Informizely customer feedback surveys

One-Stop-Moms nye regler 2021

+16

Hej alle, 

Som bekendt er der jo nye moms-regler der skulle have trådt i kraft her pr. 1/1-21, men som grundet Covid-19 er udskudt til 1/7-21 - vedr. fjernsalg / websalg / salg til EU (kært barn, mange navne), der har fået det mund-rette ord "Moms One Stop Shop-ordning". 

Jeg kunne godt tænke mig at høre e-conomic, om I har tænkt jer at lave noget automatik / forbedering i den forbindelse til den nuværende momsindberetning? For at tage højde for denne nye ordning og gøre det nemmere for jeres brugere at indberette. 

Eller en særskilt rapport der kan udlæses i SKAT's særlige format, så den kan direkte indlæses hos dem, med salg til de forskellige lande. 

Der er jo en del at tage højde for, bl.a. med indberetning på lande-niveau og med forskellige moms-satser, som virksomhederne skal opkræve, og betale videre til SKAT. Kommer I med en fælles løsning til alle jeres kunder, som I kommunikere ud - eller overlader I det til brugerne selv at finde rundt i? 

Læs evt. mere om den ordning hos SKAT her

Jeg ser jo e-conomic som en stor spiller, med mange brugere, og håber på at I vil tage opgaven op, og gøre det nemmere at være bruger hos jer ift. de forskellige indberetningskrav der løbende kommer. 

Hilsen 
Christian 

i Spørgsmål » Moms af (1.9k points)
status opdateret af
Det ville formentlig også kunne løse det nuværende economic cirkus med salg til Norge (VOEC - Opkrævning/indberetning af norsk moms ved B2C salg til Norge). Trods dette har været en lovpligtig ordning siden medio 2020 kan dette fortsat ikke håndteres korrekt og enkelt i economic.

Problemet rammer formentlig nu også salg til Storbritanien.

Til alle interesseret i dette opslag.
Vi er på trapperne med at implementerer i fremtidig løsning ift. dette problem. Dertil er vi lige nu ude med første version, som skal testes af. Hvis i er interesseret i at prøve det og komme med feedback, så må i meget gerne skrive jeres aftale nr. her, så vil jeg åbne op for at i kan teste det. :-)

Vi vil gerne teste på 227171. Og findes der noget dokumentation om hvordan det er grebet and? Især også i forhold til integration via SOAP/REST API (oprettelse af kunder og fakturaer).

Mvh. Dennis Thrysøe, Geysir Heste.
Vi vil også gerne med på test: 1115812 - vi vil også meget gerne se dokumentation for hvad der kommer så vi kan forstå hvad vi skal gøre. Indtil videre er vi praktisk taget tvungne til at stoppe vores salg til EU privatkunder..
Jeg fik at vide idag fra e-conomic at en løsning først er klar til Q4.

Vi er en mindre virksomhed med salg til 20+ EU lande. Vi sælger primært B2B, men til stort set alle lande har vi også noget salg til private - samlet set udgør det en væsentlig omsætning, så vi kan ikke bare "smide det ud af vinduet". Dog er det idag komplet umuligt at håndtere i e-conomic.

Vi har 50 unikke produkter som ud fra e-conomics nuværende "one stop shop" håndtering skal duplikeres for hvert EU land vi sælger til privat. I praksis betyder det, at vi skal skabe op mod 20 x 50 = 1000 (!!) nye produkt-entries manuelt i e-conomic for at kunne have grundstrukturen på plads.

Samtidigt ved vi reelt ikke hvad løsningen til Q4 kommer til at indeholde. Det kan være at vi i Q3 kommer til at bogføre på en uhensigtsmæssig måde, som så er "redundant" når den nye MOSS håndtering kommer i Q4 - med det resultat at vi potentielt skal blokere alle de tonsvis af produkter vi opretter nu mm.

Det er helt uforståeligt for mig at e-conomic er på bagkant med dette. Vi betaler 3-5x højere pris end ved fx Dinero mm netop for at få en lidt mere "seriøs" partner når det kommer til bogføring. Det her er bare alt for sent og alt for dårligt kommunikeret. Som minimum kunne e-conomic lægge beta-versionen ud inkl. guides så vi kan få lov at se hvad der kommer til at ske.

Nu skal vi overveje om det er "det værd" at sælge til private i EU i Q3, eller om vi blot skal blokere for den del af vores salg 100%..
@Soyouz: Jeg forstår din frustration, og har det på helt samme måde. Vi har cirka 1000 aktive varenumre, og sælger til private i mange EU lande.

Det er meget skuffende, at dette tilsyneladende er kommet helt bag på e-conomic...
Vil også gerne teste (980671). Forhåbentlig kræver det ikke væsentlig indgriben/ændring af eksisterende setup, da det jo er et "live" regnskab der kører?!

Har også allerede et "fungerende" cowboy-setup ifm. VOEC (Norsk moms opkrævning ved B2C salg til Norge). Her er den Norske moms oprettet som en vare knyttet til en 'VOEC' varegruppe og en 'Udgående Norsk moms' konto. "Prisen" udregnes/indtastes så manuelt på hver faktura.

Hej Alle

Jeg kommer til at svare med et enkelt svar på tråden her, da jeg ikke direkte kan tagge folk og derfor har svære ved at give individuelle svar, dog er mange af spørgsmålene ens.

Først og fremmest er jeg utrolig ked af at det bliver en sidste øjebliks løsning, men vi er utrolig glade for at vi kommer med en løsning der forhåbentligt vil gøre det meget lettere for jer der er påvirket af de nye regler. En af grundende til at det bliver i sidste øjeblik har desværre været forskellige udmeldinger fra SKAT, der har gjort at vi blev nødt til at lave nogle ændringer.

Først og fremmest en guide, vi har hurtigt fået oprettet en guide til at sætte det op, den er ikke 100% færdig, men et godt udgangspunkt og i er mere end velkomne til at komme med feedback på guiden til vores support, så vores ecopedia team kan få det: https://www.drupal-production.e-conomic.dk/support/artikler/opsaetning-af-moms-one-stop-shop

Dernæst så blev det aktiveret for beta testere igår kl. 16.00, men vi fik respons for de første om en fejl i det, derfor er vi stoppet med at tilføje flere til beta test før det er rettet. Vi krydser fingre for i dag. Når det rettet vil jeg tilføje følgende aftaler:

227171

1115812

980671

Ift. guiden https://www.e-conomic.dk/support/artikler/om-one-stop-moms så er det rigtigt at man kan bruge det som en løsning, dog er det et cowboyder trick, og er ikke optimalt ift. kunder fra mange forskellige lande og mange forskellige vare, det er mest beregnet til et par varer til 1 andet land. Den nye funktion vil ikke skulle bruge dette og hvis man ikke gør brug af det endnu og har mulighed for at vente, så vil jeg anbefale at man ikke begynder at oprette enkeltstående varer og varegrupper til hvert land endnu.

Til sidst vil jeg også nævnte at det er helt nyt og dermed har ingen supportere hverken fået oplæring eller mulighed for at teste det før jeg, dvs. de er lige så gode/dårlige/nye i det som i er, men man skal selvfølgelig bare give os et kald, hvis man gerne vil have en sparringspartner som man kan sætte det op med, da det oftest er bedre at have 2 inde over. :-)

Hvis der er flere spørgsmål så skriv endelig her, og hvis det er generelt til hvordan det virker og opsætning så giv os gerne et kald på 88 20 48 40

Da e-conomic ikke kunne løse problemet og i starten af 2021 ikke havde planer om at implementere noget, har vi til en af vores kunder lavet en anden løsning.

For ikke at skulle oprette alle varer til x antal lande har vi i stedet :

Oprettet momskoderne til alle EU lande

Oprettet omsætningskonto til hvert EU land - med den tilhørende momskode

Oprettet balancekonti til moms for hvert EU land. (disse er oprettet fra konto 6860 og fremefter, da der ikke er plads i 6900 kontorækken)

Fra vores Webshop oprettes der nu manuel faktura, den lægger i særskilt kladde og fordeler omsætningen på de retmæssige omsætningskonto, og så lander momsen automatisk på de tilhørende balancekonti til moms.

Det kræver, at disse regler kan oprettes i ens webshop, eller også at man kan trække en rapport over salg, man kan fordele på lande, så må man bagefter bogføre det på de særskilte konti. Ved at have momsen fordelt allerede i bogføringen så gør det afregningen til OSS nemmere, når vi når dertil.

Her kommer vi udenom manglende momszoner i economic og vi har også oprettet det til VOEC salg til Norge, og UK salg.

Dette er den løsning vi har måtte lave, da vores kunde ikke har kunnet sætte salget på pause eller oprette alle varer gange xxx.

Der skal så efterfølgende ske en udligning af de manuelle fakturaer, det gør vi 1 x ultimo måneden og sætter på en balancekonto, så udligner alle indbetalinger fra hhv. Paypal, Quickpay, Nets mv. denne saldo, så vi ikke skal udligne hver faktura særskilt.

Et forslag til en løsning, for Jer der ikke kan vente, men det kræver en kraftig udvidelse af kontoplanen...: )

AWA
Hej AWA

Rigtig godt råd. Jeg håber på at den nye funktion vil gøre det samme for jer og at i kan bruge de oprettede konti til de nye momskoder og momszoner.

Update: Det burde være ude til betatestere der har tilmeldt sig, hvis du logger ud og ind igen. Ligeledes er artiklen offentliggjort her:

https://www.e-conomic.dk/support/artikler/opsaetning-af-moms-one-stop-shop

Hej Tobias

Vi har en kunde, som vi gerne vil have oprettet betaversionen på : 1116717

Kan du få denne kunde oprettet?

Betyder den nye momszone "EU-specifik" at det er landespecificeret via momsopgørelsen ?

OBS - Tak for tilmelding af anden kunde - vi har yderligere kunde, som vi godt vil have oprettet : 1063451 - Tak :)

/AWA

hej AWA

Jeg har fået funktionen slået til på jeres aftale.

Salget kan trækkes ud i den nye rapport "Salg til private kunder i EU", som du finder under Rapporter - Moms.

mvh Tabita

Hej AWA

1063451 burde også have det tilføjet nu. :-)

2 Svar

Hej e-conomic

Jeg støtter fuldt ud CL Accountings forslag om udvidelse af momsindberetningen i forbindelse med de nye MOSS-regler.

E-conomic må forstå, at verden ikke er gået i stå, fordi I ikke magtede at lave en brugbar webshop.

Jeg vil foreslå, at brugere selv kan oprette de nødvendige antal MOSS-C momszoner og varegruppen blot skal have en option yderligere. e-conomic skal så tilrette omsætningsstatestikken til også at udskrive indberetningen af MOSS-salget til SKAT.

Vi ved ændringen træder i kraft til sommer, så prøv at være på forkant for en gangs skyld. Grænsen for brugen af ordningen er sat væsentligt ned, så vi forventer, at mange skal/kan gøre brug af ordningen.

mvh
Finn
e-consultic.dk
Spørgsmål af (10.4k points)
Hej

Jeg støtter fuldt op på forslaget om udvidet momsrapport.

Derudover vil det være fantastisk hvis e-conomic opretter alle de nye momskoder til de forskellige lande.

Det vil være bedst med standardiserede momskoder på fx. salg til UK, alle de andre EU-lande så alle brugere ikke selv manuelt skal ind og oprette disse. Bagefter kan man så selv ændre til de balancekonti, man vil have det bogført på.

Mvh.

AWA

Hej MOSS hungrende

Vi har udviklet en metode til at løse problemet. Kig nærmere her.

Bogføring af Mini-One-Stop-Shop salg fra webshoppen

mvh
Finn
e-consultic.dk

Hej begge 2,

Mega gode forslag. Jeg har været opmærksom på det, og desværre er det indtil videre ikke en del af vores roadmap, jeg vil dog prøve at tage det med til vores næste intensive udviklingsrunde, og tale for, hvor mange det vil gavne hvis det gøres automatisk, i stedet for alle skal lave deres egne rapporter. Det er i næste kvartal, og løsningen med tilføjelse af momszone, som man kan sætte op på kunde og varegruppe, og dertil tilføje denne rapport særskilt eller i omsætningsstatistikken virker rigtig god. Dette gør jeg trods der ikke er den store opbakning endnu, men jeg håber samtidig at vi de næste par uger, kan få en del flere stemmer på dette forslag. :-)

Venlig hilsen/Best regards

 

Tobias Pinndal

Forum Expert, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
Spørgsmål af (20.1k points)
Det er ærgerligt at vi skal operere med 2 debitorer for samme kunde. Det er dårlig kundeservice, hvis vi ikke kan sende et samlet kontoudtog til vores kunder, når de har brug for det. Og det er selvfølgelig ærgerligt at e-conomic ikke understøtter de fastlagte regler, uden at det skal løses med diverse cowboy tricks. Sæt det op ligesom for valg af valuta, hvor default valutaen er den kunden er oprettet med, men hvor det er muligt at ændre ifm. udarbejdelsen af fakturaen.
Hej Thomas

Det burde også være muligt i skal blot huske at ændre momszonen lige inden i fakturaer se evt. video.

https://www.screencast.com/t/t1W6YuLAWgz
Update: Det burde være ude til betatestere der har tilmeldt sig, hvis du logger ud og ind igen. Ligeledes er artiklen offentliggjort her:

https://www.e-conomic.dk/support/artikler/opsaetning-af-moms-one-stop-shop
Hvad så ved salg til Norge, hvor der ligeledes skal opkræves/afregnes norsk moms (VOEC). Det er jo ikke et EU land!?
Mange tak for spørgsmålet.

Som udgangspunkt ville jeg ved lande som eksempelvis Norge, bruge et af de andre EU lande og sætte dem op med Norge i stedet, altså norsk moms osv. på den måde slipper du for at lave flere varegrupper / dubletter af dine varer + denne moms rammer ikke momsopgørelsen, hvilket ellers ikke ville kunne undgås.

Det vil derfor være den bedste løsning. En enkelt ting du skal være opmærksom på er selvfølgelig ISO landekoderne, hvis i eksporterer den nye rapport ud til CSV, så afhængig af om Norge skal være med i indberetningen til SKAT, at de bliver det / ikke bliver det. Samt kontrollerer at ISO landekoderne er rigtige, evt. rette dem i excel. :-)