forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Leverandørbetalinger - kontantrabat

+6

Jeg kunne godt tænke mig at der blev udviklet på leverandør betalinger, så ledes at der kan automatisk laves en betaling på kreditor med kontantrabat. Altså f.ex hvis leverandøren er oprettet med betalings betalingsbetingelse netto 8 dage - 2%.

Håber i vil arbejde på dette, da der virkelig har brug for det specielt efter smart inbox er kommet

 

Dette er hovedindlæg for følgende indlæg: 

23730

spurgt 19 Jun, 2017 i Forslag » e-conomic generelt af AMBroløs (230 points)
Også relevant for os - og specielt også nu, hvor vores eco-kunder foralvor skal i gang med Smart Inbox.
Vi er helt enige i Jens' forslag - det ville være super skønt! Tak for et godt produkt ellers...!
Bedste hilsner Lene Bredahl Schroll, NLP Huset
Dette er en løsning vi meget efterlyser for at e-conomic kan komme til at køre optimalt i vores forretning.
Er det muligt at der kan laves en tilsvarende løsning for debitorindbetalinger, så vi ikke skal udstede en kreditnota på denne del? Er helt bevidst om at det kræver en kreditnota hvis momsgrundlaget skal reduceres, men hvis der er tale om mindre beløb kunne det være et fint alternativ.

Bemærk i øvrigt at kontantrabat på varekøb ikke nødvendigvis skal opsamles på samme konto som varekøbet - det er OK at det fremgår på en særskilt konto (men stadig under vareforbrug).

3 Svar

Det lyder interessant for os.
besvaret 20 Jun, 2017 Forslag af prokops (510 points)

Hej til alle der følger med her :)

 

Jeg kan godt se, hvad i mener i forhold til, at denne funktion mangler i e-conomic. Det vil jeg give jer helt ret i.

Samtidigt har der været stor opbakning til dette forslag, og derfor er der ikke grund til at komme lange forklaringer. Jeg tager forslaget med videre til vores næste møde, hvor vi snakke om mulighederne for at lave dette.

Jeg vil dog alligevel høre, hvordan i gerne vil have det skal fungere?

Min umiddelbare tanke ville være, at lave en betalingsbetingelse, med fx. netto 8 dage -2%.

Man kan så på betalingsbetingelse angive en konto, hvor de 2% skal bogføres hen, hvis der betales inden 8 dage, eller 0 dage, hvis det er aftalen med leverandøren. Det kunne være en form for 'rabat ved kontant betaling' - konto.

Endnu bedre ville være, hvis man kunne angive et antal dage for, hvornår de 2% slår til, så der automatisk bogføres en rabat og samtidigt en forfaldsdato for, hvornår der senest skal betales. Jeg håber det giver mening, ellers siger i endelig til.

Ville det være en løsning der passer jer? Hvis ikke, hvad synes i så? Jeg håber på at få lidt feedback, så vi kan gå efter at finde den bedste løsning.

 

På forhånd tak smiley


Venlig hilsen/Best regards

 

Jesper Mieritz

Knowledge Manager, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Har du et godt tip du vil dele med andre e-conomic brugere?
- Hop herind og del det!
besvaret 6 Jul, 2017 Forslag af Jesper Mieritz (60,580 points)
Hej Jesper

Du har absolut fat i den rigtige løsning - Jeg tro den løsning med:
Min umiddelbare tanke ville være, at lave en betalingsbetingelse, med fx. netto 8 dage -2%.

Man kan så på betalingsbetingelse angive en konto, hvor de 2% skal bogføres hen, hvis der betales inden 8 dage, eller 0 dage, hvis det er aftalen med leverandøren. Det kunne være en form for 'rabat ved kontant betaling' - konto.
vil være den nemmeste for de fleste.
Mange tak for tilbagemeldingen. Jeg går videre med forslaget. Jeg kan ikke love dig noget, men jeg vender den med vores udviklere og så tager vi den derfra :)
Hej til alle der følger med her :)

Jeg har gravet lidt dybere i sagen og opsætningen af dette er ikke så lige til, som det først var antaget.

Jeg vil herunder nævne nogle af de punkter, som besværliggøre processen:

1.

En kontantrabat skal ikke behandles som en finansiel post. Det vil altså sige, at man ikke 'bare' må bogføre det ned på konto, hvor det fratrækkes det endelig resultat. En kontantrabat skal anses som et afslag i købsprisen eller salgsprisen. Det skal altså fratrækkes den konto, der bruges til at bogføre omsætning eller omkostning på i første omgang.

I e-conomic kan man have en faktura som er delt op mange forskellige konti. Her vil man så skulle trække rabatten fra fx 25 forskellige konti og derved danne en masse posteringer. Jeg vil dog sige, at dette godt ville kunne lade sig gøre, men det er meget kompliceret at udvikle til programmet.

2.

Når vi snakker afslag i købspris eller slagspris, så har vi også et problem med moms. Hvordan skal det behandles? Afregnes der fuld moms ved faktureringstidspunktet, som der så efterfølgende skal korrigeres for på betalingsdatoen? Ellers skal man gå tilbage til fakturadatoen og rette i det oprindelig momsbeløb?

Her håber jeg i kan hjælpe mig lidt for jeg er ikke helt sikker på, hvordan vi skal håndtere dette.

3.

Hvis det forventes, at kontantrabatten udnyttes, skal der allerede ved bogføring af fakturaen tages hensyn til dette. Det vil sige, at fakturaen skal bogføres med fx de 2% rabat til at starte med, hvis det forventes, at kontantrabatten realiseres. Der skal efterfølgende tilægges 2% til prisen, hvis der ikke betales.

Det er både svært at håndtere i systemet, men også svært for jer burgere at vide om det er forventeligt at kunden udnytter denne rabat. Her kræver det endnu en funktion, som viser om det er forventet kunden betaler.

4.

Til sidst, så kræves der, at man enten modtager eller sender en kreditnota, hvis der gives en rabat, som ikke stemmer overens det forventede beløb. Omvendt skal man så også tilføres værdi, hvis en forventet rabat ikke realises.

 

Alt dette gør processen betydeligt svære end først antaget.

Hvis i har gode tips til mig, så tager jeg gerne i mod dem, ellers vil jeg sige, at dette forslag lige nu hænger lidt i en tynd tråd pga de overnævnte problemstillinger.

Venlig hilsen/Best regards

 

Jesper Mieritz

Knowledge Manager, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Har du et godt tip du vil dele med andre e-conomic brugere?
- Hop herind og del det!
besvaret 17 Aug, 2017 Forslag af Jesper Mieritz (60,580 points)
Hvor står det, at kontantrabat ikke er en finansiel post?
Hej Erik :)

Jeg må være ærlig at sige, at jeg ikke kan huske, hvor jeg fandt denne information i sin tid. Det havde givet mening at skrive disse referencer ned, så den tager jeg på mig.

Jeg har dog fundet en reference hos BDO her:
https://www.bdo.dk/da-dk/nyheder/depechen-nyt-om-skat-og-moms/regnskabsmaessig-behandling-af-kontantrabatter

Referencen er fra d. 10 august 2016.
Hvis der er ændret regler siden, eller BDO's beskrivelse ikke er korrekt, så tager jeg det til efterretning.
i gang× 3
løst× 105
besvaret× 258
Her får du det fulde overblik over alle forslag på forum. Klik på et tag for at se alle forslag i samme kategori - fx. "overvejes" eller "planlagt".

Selvom der er forslag, der ikke bliver implementeret i e-conomic, så fortvivl ikke - vi tager altid nye forslag op til vurdering, og det gælder også dit.