og ikke som nu at højre er i valuta og venstre er omregnet.....

Hilsen Debbie
For mig ville det lette rigtig meget hvis man kunne vedhæfte bilag direkte når man overfører posteringer fra bankafstemningen.
Når man bruger knap overfør og deri bruger autofunktionen til at systemet finder de fakturaer der bliver betalt for - er det muligt at systemet kan "lære" af hvilke betalinger man udpeger til hvilke kunder.

jeg har mange betalinger som denne autofunktion ikke virker på. Mine kunder skriver alle faknr. på betalingen, men alligevel finder autofunk. ikke den rigtige fak - det vil også være fint hvis man kan skrive faknr. i stedet for kundenavn og så derefter udpege hvilken en fak der skal udlignes

MVH Doris
Hej Doris :)

Umiddelbart er fakturanummer noget af det jeg oplever den finder bedst.

Jeg vil derfor høre om du har mulighed for, at jeg kommer med ind på din aftale og tester det af, når du sidder i denne situation næste gang? Altså inden du overfører dem til kassekladden, så vil jeg meget gerne prøve at se, hvad der sker :)
Hej jesper

du må meget gerne kikke med - jeg bogføre betalinger hver dag mellem 8 og 9

skal jeg kontakte dig fx i morgen? Hvordan? eller kontakter du mig

Kan se der ligger en del betalinger i banken, som vil være klar til bogføring i morgen

MVvh Doris
Hej Doris :)

Jeg kan forstå du var på chatten i dag, hvor i fik kigget på dette problem.

Som jeg forstod det på min kollega, så fandt i frem til, hvorfor den ikke kunne aflæse det. Hvis jeg har misforstået, så må du meget gerne sige til, eller hvis du har udfordringer med at løse det. Så vil jeg meget gerne kigge på om jeg kan gøre noget for at hjælpe :)

Rigtig god weekend.
Jeg har først set dette nu da jeg skulle ind og skrive om noget der irriterer mig i det nye I har lavet. Jeg ville sådan ønske man kunne udlæse posterne fra bankafstemningen til Excel for jeg bruger det,  når jeg f.eks skal rykke min kunde for bilag. Før har jeg så tacklet det ved at markere alle de åbne linier og så kopiere dem over i enten excel eller i mailen til kunden, men nu hvor I har ændret på opsætningen så bliver det bare en lang kolonne i stedet for 3 kolonner.

Hilsen Susanne
Hej Susanne :)

Du har helt ret.

Det er rettelse vi har på listen for den nye version af bankafstemningen. Så det er altså noget vi kigger på.
Hej

 

Jeg har opdaget, at når man skal søge på siden (ex med ctrl-f) så kommer beløbene ikke frem, selvom man ved de er der, og man faktisk kan sidde og se beløbet på siden.  Hvorfor det?

 

Og så har jeg opdaget, at man ikke kan se hele meddelelsen fra banken, når man åbner poster med den sorte pil....

 

Hilsen Debbie
Hej Debbie,

I forhold til teksten fra banken, så er det fordi feltet er blevet gjort for småt. Hvis du holder musen over det og lige venter et øjeblik, så plejer der at komme en boks frem, hvor hele teksten kan læses. Det er selvfølgelig ikke meningen det skal virke på den måde og derfor er det også kun en løsning for nu.

Vi har rapporteret det videre til de kloge personer, som sidder med det.

I forhold til den anden del med ctrl. + f, så skyldes det at vi har ændret den måde bankafstemningen indlæser og viser alle linjerne.

Før skete der det, at alle linjerne blev indlæst på gang og derfor kunne bankafstemningen godt være langsom, specielt hvis man havde en del posteringer. Det er nu blevet ændret til, at de løbende indlæses når linjerne bliver synlige. Det har betydet, at bankafstemningen arbejder langt hurtigere end før, da systemet ikke bliver belastet af ligeså mange linjer på en gang.

Omvendt betyder det så også, at linjerne ikke kan søges frem medmindre du kigger på den, da det i teorien først er når du ruller, at de er synlige på siden. Førhen var de der allesammen på en gang, hvilket gjorde systemet meget tungt.

Vi er gået lidt i tænkeboks omkring, hvad vi skal gøre her, men jeg håber min forklaring giver mening. Ellers spørger du bare :)
Du skriver (Jesper) at du forsøger at få det prioriteret - men er det slet ikke  muligt at give en tidshorisont for hvornår det bliver muligt at kunne afstemme i valuta (I har vel en pipeline af udviklinger som bliver prioriteret løbende?)

Hej Tina, 

Det er helt rigtigt, at vi har en fast pipeline, som vi arbejder efter. 
For at sørge for vi altid har plads til at arbejde med relevante og akutte ting, så har vi også frigjort plads i vores pipeline, som kan bestemmes helt ned fra måned til måned. 

Det er derfor meget svært at sige, hvornår vi udvikler på en specifik funktion, hvis det ikke er planlagt i en fast pipeline. Her er valuta ikke fast planlagt, men det er noget vi i fremtiden meget gerne vil kigge på. Derfor kan jeg ikke love dig, hvornår det kommer, men jeg kan love dig, at det er noget vi meget gerne vil fokusere på i fremtidige planer. 

Jeg ved ikke om det giver mening for dig, men jeg tilbageholder ikke information i forhold til, hvornår det kommer, men jeg vil hellere være sikker i mit svar på, hvornår vi undersøger bestemte ting. Jeg ville hellere end gerne give dig en tidshorisont. 

Det er dog min hypotese, at ingen har godt af, at vi gætter på hvornår er klar, hvis vi ikke er sikre smiley

Indtil I får implementeret bankafstemning i anden valuta, kan det så være en løsning at manuelt gange kontoudtog op med dagskursen på eksempelvis USD? Er der andre som har haft samme ide og fået det godkendt af en revisor?

Dette kunne evt. blive et 'cowboy-trick' på e-copedia.

Hej Lucas, 

Det kunne være en løsning for at få posteringer ind. Man skal selvfølgelig være opmærksom på, at det kommer ind i DKK på denne måde og derfor ikke kan udlignes med faktura i anden valuta, hvis man arbejder med debitor- og kreditorstyring. smiley

Hej Jesper.

Tak for dit svar. Så med andre ord er dette kun en løsning hvis man udelukkende bogfører via finansbilag?

Vh Lucas

Jeg kender ikke hele din opsætningen og din bogføring, men jeg vil i hvert fald flage, at der er noget man skal være helt skarp på i forhold til, hvilken valuta, der bogføres i. smiley

Valuta! :)

13 Svar

 
Bedste svar
Hej allesammen :)

Først og fremmest vil jeg starte med at sige tak for i har bidraget til at komme med inputs til vores bankafstemning.

Tanken bag dette indlæg har været lidt anderledes end den arbejdsgang vi normalt har, hvor vi fuldstændig lader det være op til jer at skyde gode ideer af. Hele ideen er, at vi i højere grad vil samle sammen til de ting vi kigger på lige nu. Jeg kan ikke garantere, hvad vi vælger at arbejdere videre med, men jeg synes det er super fedt så mange har valgt at bidrage. På baggrund af jeres feedback er det helt sikkert noget vi vil fortsætte med at teste af.

Det jeg gør herfra er, at jeg samler alle inputs og giver vores udviklere en samlet liste med tanker omkring, hvordan I brugere gerne vil have vi udvikler på vores bankafstemning. Jeg vil medtage tidligere indlæg her på forum, så det er ikke kun dette indlæg, der ville være relevant, men da dette er det nyeste indlæg, så vil jeg antage, at disse indlæg er super relevante nu og her. Det kan de ældre indlæg selvfølgelig også være og derfor kommer de også med.

Jeg skal nok komme med opdateringer på, hvad vi kommer til at gøre fremadrettet her på indlægget.

Jeg håber i allesammen får en rigtig god weekend og endnu en gang tak for hjælpen! Det er meget værdsat.

Med venlig hilsen Jesper Mieritz  
Forslag af 🔒 (102k points)
Hej til alle der følger med her :)

Vi har nu fået implementeret første forslag af den feedback vi har fået fra jer.

I forhold til bankafstemning, så har var der ønske om i højere grad at kunne afstemme webshop indbetalinger med dem i e-conomic.

Grunden til dette kunne gå galt er, at referencen i e-conomic ofte er et fakturanummer, hvor webshoppen har et ordrenummer.

Vi har derfor givet mulighed for at få 'øvrig ref.' fra fakturaen med på indbetaling via betalingsbetingelsen 'betalt kontant'.

Grunden til dette er, at det ofte er øvrig ref., som benyttes til ordrenummer og betalingstypen 'betalt kontant' ofte anvendes til webshopsalg.

Vi er i gang med at kigge på resten af den feedback i har kommet, så vi er ikke færdige, men det var det første forslag vi fik implementeret.

Mange tak for inputs. Jeg vender tilbage, når vi har flere ting klar :)

Vi har nu rullet en ny og bedre bankafstemning ud.

Vores primære fokus har været at forbedre performance i bankafstemningen. 

Jeg vil herunder liste de forbedringer, der er kommet: 

Bankafstemning er blevet markant hurtigere at arbejde i. Vi har forbedret måden posteringerne indlæses på. Uanset antal af posteringer, vil en periode kunne indlæses på nogle sekunder. Derudover er der en række forbedringer:

  • Primosaldo styres nu under "Gå til indstillinger" på det grå ikon med tandhjulet i højre hjørne.

  • Automatisk afstemning styres nu af en fast opsætning under "Gå til indstillinger" på det grå ikon med tandhjulet i højre hjørne. Du kører stadig den Automatiske afstemning ved at klikke på "Afstem automatisk".

  • Du har nu mulighed for at se "Difference i valgt værdi" for hurtigere overblik over manglende poster til afstemning.

  • Skift mellem perioder sker nu kun ét sted - i toppen af Bankafstemning.

  • Forbedring af den måde afdelinger i kassakladden spiller sammen med 'overfør til kassekladde'.

  • Øvrig ref. fra faktura kan lægges på indbetalingen. Læs kommentaren ovenfor.

Et stor ønske herfra er en visning af differencen mellem de markere posteringer i bogholderiet og de markerede posteringer i banken

Det kunne fx være ved afstemning/matchning af dankortindbetalinger hvor man måske skal markere 3-4 posteringer i eget bogholderi og 7-8 posteringer i banken for at disse matcher/går i 0

Lige nu sidder man manuelt med en "lommeregner" og trækker tallene fra hinanden for at se differencen mellem de markerede - som så måske passer med 1 posteringer mere eller mindre i den ene eller anden side

Så en forskel på "Valgt værdi" i de 2 sider er et stort ønske herfra wink


René Arpe It-konsulent
Forslag af (17.3k points)
Hej Rene,

Vi har nu rullet forbedringen af bankafstemningen ud. Lige præcis dit forslag her er kommet med i den nye version. Jeg håber det skaber værdi for dig :)

Hvis du vil se alle forbedringer, så står de under mit svar lidt højere oppe.

Mange tak for dine inputs!

Bankafstemnings-rapporten ønskes forbedret

Som revisor kan man se at e-conomic siger der er 0 kr i difference men ikke hvordan man er kommet frem til det

http://forum.e-conomic.dk/19740/rapport-bankafstemning?show=19740#q19740

 

Fx i nedenstående eksempel - her er den reelle saldo på banken 141.516,19 men den korrigerede er 144.746,94

Hvordan er man kommet frem til den korrigerede saldo ?

De posteringer der overføres til næste periode bør specificeres så man kan se hvordan man er kommet frem til den korrigerede saldo


René Arpe It-konsulent
Forslag af (17.3k points)
Meget Enig!
Hej René og Alexander,

Fejlen her skulle meget gerne være klaret inden længe.

Hvis alt fungerer som det skal, så skal den bare rulles ud. Hvis de sidste test går som de skal, så vil det være klaret hurtigt. Jeg vender lige tilbage, når det er helt klar til jer :)
Valuta, valuta, valuta!
Forslag af (26.5k points)
Hej Erik :)

Valuta er helt sikkert en oplagt forbedring af bankafstemningen. I denne omgang kom den ikke med. Det er dog ikke på baggrund af, at den er blevet afvist, men at opgave var for stor til at få med her, da vi har nogle andre vigtige forbedringer vi også skal nå. Derfor har vi rykket valuta delen lidt, men det er noget vi gerne vil lave.

De øvrige forbedringer kan findes højere oppe i tråden her :)

Hej Jesper,

Vi har to ønsker til jeres bankafstemning.

I billedet inden vi overfører posteringerne fra bankafstemningen til den daglige kladde, ville det være rart hvis man kunne sortere på tekst, beløb osv., ligesom vi kan i den daglige kladde.

Derudover kunne vi godt bruge jeres fordelingsknap i det samme billede :)

Med Venlig Hilsen

Tilde Tommerup

Revisor HD(R)

Øernes Revision Registreret Revisionsaktieselskab | CVR 3712 1924

Næstvedvej 2 | 4760 Vordingborg | Tlf. 5538 1234

Forslag af (340 points)
Bankafstemning - ønske
Hej Tilde og tak for din feedback på mit forslag.

Jeg har længere oppe i tråden skrevet, hvad vi har valgt at forbedre.

Det er i denne omgang ikke blevet til en sortering af kolonner eller en fordelingsknap. Jeg synes alligevel du skulle have en opdatering :)
Et meget stort ønske ved mange kunder er muligheden for at afstemme i anden valuta end standard.

Både hvad angår konti i anden valuta, men også at enkelte poster i en anden valuta kan overføres til kassekladde, fx som leverandørbetaling, og den i de tilfælde så selv kan beregne kursen.

Så slipper man for manuelt at skulle oprette de mange betalinger til udenlandske software systemer der bliver trukket i EUR og USD på kreditkort, og manuelt at regne kursen ud, eller hente den i banken.

Håber i vil tage dette med.

- Alexander / VALJU

Mvh Alexander Sylvestersen-Platz  |  VALJU ApS  |   +45 3360 1261
Forslag af (2.3k points)
Helt enig her. Det er virkelig savnet.
HELT enig. Er virkelig savnet.

Hej Alexander, Casper og Niki,

Valuta er helt sikkert en oplagt forbedring af bankafstemningen. I denne omgang kom den ikke med. Det er dog ikke på baggrund af, at forslaget er blevet afvist, men at opgave var for stor til at få med her, da vi har nogle andre vigtige forbedringer vi også skal nå. Derfor har vi rykket valuta delen lidt, men det er noget vi gerne vil lave. 

Mange tak for i vil byde ind. Vi er meget opmærksomme på, at valuta er et højt ønske.

De øvrige forbedringer kan findes højere oppe i tråden her :)

Jeg håber snart der er nyt omkring bankafstemning af valutakonti?

mvh Rikke
Hej Rikke,

Det er en større opgave jeg løbende arbejder på, at vi få implementeret. Jeg har presset på ideen over flere omgange nu og der har ikke opstået et hul til at få det ind.

Vi havde startet en sag op omkring, men af nogle tekniske årsager, som jeg ikke helt forstår, så er blev sat på pause igen. Jeg ville meget gerne give dig en lang kringlet forklaring af det, men man skal vist være udvikler for at forstå det.

Derfor er der for nu ikke andet nyt end vi har haft kigget på sagen og fået et indblik i, hvad der kræves for at lave det, men at vi samtidigt har konstateret, at det ikke kunne passe ind i de nuværende planer vi har.

Det er en opgave jeg nok skal blive ved at have fokus på. Det er meget efterspurgt og giver rigtig med værdi, men for nu er der ikke en konkret plan.
Mulighed for API til bankafstemningen. Sådan at andre systemer kan hente, eller levere poster hertil. Uden at skulle bruge CSV import.

Eks. hvis man anvender Pleo.io som betalingskort.

Mvh Alexander Sylvestersen-Platz  |  VALJU ApS  |   +45 3360 1261
Forslag af (2.3k points)
Hej Alexander og mange tak for din feedback. Jeg er nu i gang med at samle sammen i forhold til alle de fede inputs i har givet os.

I forhold til den med API, så har vi integration til banker, hvor transaktioner kan kommer med direkte over i bankafstemningen. Her behøves ingen CSV-fil.

Som jeg har forstået brugen af Pleo, så kan de selvfølgelig overføre mere information end banken. Det kunne være vedhæftede bilag. Det lander så i kassekladden og kan bogføres. Skal dette ikke afstemme med lige præcis banken? Så en integration via API'et skulle ramme banken, hvor integrationen til Pleo skal ramme kassekladde og de den vej i gennem afstemmes.

Er der noget jeg har misforstået her? I så fald må du meget gerne rette mig :)
Mulighed for at generere en online rapport - som eks. kan sendes til kunden (som admin / revisor / bogholder) med ikke afstemte posteringer (typisk dem der mangler bilag på)
I denne "rapport" kunne der være mulighed for at droppe bilagene direkte på posteringerne, som så dermed ville overføre posteringen til en kassekladde med bilag på, og dermed være afstemt.

- Alexander / VALJU

Mvh Alexander Sylvestersen-Platz  |  VALJU ApS  |   +45 3360 1261
Forslag af (2.3k points)
Give mulighed for at automatisk bankafstemning køres automatisk - altså så man ikke skal ind i bankafstemningen og trykke på knappen. Er umiddelbart overflødigt at skulle ind og trykke i mange situationer.

Hertil kunne det så være muligt at systemet helt automatisk sendte rapporten over ikke afstemte posteringer, som jeg nævnte tidligere.

Sidst men ikke mindst vil det i kombinationen med muligheden for API adgang, også give mulighed for at eksterne apps kunne lave langt mere avancerede og specialiserede løsninger omkring bankafstemning.

- Alexander / VALJU

Mvh Alexander Sylvestersen-Platz  |  VALJU ApS  |   +45 3360 1261
Forslag af (2.3k points)
Helt klart en visning af øredifferencen mellem 2 bilag som det ene punkt.

Evt. automatisk oprettelse af postering med difference. Men blot man vil kunne få vist beløbet, så man ikke skal regne det ud på rundt regnet 50 bilag hver måned, da vi har mange valutabetalinger, der derfor aldrig stemmer i bankafstemningen.

Krydser fingre ;)

Vh. Nina Jarlstad
Forslag af (710 points)
Hej Nina,

Vi har nu rullet opdateringen ud. Du kan finde alle forbedringer længere oppe i tråden.

En bogføring af difference kom ikke med her. Du vil dog være i stand til nu at se differencen mellem valgte posteringer, så du hurtigt og nemt kan se, hvor meget der mangler at blive bogført :)

Hej! MANGE TAK. Jeg har noteret at det er kommet på. En længe ventet feature - af hjertet tak. Jeg er kæmpe fan af den opdatering yes

vh. Nina

Hej igen,

Det har været en opgave, som har fået meget fokus herinde fra, så det er virkelig fedt at se, at det er noget der giver dig og forhåbentligt andre stor værdi. Mange tak for tilbagemeldingen.

Rigtig god dag :)