forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Send os dine idéer til Bankafstemning

+1

Vi er er i gang med at optimere den tekniske del af Bankafstemning i e-conomic, så funktionen bliver endnu bedre at bruge for dig.

Derfor vil vi gerne høre, hvorfor du bruger eller ikke bruger Bankafstemning og om du har forslag til, hvordan funktionenerne kan blive endnu bedre.

Vi kan ikke love, at alle idéer bliver en del af Bankafstemning, men dine input vil være værdifuld viden i den fremtidige udvikling af Bankafstemning.

Byd ind med dine idéer her på indlægget — vi glæder os til at høre fra dig.


Venlig hilsen/Best regards

 

Jesper Mieritz

Knowledge Manager, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Har du et godt tip du vil dele med andre e-conomic brugere?
- Hop herind og del det!
spurgt 9 Mar i Forslag » e-conomic generelt af Jesper Mieritz (60,580 points)
vises igen 9 Mar af econadmin
En knap der opretter en postering med det beløb der udgør differencen mellem 2 posteringer, så man nemt og hurtigt kan få afstemt alle poster på banken - både dem hvor der er øredifferencer, men i sær dem som hæves i fremmed valuta
Hej

Jeg ku vildt godt tænke mig at man kan oprette bank konti i valuta lige som man kan i Navision.

Det ville gøre det en del nemmere at afstemme en bank hvor "højre og venstre" side er ens og ikke som nu at højre er i valuta og venstre er omregnet.....

Hilsen Debbie
For mig ville det lette rigtig meget hvis man kunne vedhæfte bilag direkte når man overfører posteringer fra bankafstemningen.
Når man bruger knap overfør og deri bruger autofunktionen til at systemet finder de fakturaer der bliver betalt for - er det muligt at systemet kan "lære" af hvilke betalinger man udpeger til hvilke kunder.

jeg har mange betalinger som denne autofunktion ikke virker på. Mine kunder skriver alle faknr. på betalingen, men alligevel finder autofunk. ikke den rigtige fak - det vil også være fint hvis man kan skrive faknr. i stedet for kundenavn og så derefter udpege hvilken en fak der skal udlignes

MVH Doris
Hej Doris :)

Umiddelbart er fakturanummer noget af det jeg oplever den finder bedst.

Jeg vil derfor høre om du har mulighed for, at jeg kommer med ind på din aftale og tester det af, når du sidder i denne situation næste gang? Altså inden du overfører dem til kassekladden, så vil jeg meget gerne prøve at se, hvad der sker :)
Hej jesper

du må meget gerne kikke med - jeg bogføre betalinger hver dag mellem 8 og 9

skal jeg kontakte dig fx i morgen? Hvordan? eller kontakter du mig

Kan se der ligger en del betalinger i banken, som vil være klar til bogføring i morgen

MVvh Doris
Hej Doris :)

Jeg kan forstå du var på chatten i dag, hvor i fik kigget på dette problem.

Som jeg forstod det på min kollega, så fandt i frem til, hvorfor den ikke kunne aflæse det. Hvis jeg har misforstået, så må du meget gerne sige til, eller hvis du har udfordringer med at løse det. Så vil jeg meget gerne kigge på om jeg kan gøre noget for at hjælpe :)

Rigtig god weekend.

13 Svar

 
Bedste svar
Hej allesammen :)

Først og fremmest vil jeg starte med at sige tak for i har bidraget til at komme med inputs til vores bankafstemning.

Tanken bag dette indlæg har været lidt anderledes end den arbejdsgang vi normalt har, hvor vi fuldstændig lader det være op til jer at skyde gode ideer af. Hele ideen er, at vi i højere grad vil samle sammen til de ting vi kigger på lige nu. Jeg kan ikke garantere, hvad vi vælger at arbejdere videre med, men jeg synes det er super fedt så mange har valgt at bidrage. På baggrund af jeres feedback er det helt sikkert noget vi vil fortsætte med at teste af.

Det jeg gør herfra er, at jeg samler alle inputs og giver vores udviklere en samlet liste med tanker omkring, hvordan I brugere gerne vil have vi udvikler på vores bankafstemning. Jeg vil medtage tidligere indlæg her på forum, så det er ikke kun dette indlæg, der ville være relevant, men da dette er det nyeste indlæg, så vil jeg antage, at disse indlæg er super relevante nu og her. Det kan de ældre indlæg selvfølgelig også være og derfor kommer de også med.

Jeg skal nok komme med opdateringer på, hvad vi kommer til at gøre fremadrettet her på indlægget.

Jeg håber i allesammen får en rigtig god weekend og endnu en gang tak for hjælpen! Det er meget værdsat.

Venlig hilsen/Best regards

 

Jesper Mieritz

Knowledge Manager, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Har du et godt tip du vil dele med andre e-conomic brugere?
- Hop herind og del det!
besvaret 6 Apr Forslag af Jesper Mieritz (60,580 points)
Hej til alle der følger med her :)

Vi har nu fået implementeret første forslag af den feedback vi har fået fra jer.

I forhold til bankafstemning, så har var der ønske om i højere grad at kunne afstemme webshop indbetalinger med dem i e-conomic.

Grunden til dette kunne gå galt er, at referencen i e-conomic ofte er et fakturanummer, hvor webshoppen har et ordrenummer.

Vi har derfor givet mulighed for at få 'øvrig ref.' fra fakturaen med på indbetaling via betalingsbetingelsen 'betalt kontant'.

Grunden til dette er, at det ofte er øvrig ref., som benyttes til ordrenummer og betalingstypen 'betalt kontant' ofte anvendes til webshopsalg.

Vi er i gang med at kigge på resten af den feedback i har kommet, så vi er ikke færdige, men det var det første forslag vi fik implementeret.

Mange tak for inputs. Jeg vender tilbage, når vi har flere ting klar :)

Et stor ønske herfra er en visning af differencen mellem de markere posteringer i bogholderiet og de markerede posteringer i banken

Det kunne fx være ved afstemning/matchning af dankortindbetalinger hvor man måske skal markere 3-4 posteringer i eget bogholderi og 7-8 posteringer i banken for at disse matcher/går i 0

Lige nu sidder man manuelt med en "lommeregner" og trækker tallene fra hinanden for at se differencen mellem de markerede - som så måske passer med 1 posteringer mere eller mindre i den ene eller anden side

Så en forskel på "Valgt værdi" i de 2 sider er et stort ønske herfra wink


René Arpe

It-konsulent

besvaret 13 Mar Forslag af Rene.Arpe (17,160 points)

Bankafstemnings-rapporten ønskes forbedret

Som revisor kan man se at e-conomic siger der er 0 kr i difference men ikke hvordan man er kommet frem til det

http://forum.e-conomic.dk/19740/rapport-bankafstemning?show=19740#q19740

 

Fx i nedenstående eksempel - her er den reelle saldo på banken 141.516,19 men den korrigerede er 144.746,94

Hvordan er man kommet frem til den korrigerede saldo ?

De posteringer der overføres til næste periode bør specificeres så man kan se hvordan man er kommet frem til den korrigerede saldo


René Arpe

It-konsulent

besvaret 13 Mar Forslag af Rene.Arpe (17,160 points)
Meget Enig!
Valuta, valuta, valuta!
besvaret 15 Mar Forslag af Erik Jensen (21,590 points)

Hej Jesper,

Vi har to ønsker til jeres bankafstemning.

I billedet inden vi overfører posteringerne fra bankafstemningen til den daglige kladde, ville det være rart hvis man kunne sortere på tekst, beløb osv., ligesom vi kan i den daglige kladde.

Derudover kunne vi godt bruge jeres fordelingsknap i det samme billede :)

Med Venlig Hilsen

Tilde Tommerup

Revisor HD(R)

Øernes Revision Registreret Revisionsaktieselskab | CVR 3712 1924

Næstvedvej 2 | 4760 Vordingborg | Tlf. 5538 1234

besvaret 15 Mar Forslag af Tilde (300 points)
Bankafstemning - ønske
Et meget stort ønske ved mange kunder er muligheden for at afstemme i anden valuta end standard.

Både hvad angår konti i anden valuta, men også at enkelte poster i en anden valuta kan overføres til kassekladde, fx som leverandørbetaling, og den i de tilfælde så selv kan beregne kursen.

Så slipper man for manuelt at skulle oprette de mange betalinger til udenlandske software systemer der bliver trukket i EUR og USD på kreditkort, og manuelt at regne kursen ud, eller hente den i banken.

Håber i vil tage dette med.

- Alexander / VALJU

Med venlig hilsen / Best Regards Alexander Sylvestersen-Platz +45 3360 1261 VALJU ApS | Birk Centerpark 40 | DK7400 Herning +45 33601260 | www.valju.dk | CVR: 34051259
besvaret 23 Mar Forslag af Alexander - VALJU (1,040 points)
Helt enig her. Det er virkelig savnet.
HELT enig. Er virkelig savnet.
Mulighed for API til bankafstemningen. Sådan at andre systemer kan hente, eller levere poster hertil. Uden at skulle bruge CSV import.

Eks. hvis man anvender Pleo.io som betalingskort.

Med venlig hilsen / Best Regards Alexander Sylvestersen-Platz +45 3360 1261 VALJU ApS | Birk Centerpark 40 | DK7400 Herning +45 33601260 | www.valju.dk | CVR: 34051259
besvaret 23 Mar Forslag af Alexander - VALJU (1,040 points)
Hej Alexander og mange tak for din feedback. Jeg er nu i gang med at samle sammen i forhold til alle de fede inputs i har givet os.

I forhold til den med API, så har vi integration til banker, hvor transaktioner kan kommer med direkte over i bankafstemningen. Her behøves ingen CSV-fil.

Som jeg har forstået brugen af Pleo, så kan de selvfølgelig overføre mere information end banken. Det kunne være vedhæftede bilag. Det lander så i kassekladden og kan bogføres. Skal dette ikke afstemme med lige præcis banken? Så en integration via API'et skulle ramme banken, hvor integrationen til Pleo skal ramme kassekladde og de den vej i gennem afstemmes.

Er der noget jeg har misforstået her? I så fald må du meget gerne rette mig :)
Mulighed for at generere en online rapport - som eks. kan sendes til kunden (som admin / revisor / bogholder) med ikke afstemte posteringer (typisk dem der mangler bilag på)
I denne "rapport" kunne der være mulighed for at droppe bilagene direkte på posteringerne, som så dermed ville overføre posteringen til en kassekladde med bilag på, og dermed være afstemt.

- Alexander / VALJU

Med venlig hilsen / Best Regards Alexander Sylvestersen-Platz +45 3360 1261 VALJU ApS | Birk Centerpark 40 | DK7400 Herning +45 33601260 | www.valju.dk | CVR: 34051259
besvaret 23 Mar Forslag af Alexander - VALJU (1,040 points)
Give mulighed for at automatisk bankafstemning køres automatisk - altså så man ikke skal ind i bankafstemningen og trykke på knappen. Er umiddelbart overflødigt at skulle ind og trykke i mange situationer.

Hertil kunne det så være muligt at systemet helt automatisk sendte rapporten over ikke afstemte posteringer, som jeg nævnte tidligere.

Sidst men ikke mindst vil det i kombinationen med muligheden for API adgang, også give mulighed for at eksterne apps kunne lave langt mere avancerede og specialiserede løsninger omkring bankafstemning.

- Alexander / VALJU

Med venlig hilsen / Best Regards Alexander Sylvestersen-Platz +45 3360 1261 VALJU ApS | Birk Centerpark 40 | DK7400 Herning +45 33601260 | www.valju.dk | CVR: 34051259
besvaret 23 Mar Forslag af Alexander - VALJU (1,040 points)
Helt klart en visning af øredifferencen mellem 2 bilag som det ene punkt.

Evt. automatisk oprettelse af postering med difference. Men blot man vil kunne få vist beløbet, så man ikke skal regne det ud på rundt regnet 50 bilag hver måned, da vi har mange valutabetalinger, der derfor aldrig stemmer i bankafstemningen.

Krydser fingre ;)

Vh. Nina Jarlstad
besvaret 27 Mar Forslag af NIZE equipment (540 points)