Rabatter kunder/leverandører

+2
Vi har rabat overfor såvel kunder som leverandører - angivet i %. Kan man ikke få en opsætning på rabatter, der gør, at der indtastes 2% på f.eks. kundekortet eller det angives som opsætning a la fakturalay-outet eller betalingsbetingelserne OG SÅ en finanskonto, hvor rabatten skal posteres (samme konto hver gang, men jo både udgående og indgående rabat). Ofte er leverandørfakturaen/kundefakturaen med moms, mens rabatten altid er uden. Kan måske også ligge på kladde niveau (finans/leverandør/indbetalinger), hvor der er mulighed for at taste en konto til rabatten og en sats. Som det er nu taster vi altid 2 linjer..............

Pft. Susanne
i Forslag » Bogføring af (260 points)
status opdateret af

3 Svar

Læs i e-copedia.
Forslag af (25.9k points)
Hej Erik

Udemærket forslag - næste gang må du meget gerne sende et link til den artikel hvor svaret står, da jeg forestiller mig Susanne har tjekket e-copedia uden held før hun skrev her på forum :)
hej Susanne

Du nævner Indbetaling - er det kontantrabat du tænker på? At man får afslag i prisen hvis man betaler før betalingsfristen?

Eller er det en rabat der gives på salgsfaktura og modtaget på en købsfaktura  - FØR betaling?

Med venlig hilsen

 

Tabita Edith Lorenzen

Wow Hero & TopGun, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
Forslag af (20.4k points)
En kontantrabat er ikke nedslag i en vares/ydelses pris, men en "belønning" for at betale før normal kredittid. F..eks. Lb. måned + 30 dage eller 8 dage minus 2%.

Det kaldes en finansindtægt eller finansudgift. Det er et fagudtryk, der burde være e-conomic bekendt.
hej Erik

Jeg er helt med på hvad kontantrabat er- jeg spørger ind til den problematik Susanne fremlægger for at forstå hende korrekt før jeg kommer med et løsningsforslag :) Men tak fordi du altid er villig til at belære mig.
Hej Tabita. Så lykkedes det mig at få tid til at svare. Jeg mener bare, at rabatten skal bogføres automatisk/automatisk genereres. Fx. kunden betaler fx. 1000,- kr og har en betalingsbetingelser, der hedder 10 dg. -3%. Når de betalte fakturaer så udlignes, og systemet kan se, at det er til tiden burde systemet selv kunne generere en rabatlinje. Vi har rigtig mange fakturaer, og bruger rigtig lang tid på at bogføre en linje for hver kunde på kontoen for kasserabat.

Akkurat det samme gør sig gældende for vores leverandørfakturaer. Så der bruges rigtig lang tid på at taste rabatter ind, som systemet ligegodt kunne beregne og generere.

Derudover har vi kollega det ønske, at forfaldsdatoen vises på kladdelinjen, så vi ikke skal ind på kunden og checke hver gang om kunderne er berettiget til at trække rabatten. Nu anvender vi ikke superkladden. Måske det er en mulighed der........ellers burde den være nem

Er jeg lidt uklar omkring ønsket er du velkommen til at kontakte mig pr. tlf.
Forslag af (260 points)

Er helt enig i forslaget.yes Som jeg hører det er det altså både på debitor- og leverandørsiden, der er brug for en automatisering af kontantrabatter. 

Forslaget vedr. kontantrabat på leverandører har cirkuleret i e-conomic i mange år - desværre uden nogen har haft held til at få det igennem. Jeg henviser bl.a. til følgende tråd: https://forum.e-conomic.dk/21811/leverandorbetalinger-kontantrabat?show=21811#q21811 

Og må jeg tilføje, at ovenstående forslag, stadig står med status "Overvejes" - tilbage fra 2017...enlightened Måske det var på tide at få tjekket den opgave af og lavet det. Det er ikke en spor besværlig opgave - så længe I fastlægger reglerne for, hvordan det håndteres. Det hele er sådan set forklaret rimeligt godt i ovenstående tråd. Og hvis I har brug for hjælp til forklaring, opsætning og håndtering står jeg gerne til rådighed. 

Krydser fingre for at I endelig tager dette op, og gør det! smiley