Informizely customer feedback surveys

Salgspriser valuta ??

0
Er jeg den eneste der undrer mig over hvorfor man skal angive varers salgspriser i valuta   

Når nu kursen er kendt ville det så ikke være oplagt at hvis man valgte at fakturere en debitor i en anden valuta at systemet selv omregnede priser fra std.valuta til den aktuelle fakturas valuta ? Eller er der noget jeg har overset...?
i Forslag » Andet af

11 Svar

Hej Jesper,

Jeg vil sige det sådan - godt spørgsmål.   Vi snakker altså  om, at når du har en udenlandsk kunde f.eks. i EUR, så vil du have e-conomic til automatisk at beregne en salgspris ud fra den angivne pris i varekartoteket?

Vi har nemlig for ikke så forfærdeligt længe siden haft dette oppe og vende ved et produktudviklingsmøde, det var især relevant da man ikke kunne importere udenlandske salgspriser. Man skulle altså manuelt ind for hver vare og hver faktura, at angive en salgspris. Forestil dig en gang, at vi har virksomhed som sælger i 5 valutaer og har 1.000 vare? Det ville altså tage meget lang tid at få styr på dette.

Denne problematik ville vi meget gerne løse, da den ikke var optimal. Vi stod derfor i flere designsmæssige løsninger:

1)
Skulle vi omregne den danske salgspris til den ønskede valuta (direkte på fakturaen)? Hvis nu der var meget stor forskel mellem valutaer, som f.eks. ved YEN og DKK. (100kr. = 1.441,55)
-> Synes vi ikke var lige til, hvad skulle den så ændre salgsprisen til? Skulle det være 1.4441,55, 1.441,00, 1.440,00 eller skal den runde op til 1.500 fordi der ikke er mindre sedler/mønter i Japan (aner jeg ikke om der er, det er et fuldkommen tænkt eksempel.)
Vi var altså meget i tvivl om hvad den præcist hvad den skulle kunne gøre, for at løse det, vores brugere gerne ville. Ligeledes, hvor mange decimaler skulle den kunne tage?

2)
Gøre det samme som 1), bare nede i varekartoteket i stedet, men samme muligheder.

3)
Gøre import mulig, og så lade folk laver de beregninger(afrundninger, kommaer, mv.) de vil i Excel, for derefter at kunne indlæse dem.

Som det er, blev vi altså enige om at 3) skulle være løsningen. Er det sådan den bedste løsning? Måske, nej, ja - om ikke andet i nogle tilfælde :=)

Nåh alt dette så er sagt, hvis du har et par bud på hvad den skulle gøre i forhold til salgspriser, så høre vi meget gerne dette.   


mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)
Hej Steffen

Tak for svar...og godt at høre at I har tænkt over det   

Jeg kan godt se problematikken ifht. nogle lidt skæve salgspriser.

Jeg kunne dog godt tænke mig at der på en faktura i anden valuta end std. blev<em> foreslået </em>en salgspris i denne valuta - med mindre der specifikt er angivet en salgspris i valutaen på varenummeret. Så kan brugeren evt. justere den på den enkelte fakturalinie hvis man ønsker en mere rund pris. Man slipper i hvert tilfælde for at skulle have lommeregneren igang   

Selv om EUR dækker rigtigt mange kunder kan en virksomhed vel ikke på forhånd forudsige hvilke valutaer man kommer til at handle med - og det kan derved være vanskeligt at afgøre hvilke valutaer man skal oprette til sit varekartotek...og ja, det kan blive omfattende at skulle vedligeholde 1000-vis at varenumre i 5, 10 eller flere valutaer.

Men jeg kunne da godt tænke mig at høre andre brugeres oplevelse af denne problematik og evt. ønsker...
Forslag af
Denne problemstilling har vi i virksomheden vendt internt, og det er måske lidt kontroversielt.
Der kan være en måde at håndtere den på allerede, men i så fald skal vi bruge lidt bistand.

Grundlaget er, at priser for vore varer fastsættes i DKK (danske kroner).

Vi fakturerer dog i NOK, SEK, EUR, fordi vi modtager indbetalinger på lokale bankkonti i lokal valuta (fx. i Sverige).

For at ordre/tilbud/faktura skal fungere i den forbindelse, har vi været nødt til at oprette valutapriser, der sådan set blot er beregnet ud fra den danske pris og omregnet efter en kurs!

Det giver anledning til en masse bøvl, for rettes der i en vares pris af en medarbejder, oprettes der en ny vare (eller mange nye varer), er vi nødt til at lave en kørsel med opdatering af de øvrige valutaer.

Andre økonomisystemer kan håndtere dette ved angivelse af faste kurser - og bibeholdelse af én salgspris i DKK. For vores skyld kunne man også bruge XE.com kurserne.

Det ønsker vi også at e-conomic giver muligheden for.
Eller kan man på anden måde få lov at fakturere i en valuta, uanset om linjerne/varerne sælges i DKK?
Forslag af (4.7k points)
Hej,

Med fare for jeg ikke helt har gennemskuet problemstillingen

Når du styrer valutaer, opretter du som du skriver, priserne i udenlandsk valuta, til den samme vare som du også har den danske pris til.

Har man mange vare, vil jeg anbefale man siger i vis i excel, laver lidt hurlumhej i excel så man får nogle udenlandske priser, og herefter kan du importere valutapriser i valutaer. - http://wiki.e-conomic.dk/import-af-data/import-af-valutapriser

Det er umiddelbart den nemmeste arbejdsgang jeg lige kan komme på

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)
Hej Steffen,

Jo, jeg tror du er helt med på det

Vi lavede skam også excel-tricks de første gange.
Nu har jeg skrevet et lille php-script der tager e-conomic CSV-filen og tilføjer de ekstra kolonner, så jeg ikke behøver åbne excel hver gang (vi justerer regelmæssigt).

Det er så lidt kode der skal til, fordi der egentlig ikke er tale om en systemindgriben, men snarere en funktionalitet der kan vedligeholde priserne i en række valutaer, baseret på en faktor (kurs).

Så ved prisændring på en enkelt vare, ønsker vi at dette slår igennem i de øvrige valutaer.

Vi har mange problemer med at der laves en prisændring i grundvalutaen danske, men de øvrige valutapriser står uændret og skal ændres via ovennævnte kørsel eller manuelt!

- En sidste lille bøn er at kunne indlæse flere priser i forskellige valuta på samme tid.
Jeg kan ikke se hvorfor import-dialogen kun kan håndtere én valuta ad gangen.


PS: Vi har snildt over 10.000 varer.
Forslag af (4.7k points)
Hej,

Ok, super. Fordi så kan jeg nemlig også huske da vi implementerede importen, at vi snakkede om flere måder at gøre dette på. Netop også i forhold til om det skulle være muligt at opdatere dem på baggrund af en kurs. Vi valgte dog i første omgang, kun at implementere muligheden for at indlæse en fil - hvilket ser ud til at have opfyldt behovet godt. - det lyder da også som om du har gjort det lidt sejt/nemmere, ved at have kodet lidt?

Jeg er så med på ønsket, men vil selvfølgelig også meget gerne høre om andre har samme ønske.

Jeg er med på at det virker simpelt at implementere, det giver jeg dig så vidt også ret i. MEN her i e-conomic står vi altid i den betragtning, hvilken funktion skal vi implementere næste gang, om end uendelige ressourcer ville være dejligt, så er det desværre ikke tilfældet

(det oprindelige ønske i forhold til salgspriser(valuta), nemt og hurtigt) - http://forum.e-conomic.dk/forbedringsforslag-til-conomic/opdatering-salgspriser-anden-valuta-t392.html

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)
Hej Steffen,

Aha! Dét vil jeg så foreslå at man genovervejer, og jeg er glad for at du er med på ønsket.

Min lille løsning bygget i ly af natten er langt fra optimal, det var også en øvelse for at vise, at det man kan nærme sig automatisering uden at gribe ind i systemet. Men om I ville tage det sidste skridt og gøre det til funktionalitet, det ville være fantastisk.

- Måske firmaets tradition med at sende regelmæssig kage til gode leverandører en gang imellem også skal omfatte e-conomic. Så mangler dén ressource ihvertfald ikke.   

Jeg forstår selvfølgelig jeres problemstilling. Det ærger mig bare at vi åbenbart har været tættere på end jeg troede

beregner.PNG
Forslag af (4.7k points)
- Vi har dagligt massive problemer med at holde priserne i udenlandsk valuta up-to-date, fordi der jævnligt er prisændringer og oprettes nye varer.

Ideen om at der automatisk skal komme forslag hvis ikke en særskilt pris er oprettet er faktisk ret god
- Det er både farligt og misvisende at en varelinje kan give 0 kroner/ingenting! Så ærgeligt at det kan ske.

Det forslag kommer alles behov til gode - vil man køre særskilte udenlandske priser, opretter man blot disse som i dag. Ønsker man priser som slave af prisen i grundvaluta, defineres en kurs (eller som tilvalg: bruges XE.com?)

[u:2ed0r8sn]Med 5000+ varer og kunder, og handel i 4+ valutaer, så er dette et must![/u:2ed0r8sn]
Forslag af (4.7k points)


Savner knappen Synes godt om - så det blev lidt manuelt i stedet
Forslag af
Hej begge,

Jeg er med på hvad i ønsker. En af de betragtninger til dette var nemlig også salgsprisen, men en tanke vi havde var, hvis der nu kommer en salgspris frem, altså beregnet af på baggrund af valutakursen, tror man at man rent faktisk har oprettet en salgspris i den givne valuta? Skal man i faktureringsbilledet ikke vide, om salgsrisen rent faktisk er beregnet eller angivet på varen?

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)