Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




One-Stop-Moms nye regler 2021

+16

Hej alle, 

Som bekendt er der jo nye moms-regler der skulle have trådt i kraft her pr. 1/1-21, men som grundet Covid-19 er udskudt til 1/7-21 - vedr. fjernsalg / websalg / salg til EU (kært barn, mange navne), der har fået det mund-rette ord "Moms One Stop Shop-ordning". 

Jeg kunne godt tænke mig at høre e-conomic, om I har tænkt jer at lave noget automatik / forbedering i den forbindelse til den nuværende momsindberetning? For at tage højde for denne nye ordning og gøre det nemmere for jeres brugere at indberette. 

Eller en særskilt rapport der kan udlæses i SKAT's særlige format, så den kan direkte indlæses hos dem, med salg til de forskellige lande. 

Der er jo en del at tage højde for, bl.a. med indberetning på lande-niveau og med forskellige moms-satser, som virksomhederne skal opkræve, og betale videre til SKAT. Kommer I med en fælles løsning til alle jeres kunder, som I kommunikere ud - eller overlader I det til brugerne selv at finde rundt i? 

Læs evt. mere om den ordning hos SKAT her

Jeg ser jo e-conomic som en stor spiller, med mange brugere, og håber på at I vil tage opgaven op, og gøre det nemmere at være bruger hos jer ift. de forskellige indberetningskrav der løbende kommer. 

Hilsen 
Christian 

lukket
i Spørgsmål » Moms af (1.9k points)
lukket af
Hej AWA

Rigtig godt råd. Jeg håber på at den nye funktion vil gøre det samme for jer og at i kan bruge de oprettede konti til de nye momskoder og momszoner.

Update: Det burde være ude til betatestere der har tilmeldt sig, hvis du logger ud og ind igen. Ligeledes er artiklen offentliggjort her:

https://www.e-conomic.dk/support/artikler/opsaetning-af-moms-one-stop-shop

Hej Tobias

Vi har en kunde, som vi gerne vil have oprettet betaversionen på : 1116717

Kan du få denne kunde oprettet?

Betyder den nye momszone "EU-specifik" at det er landespecificeret via momsopgørelsen ?

OBS - Tak for tilmelding af anden kunde - vi har yderligere kunde, som vi godt vil have oprettet : 1063451 - Tak :)

/AWA

hej AWA

Jeg har fået funktionen slået til på jeres aftale.

Salget kan trækkes ud i den nye rapport "Salg til private kunder i EU", som du finder under Rapporter - Moms.

mvh Tabita

Hej AWA

1063451 burde også have det tilføjet nu. :-)

3 Svar

 
Bedste svar

Hi Inger

You must have been lucky that I was just sitting at the keys ;-)
Am I guessing correctly if I say that it is on "Show report for the period" in the bank reconciliation that you want to specify the items that are included in "transferred from this period"?

You can see the items in the bank reconciliation - marked with the green arrow. So what value does it create for you that it is specified on the document? You are welcome to elaborate on that for me.

Spørgsmål af (480 points)
valgt som bedste svar af
Hej e-conomic

Jeg støtter fuldt ud CL Accountings forslag om udvidelse af momsindberetningen i forbindelse med de nye MOSS-regler.

E-conomic må forstå, at verden ikke er gået i stå, fordi I ikke magtede at lave en brugbar webshop.

Jeg vil foreslå, at brugere selv kan oprette de nødvendige antal MOSS-C momszoner og varegruppen blot skal have en option yderligere. e-conomic skal så tilrette omsætningsstatestikken til også at udskrive indberetningen af MOSS-salget til SKAT.

Vi ved ændringen træder i kraft til sommer, så prøv at være på forkant for en gangs skyld. Grænsen for brugen af ordningen er sat væsentligt ned, så vi forventer, at mange skal/kan gøre brug af ordningen.

mvh
Finn
e-consultic.dk
Spørgsmål af (10.5k points)
Hej

Jeg støtter fuldt op på forslaget om udvidet momsrapport.

Derudover vil det være fantastisk hvis e-conomic opretter alle de nye momskoder til de forskellige lande.

Det vil være bedst med standardiserede momskoder på fx. salg til UK, alle de andre EU-lande så alle brugere ikke selv manuelt skal ind og oprette disse. Bagefter kan man så selv ændre til de balancekonti, man vil have det bogført på.

Mvh.

AWA

Hej MOSS hungrende

Vi har udviklet en metode til at løse problemet. Kig nærmere her.

Bogføring af Mini-One-Stop-Shop salg fra webshoppen

mvh
Finn
e-consultic.dk

Hej begge 2,

Mega gode forslag. Jeg har været opmærksom på det, og desværre er det indtil videre ikke en del af vores roadmap, jeg vil dog prøve at tage det med til vores næste intensive udviklingsrunde, og tale for, hvor mange det vil gavne hvis det gøres automatisk, i stedet for alle skal lave deres egne rapporter. Det er i næste kvartal, og løsningen med tilføjelse af momszone, som man kan sætte op på kunde og varegruppe, og dertil tilføje denne rapport særskilt eller i omsætningsstatistikken virker rigtig god. Dette gør jeg trods der ikke er den store opbakning endnu, men jeg håber samtidig at vi de næste par uger, kan få en del flere stemmer på dette forslag. :-)

<p dir="ltr">Venlig hilsen/Best regards</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><b>Tobias Pinndal</b></p> <p dir="ltr">Forum Expert, Planet WOW</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src="https://lh5.googleusercontent.com/hrnp-6mSv9FjXR7Z9qC9V8smag2NdSn4X3nP5u90IYb8msZERqwArSvBAAEmGxK34gDO90ga75iFVLu67QqOpiYgEjsfxUYRzwkFIyi0pOGEkcp5puyfytE04gfry96KwFPHWeA7" width="180" height="38" /></p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr">e-conomic er et produkt fra</p> <p dir="ltr">Visma e-conomic A/S</p> <p dir="ltr">Langebrogade 1, 1411 K&oslash;benhavn K</p> <p dir="ltr">CVR-nummer: 29403473</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer. <br>- <a href="https://forum.e-conomic.dk/tag/overvejes"> Hop herind og stem på de forslag du er enig i! </a></p>
Spørgsmål af 🔒 (20.4k points)
Hej Tobias,

Jeg er også enig I dette er ekstremt relevant, for ellers kan vi ikke længere eksportere.

Som der bliver skrevet vil det formegentligt også løse problemet til Norge og UK.

I kan vel ikke gøre noget for at sætte mere fokus?
Hej Tobias

Vi nærmer os med hastige skridt 1. juli.

Er der taget beslutning om der bliver udviklet et set-up som håndterer EU moms som efterspurgt af Christian?

Venlig hilsen

Thomas
Hej Thomas

Undskyld det sene svar. Dette indlæg og yderligere henvendelse, har gjort at vi igangsatte et nyt projekt for at få e-conomic til at kunne håndtere MOSS. Jeg ved derfor at der er i fuld gang med at blive udviklet, opsat og testet på det og forhåbentligt kan vi nå det til fristen her d. 1/7/21. Jeg kan desværre ikke love noget endnu, men ved at det bliver prioriteret højt. :-)
Har e-conomic mulighed for at komme med en klar "guide" til hvad vi brugere skal gøre nu hvor den officielle løsning ikke er klar før Q4?

Her tænker jeg ift. hvad vi konkret skal forsøge i Q3. Skal vi fx følge den "gamle" guide: https://www.e-conomic.dk/support/artikler/om-one-stop-moms - eller vil dette blot resultere i tonsvis af nye produkter/konti, som så i Q4 ikke skal bruges?

Det vil være en rigtig stor hjælp hvis der kunne gives klarhed omkring dette (der er et par dage tilbage) ...
Blot som follow-up: Jeg kan se at den guide jeg blev henvist til fra e-conomics support idag ikke duer:
https://www.e-conomic.dk/support/artikler/om-one-stop-moms

Guiden lægger op til et 'work-around' som tager udgangspunkt i en cowboy løsning når der er tale om 3 lande i EU der sælges til. Men hvad hvis vi sælger til fx 10 lande? Der er umiddelbart et issue ift. oprettelse af momskonti (man løber tør for konti mellem 6903 og 6908 meget hurtigt). Derudover er der et issue omkring "hacker-metoden" i oprettelse af varegruppe - her kan jeg ikke se hvad løsningen er hvis vi skal sætte det op for 10 lande fx.

@e-conomic: Vi er nødt til at forstå hvad jeres forslag er ift. hvad vi skal gøre i Q3 hvis jeres løsning først releaser i Q4...

Hej Alle

Jeg kommer til at svare med et enkelt svar på tråden her, da jeg ikke direkte kan tagge folk og derfor har svære ved at give individuelle svar, dog er mange af spørgsmålene ens.

Først og fremmest er jeg utrolig ked af at det bliver en sidste øjebliks løsning, men vi er utrolig glade for at vi kommer med en løsning der forhåbentligt vil gøre det meget lettere for jer der er påvirket af de nye regler. En af grundende til at det bliver i sidste øjeblik har desværre været forskellige udmeldinger fra SKAT, der har gjort at vi blev nødt til at lave nogle ændringer.

Først og fremmest en guide, vi har hurtigt fået oprettet en guide til at sætte det op, den er ikke 100% færdig, men et godt udgangspunkt og i er mere end velkomne til at komme med feedback på guiden til vores support, så vores ecopedia team kan få det: https://www.drupal-production.e-conomic.dk/support/artikler/opsaetning-af-moms-one-stop-shop

Dernæst så blev det aktiveret for beta testere igår kl. 16.00, men vi fik respons for de første om en fejl i det, derfor er vi stoppet med at tilføje flere til beta test før det er rettet. Vi krydser fingre for i dag. Når det rettet vil jeg tilføje følgende aftaler:

227171

1115812

980671

Ift. guiden https://www.e-conomic.dk/support/artikler/om-one-stop-moms så er det rigtigt at man kan bruge det som en løsning, dog er det et cowboyder trick, og er ikke optimalt ift. kunder fra mange forskellige lande og mange forskellige vare, det er mest beregnet til et par varer til 1 andet land. Den nye funktion vil ikke skulle bruge dette og hvis man ikke gør brug af det endnu og har mulighed for at vente, så vil jeg anbefale at man ikke begynder at oprette enkeltstående varer og varegrupper til hvert land endnu.

Til sidst vil jeg også nævnte at det er helt nyt og dermed har ingen supportere hverken fået oplæring eller mulighed for at teste det før jeg, dvs. de er lige så gode/dårlige/nye i det som i er, men man skal selvfølgelig bare give os et kald, hvis man gerne vil have en sparringspartner som man kan sætte det op med, da det oftest er bedre at have 2 inde over. :-)

Hvis der er flere spørgsmål så skriv endelig her, og hvis det er generelt til hvordan det virker og opsætning så giv os gerne et kald på 88 20 48 40

Tak for info. Jeres Drupal site (eller ihvertfald denne URL) er ikke åbent tilgængeligt - får 403 fejl.
Hvis I knytter momskode til kunden, vil I så lade det være en mulighed at ændre momskoden ifm. udarbejdelsen af fakturaen. Vi har mange EU kunder som får leveret varer i både eget land og i Danmark. Vi har derfor brug for skiftevis at kunne sende kunden fakturaer med enten lokal moms eller dansk moms.
Ja, det kan jeg godt se nu. Den vil blive frigjort offentligt så snart vi aktiverer beta versionen igen. :-)

Ift. kunder hvor der skiftes mellem lokal moms og dansk moms, så vil jeg anbefale at oprette 2 kunder, en lokal og en dansk, og dertil slutte dem op til hver deres momszoner, dermed hver deres momskode. :-)
Update: Udviklingen når desværre ikke at få fejlen løst i dag.
Det er ærgerligt at vi skal operere med 2 debitorer for samme kunde. Det er dårlig kundeservice, hvis vi ikke kan sende et samlet kontoudtog til vores kunder, når de har brug for det. Og det er selvfølgelig ærgerligt at e-conomic ikke understøtter de fastlagte regler, uden at det skal løses med diverse cowboy tricks. Sæt det op ligesom for valg af valuta, hvor default valutaen er den kunden er oprettet med, men hvor det er muligt at ændre ifm. udarbejdelsen af fakturaen.
Hej Thomas

Det burde også være muligt i skal blot huske at ændre momszonen lige inden i fakturaer se evt. video.

https://www.screencast.com/t/t1W6YuLAWgz
Update: Det burde være ude til betatestere der har tilmeldt sig, hvis du logger ud og ind igen. Ligeledes er artiklen offentliggjort her:

https://www.e-conomic.dk/support/artikler/opsaetning-af-moms-one-stop-shop
Hvad så ved salg til Norge, hvor der ligeledes skal opkræves/afregnes norsk moms (VOEC). Det er jo ikke et EU land!?
Mange tak for spørgsmålet.

Som udgangspunkt ville jeg ved lande som eksempelvis Norge, bruge et af de andre EU lande og sætte dem op med Norge i stedet, altså norsk moms osv. på den måde slipper du for at lave flere varegrupper / dubletter af dine varer + denne moms rammer ikke momsopgørelsen, hvilket ellers ikke ville kunne undgås.

Det vil derfor være den bedste løsning. En enkelt ting du skal være opmærksom på er selvfølgelig ISO landekoderne, hvis i eksporterer den nye rapport ud til CSV, så afhængig af om Norge skal være med i indberetningen til SKAT, at de bliver det / ikke bliver det. Samt kontrollerer at ISO landekoderne er rigtige, evt. rette dem i excel. :-)