Informizely customer feedback surveys

Bug: Specialtegn forsvinder på fakturaer

0
Vi har en del varer hvis beskrivende navn indeholder specialtegn – i vores tilfælde oftest græske tegn.

Disse tegn giver ingen problemer i selve e-conomics interface som gudskelov lader til at være UTF-8-baseret. Men når man forhåndsviser kladden af en faktura der indeholder en vare med specialtegn (og derved også, går jeg ud fra, når man faktisk genererer/bogfører/sender fakturaen), bliver specialtegnene konverteret til ingenting.

Hvis man copy-paster teksten over i et dokument, bekræftes det at det ikke blot er fordi skrifttypen mangler tegnene – der er simpelt hen ingen tegn der hvor specialtegnene burde være, så de bliver tydeligvis filtreret ud før PDF'en genereres, hvilket jeg næsten kun kan forestille mig må være en bug.

Kan det fikses således at varens navn (og andet indhold; jeg går ud fra at det også gælder f.eks. kundenavne o.l.) kommer korrekt med på fakturaen?
i Forslag » Andet af (730 points)

1 Svar

Hej og tak for dit indlæg.

Det skal vi da have kigget på hvad skyldes.Jeg har lige prøvet at kopiere nogen græske tegn fra wikipedia, men disse ser ud til at komme helt fint med på PDF'en. Kan du hjælpe mig på vej med et par eksempler på nogen tegn jeg kan teste med?

Venlig hilsen/Best regards

 

Peter Smidt-Nielsen

WOW Hero, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

Forslag af (4.6k points)

Hm, det var da mystisk. Det virker ikke her hos mig.

Jeg har ikke prøvet faktisk at bogføre en faktura med ‘udenbysk’ på endnu, men på kladdevisningen kommer kun enkelte tegn med (umiddelbart kun lille my). Jeg har lige lavet en testfaktura for at illustrere; her kan du se hvordan den ser ud på selve fakturavisningen:

Og her er PDF’en der genereres til kladdevisning (med firmadetaljer fjernet): Hent ‘Manglende græsk.pdf’.

Som skrifttype bruger vi altid Helvetica (som har glimrende understøttelse af græsk) på vores fakturaer, så det bør ikke være det der er årsagen umiddelbart – men der kan jo ske noget skrifttyperelateret et sted undervejs i systemet…

Hej! jeg har nu snakket med en teknikker omkring dette, og vi kan også godt se at flere af de græske tegn mangler, hvor dem jeg har fik tjekket måske ikke var ''specielle'' nok.

Min teknikker nævner dog at det er fordi vi slet ikke har en funktion til at kunne vise disse tegn på nuværende tidspunkt. Jeg lader gerne forslaget her liggende til forbedring, for at se om andre kunder ønsker funktionen, men af hvad jeg forstår vil det desværre kræve ret meget af os at lave om, i forhold til hvor få kunder der reelt sender faktureringer til Grækenland.