One-Stop-Moms nye regler 2021

+14

Hej alle, 

Som bekendt er der jo nye moms-regler der skulle have trådt i kraft her pr. 1/1-21, men som grundet Covid-19 er udskudt til 1/7-21 - vedr. fjernsalg / websalg / salg til EU (kært barn, mange navne), der har fået det mund-rette ord "Moms One Stop Shop-ordning". 

Jeg kunne godt tænke mig at høre e-conomic, om I har tænkt jer at lave noget automatik / forbedering i den forbindelse til den nuværende momsindberetning? For at tage højde for denne nye ordning og gøre det nemmere for jeres brugere at indberette. 

Eller en særskilt rapport der kan udlæses i SKAT's særlige format, så den kan direkte indlæses hos dem, med salg til de forskellige lande. 

Der er jo en del at tage højde for, bl.a. med indberetning på lande-niveau og med forskellige moms-satser, som virksomhederne skal opkræve, og betale videre til SKAT. Kommer I med en fælles løsning til alle jeres kunder, som I kommunikere ud - eller overlader I det til brugerne selv at finde rundt i? 

Læs evt. mere om den ordning hos SKAT her

Jeg ser jo e-conomic som en stor spiller, med mange brugere, og håber på at I vil tage opgaven op, og gøre det nemmere at være bruger hos jer ift. de forskellige indberetningskrav der løbende kommer. 

Hilsen 
Christian 

lukket
i Spørgsmål » Moms af (1.5k points)
status opdateret af
Det ville formentlig også kunne løse det nuværende economic cirkus med salg til Norge (VOEC - Opkrævning/indberetning af norsk moms ved B2C salg til Norge). Trods dette har været en lovpligtig ordning siden medio 2020 kan dette fortsat ikke håndteres korrekt og enkelt i economic.

Problemet rammer formentlig nu også salg til Storbritanien.

2 Svar

 
Bedste svar
Hej begge 2,

Mega gode forslag. Jeg har været opmærksom på det, og desværre er det indtil videre ikke en del af vores roadmap, jeg vil dog prøve at tage det med til vores næste intensive udviklingsrunde, og tale for, hvor mange det vil gavne hvis det gøres automatisk, i stedet for alle skal lave deres egne rapporter. Det er i næste kvartal, og løsningen med tilføjelse af momszone, som man kan sætte op på kunde og varegruppe, og dertil tilføje denne rapport særskilt eller i omsætningsstatistikken virker rigtig god. Dette gør jeg trods der ikke er den store opbakning endnu, men jeg håber samtidig at vi de næste par uger, kan få en del flere stemmer på dette forslag. :-)

Venlig hilsen/Best regards

 

Tobias Pinndal

Forum Expert, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
Spørgsmål af (18.6k points)
valgt som bedste svar af
Hej Tobias,

Jeg er også enig I dette er ekstremt relevant, for ellers kan vi ikke længere eksportere.

Som der bliver skrevet vil det formegentligt også løse problemet til Norge og UK.

I kan vel ikke gøre noget for at sætte mere fokus?
Hej Tobias

Vi nærmer os med hastige skridt 1. juli.

Er der taget beslutning om der bliver udviklet et set-up som håndterer EU moms som efterspurgt af Christian?

Venlig hilsen

Thomas
Hej Thomas

Undskyld det sene svar. Dette indlæg og yderligere henvendelse, har gjort at vi igangsatte et nyt projekt for at få e-conomic til at kunne håndtere MOSS. Jeg ved derfor at der er i fuld gang med at blive udviklet, opsat og testet på det og forhåbentligt kan vi nå det til fristen her d. 1/7/21. Jeg kan desværre ikke love noget endnu, men ved at det bliver prioriteret højt. :-)
Hej e-conomic

Jeg støtter fuldt ud CL Accountings forslag om udvidelse af momsindberetningen i forbindelse med de nye MOSS-regler.

E-conomic må forstå, at verden ikke er gået i stå, fordi I ikke magtede at lave en brugbar webshop.

Jeg vil foreslå, at brugere selv kan oprette de nødvendige antal MOSS-C momszoner og varegruppen blot skal have en option yderligere. e-conomic skal så tilrette omsætningsstatestikken til også at udskrive indberetningen af MOSS-salget til SKAT.

Vi ved ændringen træder i kraft til sommer, så prøv at være på forkant for en gangs skyld. Grænsen for brugen af ordningen er sat væsentligt ned, så vi forventer, at mange skal/kan gøre brug af ordningen.

mvh
Finn
e-consultic.dk
Spørgsmål af (9.5k points)
Hej

Jeg støtter fuldt op på forslaget om udvidet momsrapport.

Derudover vil det være fantastisk hvis e-conomic opretter alle de nye momskoder til de forskellige lande.

Det vil være bedst med standardiserede momskoder på fx. salg til UK, alle de andre EU-lande så alle brugere ikke selv manuelt skal ind og oprette disse. Bagefter kan man så selv ændre til de balancekonti, man vil have det bogført på.

Mvh.

AWA

Hej MOSS hungrende

Vi har udviklet en metode til at løse problemet. Kig nærmere her.

Bogføring af Mini-One-Stop-Shop salg fra webshoppen

mvh
Finn
e-consultic.dk