forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

EU-salg uden moms - "Flere debitorer"

0

I informationen til markedspakke 73 står bl.a. : "Ved oprettelse af flere posteringer til forskellige debitorer med samme bilagsnummer viste rapporten 'Salg til EU-debitorer' i nogle tilfælde forkerte beløb. Disse posteringer opdeles nu ud fra fakturanummer eller samles under overskriften 'Flere debitorer’."

Indberetningen til SKAT skal jo ske med angivelse af købers momsnummer, så hvad gør man lige med et beløb der er placeret under denne mystiske overskrift? Har for december kun 32 udenlandske fakturaer, men jeg kan simpelthen ikke identificere fakturaer/kreditnotaer der matcher beløbet der er vist under 'Flere debitorer’. 

spurgt 26 Jan, 2013 i Spørgsmål » e-conomic generelt af mogens_l (1,760 points)
status opdateret 29 Jan, 2013 af christinaheckmann

1 Svar

Hej Mogens.

Tak for dit indlæg :)

Grunden til disse 32 udenlandske fakturaer ligger under "Flere debitorer", er fordi disse er bogført som manuelle debitor faktura, med det samme bilagsnr. Når du så trækker sådan en rapport, så kan systemet ikke finde ud af at dele dem op.

Dem du allerede har bogført, kan man ikke gøre så meget ved, og få dem delt ud. Derfor ville jeg på de 32 du har og skal indberette, lave et Excel ark, og skrive de oplysninger ind som SKAT skal have.

Fremadrettet for at få denne rapport til at dele dem ud, skal du søger for at bogføre dine debitorfakturaer på hver deres bilagsnr. Så kan systemet dele dem rigtig ud, så de ikke ender under "Flere debitorer" - og du ikke ved hvad der er hvad.

Håber mit svar giver mening, og det kan hjælpe dig videre :)

Med venlig hilsen

Christina Heckmann

besvaret 29 Jan, 2013 Spørgsmål af christinaheckmann (13,440 points)
Hej Christina,

Tak for svaret, men det gør mig ikke ret meget klogere. Jeg skrev måske lidt uklart at der var 32 fakturaer, men det var samtlige eksportfakturaer for måneden. Ud fra de tal vi har er der ingen logik what-so-ever i det underlige tal der står og flagrer under betegnelsen "Flere debitorer".

Kunne I muligvis på et eller andet sæt give mig indsigt i hvilke kriterier der egentlig ligger til grund for rapportgenereringen? Jeg er overbevist om at der gemmer sig en fejl i jeres rapport, og jeg undrer mig da egentlig også over at der ikke er andre som har studset over dette finurlige begreb.
Hej Mogens.

Jeg har lige siddet og teste lidt på denne rapport.

Jeg kan se den opfører sig underligt når man tilføjer et faktura nr. på sine linjer i bogføring. Så det kan være det er der det går galt.

Vil du prøve at komme med et eksempel på hvordan du bogføre de her faktura når du modtager dem?

Pft
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”