Informizely customer feedback surveys

Kontant betaling +X

0
Hej Allesammen.

Jeg har indtil videre kun haft Dankort som betalingsmulighed på min webshop  (igennem NETs). Det har sådan set være nemt nok med hensyn til bogføringen. NETs udbetaler den næste kommende arbejdsdag og jeg har derfor sat en betalingsbetingelse op der hedder Dankort og som er en kontant betaling. På den måde bliver indbetalingen bogført på samme tid med bogføringen af fakturaen.

Dette er jo rigtig smart.

Nu kommer så problemet. Hvad så når jeg opretter en indløsningsaftale på andre kort end dankort (visa, electron, mastercard og maestro)? Her udbetaler Nets først pengene 30 dage efter handlen, og Euroline (Som er dem jeg har valgt) udbetaler 7 dage efter handlen.

Mit forslag er at i gør det muligt med et input felt når man vælger kontant betaling. Her kan man så skrive hvor mange dage efter fakturaen, betalingen skal bogføres.
Eller evt laver en ny betalingsmulighed hvor det er muligt at bestemme hvor mange dage efter fakturaen at betalingen skal bogføres...
i Forslag » Andet af (1.2k points)

4 Svar

Hej Birkelund,

Det er faktisk et klassisk spørgsmål - som der dog heldigvis også findes en fornuftig løsning på.

At din Nets/Euroline/etc. først afregner X antal dage senere, ændrer jo ikke på, at <em>kunden</em> faktisk <em>har</em> betalt. Idet fakturaen bogføres, har du således ikke et udestående med kunden, men derimod med Nets/Euroline/etc..

Det, vi plejer at foreslå, er derfor, at du anvender kontant betaling som hidtil - men i stedet for at benytte bankkontoen som betalingsbetingelsens modkonto, opretter (og anvender ) du en ny aktiv-konto, Tilgodehavende hos [betalingsleverandør].

Når du så modtager penge fra denne, laver du blot et finansbilag, der krediterer beløbet på denne konto, og debiterer på din bankkonto.

Hermed står fakturaen umiddelbart efter bogføring som om, kunden ikke skylder dig noget - hvilket jo også er korrekt.


Mvh.

Christian Estrup

Director, e-conomic Core

 

image

Forslag af (20.9k points)
Hele fordelen ved at lave en kontant betaling, er at jeg ikke skal til at oprette betalingen for hver enkelt ordre.

Det er dejligt nemt at betalingen automatisk bliver bogført sammen med fakturaen. Så med hensyn til dette, så er din løsning ikke en mulighed. Det vil give en ekstra postering til hver enkelt faktura.

I har ikke overvejet at lave en kontant betaling med x dages forsinkelse?
Forslag af (1.2k points)
Hej,

Der vil ikke komme en ekstra betaling pr. faktura.

Det, jeg foreslår, er, at du tager din eksisterende kontant-betalingsbetingelse og retter kontoen FRA din bankkonto TIL en nyoprettet konto Tilgode fra betalingsleverandør.

Når fakturaen bogføres, bogføres betalingen således automatisk, fuldstændig som hidtil - hvorved din kunde ikke skylder dig noget (han har jo betalt - du har bare ikke fået pengene fra mellemmanden endnu).

Pengene står således ikke på bankkontoen, men som et tilgodehavende fra din betalingsleverandør.

Når du så får overført penge fra betalingsleverandøren - sandsynligvis i klumper, dækkende én dag ad gangen - laver du blot et simpelt finansbilag til overførsel af pengene fra tilgode-kontoen til din bankkonto.

Ovenstående er det mit indtryk, har fungeret fint for andre med tilsvarende udfordringer.

En decideret kontant + X-funktionalitet er således ikke på tegnebrættet (jeg kan også let forestille mig, at der ville være vidt forskellige opfattelser af, i hvor høj grad registreringen af indbetalingen efter X dage i givet fald skulle automatiseres, og/eller kunne overstyres i særlige tilfælde).


Mvh.

Christian Estrup

Director, e-conomic Core

 

image

Forslag af (20.9k points)
Hej

Jeg forstod det godt første gang. Selve betalingen ind på konto Tilgode fra betalingsleverandør er automatisk, men det vil skabe endnu en postering endten pr ordre, eller pr dag som ikke er automatisk, og dermed vil det smarte i det, gå lidt af det. Jeg ønsker selv at bruge mest mulig tid på butikken, kunderne og salg, og mindst muligt tid på regnskab.

For mig at se er salget det der driver virksomheden, og regnskabet en nødvendig del for at drive virksomheden. Ikke omvendt.  Derfor har jeg været tilfreds med at det hele er kørt mere eller mindre automatisk i det daglige og at jeg kun skal ind i ny og næ og bogfører regninger, og købsfakturaer.  Jeg bruger et bro mellem magenot og e-conomic så alle købsfakturaer har været automatiske hidtil, og det har jeg været slemt glad for.

Men jeg tror at løsningen bliver at der kommer et difference på dagen for bogføringen af betaling, og selve indbetalingen.
Forslag af (1.2k points)