Informizely customer feedback surveys
Se de seneste forbedringer
One-Stop-Moms nye regler 2021

+16

Hej alle, 

Som bekendt er der jo nye moms-regler der skulle have trådt i kraft her pr. 1/1-21, men som grundet Covid-19 er udskudt til 1/7-21 - vedr. fjernsalg / websalg / salg til EU (kært barn, mange navne), der har fået det mund-rette ord "Moms One Stop Shop-ordning". 

Jeg kunne godt tænke mig at høre e-conomic, om I har tænkt jer at lave noget automatik / forbedering i den forbindelse til den nuværende momsindberetning? For at tage højde for denne nye ordning og gøre det nemmere for jeres brugere at indberette. 

Eller en særskilt rapport der kan udlæses i SKAT's særlige format, så den kan direkte indlæses hos dem, med salg til de forskellige lande. 

Der er jo en del at tage højde for, bl.a. med indberetning på lande-niveau og med forskellige moms-satser, som virksomhederne skal opkræve, og betale videre til SKAT. Kommer I med en fælles løsning til alle jeres kunder, som I kommunikere ud - eller overlader I det til brugerne selv at finde rundt i? 

Læs evt. mere om den ordning hos SKAT her

Jeg ser jo e-conomic som en stor spiller, med mange brugere, og håber på at I vil tage opgaven op, og gøre det nemmere at være bruger hos jer ift. de forskellige indberetningskrav der løbende kommer. 

Hilsen 
Christian 

lukket
i Spørgsmål » Moms af (1.9k points)
lukket af
Hej AWA

Rigtig godt råd. Jeg håber på at den nye funktion vil gøre det samme for jer og at i kan bruge de oprettede konti til de nye momskoder og momszoner.

Update: Det burde være ude til betatestere der har tilmeldt sig, hvis du logger ud og ind igen. Ligeledes er artiklen offentliggjort her:

https://www.e-conomic.dk/support/artikler/opsaetning-af-moms-one-stop-shop

Hej Tobias

Vi har en kunde, som vi gerne vil have oprettet betaversionen på : 1116717

Kan du få denne kunde oprettet?

Betyder den nye momszone "EU-specifik" at det er landespecificeret via momsopgørelsen ?

OBS - Tak for tilmelding af anden kunde - vi har yderligere kunde, som vi godt vil have oprettet : 1063451 - Tak :)

/AWA

hej AWA

Jeg har fået funktionen slået til på jeres aftale.

Salget kan trækkes ud i den nye rapport "Salg til private kunder i EU", som du finder under Rapporter - Moms.

mvh Tabita

Hej AWA

1063451 burde også have det tilføjet nu. :-)

3 Svar

 
Bedste svar

Hi Inger

You must have been lucky that I was just sitting at the keys ;-)
Am I guessing correctly if I say that it is on "Show report for the period" in the bank reconciliation that you want to specify the items that are included in "transferred from this period"?

You can see the items in the bank reconciliation - marked with the green arrow. So what value does it create for you that it is specified on the document? You are welcome to elaborate on that for me.

Spørgsmål af (480 points)
valgt som bedste svar af
Hej e-conomic

Jeg støtter fuldt ud CL Accountings forslag om udvidelse af momsindberetningen i forbindelse med de nye MOSS-regler.

E-conomic må forstå, at verden ikke er gået i stå, fordi I ikke magtede at lave en brugbar webshop.

Jeg vil foreslå, at brugere selv kan oprette de nødvendige antal MOSS-C momszoner og varegruppen blot skal have en option yderligere. e-conomic skal så tilrette omsætningsstatestikken til også at udskrive indberetningen af MOSS-salget til SKAT.

Vi ved ændringen træder i kraft til sommer, så prøv at være på forkant for en gangs skyld. Grænsen for brugen af ordningen er sat væsentligt ned, så vi forventer, at mange skal/kan gøre brug af ordningen.

mvh
Finn
e-consultic.dk
Spørgsmål af (10.5k points)
Hej

Jeg støtter fuldt op på forslaget om udvidet momsrapport.

Derudover vil det være fantastisk hvis e-conomic opretter alle de nye momskoder til de forskellige lande.

Det vil være bedst med standardiserede momskoder på fx. salg til UK, alle de andre EU-lande så alle brugere ikke selv manuelt skal ind og oprette disse. Bagefter kan man så selv ændre til de balancekonti, man vil have det bogført på.

Mvh.

AWA

Hej MOSS hungrende

Vi har udviklet en metode til at løse problemet. Kig nærmere her.

Bogføring af Mini-One-Stop-Shop salg fra webshoppen

mvh
Finn
e-consultic.dk

Hej begge 2,

Mega gode forslag. Jeg har været opmærksom på det, og desværre er det indtil videre ikke en del af vores roadmap, jeg vil dog prøve at tage det med til vores næste intensive udviklingsrunde, og tale for, hvor mange det vil gavne hvis det gøres automatisk, i stedet for alle skal lave deres egne rapporter. Det er i næste kvartal, og løsningen med tilføjelse af momszone, som man kan sætte op på kunde og varegruppe, og dertil tilføje denne rapport særskilt eller i omsætningsstatistikken virker rigtig god. Dette gør jeg trods der ikke er den store opbakning endnu, men jeg håber samtidig at vi de næste par uger, kan få en del flere stemmer på dette forslag. :-)

<p dir="ltr">Venlig hilsen/Best regards</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><b>Tobias Pinndal</b></p> <p dir="ltr">Forum Expert, Planet WOW</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src="https://lh5.googleusercontent.com/hrnp-6mSv9FjXR7Z9qC9V8smag2NdSn4X3nP5u90IYb8msZERqwArSvBAAEmGxK34gDO90ga75iFVLu67QqOpiYgEjsfxUYRzwkFIyi0pOGEkcp5puyfytE04gfry96KwFPHWeA7" width="180" height="38" /></p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr">e-conomic er et produkt fra</p> <p dir="ltr">Visma e-conomic A/S</p> <p dir="ltr">Langebrogade 1, 1411 K&oslash;benhavn K</p> <p dir="ltr">CVR-nummer: 29403473</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer. <br>- <a href="https://forum.e-conomic.dk/tag/overvejes"> Hop herind og stem på de forslag du er enig i! </a></p>
Spørgsmål af 🔒 (20.4k points)
Det er ærgerligt at vi skal operere med 2 debitorer for samme kunde. Det er dårlig kundeservice, hvis vi ikke kan sende et samlet kontoudtog til vores kunder, når de har brug for det. Og det er selvfølgelig ærgerligt at e-conomic ikke understøtter de fastlagte regler, uden at det skal løses med diverse cowboy tricks. Sæt det op ligesom for valg af valuta, hvor default valutaen er den kunden er oprettet med, men hvor det er muligt at ændre ifm. udarbejdelsen af fakturaen.
Hej Thomas

Det burde også være muligt i skal blot huske at ændre momszonen lige inden i fakturaer se evt. video.

https://www.screencast.com/t/t1W6YuLAWgz
Update: Det burde være ude til betatestere der har tilmeldt sig, hvis du logger ud og ind igen. Ligeledes er artiklen offentliggjort her:

https://www.e-conomic.dk/support/artikler/opsaetning-af-moms-one-stop-shop
Hvad så ved salg til Norge, hvor der ligeledes skal opkræves/afregnes norsk moms (VOEC). Det er jo ikke et EU land!?
Mange tak for spørgsmålet.

Som udgangspunkt ville jeg ved lande som eksempelvis Norge, bruge et af de andre EU lande og sætte dem op med Norge i stedet, altså norsk moms osv. på den måde slipper du for at lave flere varegrupper / dubletter af dine varer + denne moms rammer ikke momsopgørelsen, hvilket ellers ikke ville kunne undgås.

Det vil derfor være den bedste løsning. En enkelt ting du skal være opmærksom på er selvfølgelig ISO landekoderne, hvis i eksporterer den nye rapport ud til CSV, så afhængig af om Norge skal være med i indberetningen til SKAT, at de bliver det / ikke bliver det. Samt kontrollerer at ISO landekoderne er rigtige, evt. rette dem i excel. :-)