Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Kronologisk saldo i kontokort

+4

Kontokortet viser som standard FORKERTE saldi udfor transaktioner! 

Aktuelt regner saldoen sammen oppe fra og ned, uanset kronologien for transaktioner. 

Den egentlige saldo vil derfor stå ud for den nederste postering, uanset om det er den ældste eller den nyeste.

Jeg vil klart anbefale at saldoen vises kronologisk, så andre undgår at rive sig i håret over ikke at kunne læse kontokortet. 

i Forslag » Andet af (210 points)
status opdateret af 🔒

1 Svar

Hej Lasse,

Mange tak for dit indlæg.

Hvor præcist er det du mener den viser forkert? Er det under regnskab - kontoplan -kontokort? eller er det en rapport over kontokort?

Men kan jo umiddelbart selv sortere under regnskab ift. dato eller andet. Mens i rapporter gør den det som udgangspunkt efter dato?

Så skal lige forstå præcist hvad du mener? Derudover så laver den en saldo ud fra den linje der står til venstre derfor.

Ser frem til at høre nærmere.

<p dir="ltr">Venlig hilsen/Best regards</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><b>Tobias Pinndal</b></p> <p dir="ltr">Forum Expert, Planet WOW</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src="https://lh5.googleusercontent.com/hrnp-6mSv9FjXR7Z9qC9V8smag2NdSn4X3nP5u90IYb8msZERqwArSvBAAEmGxK34gDO90ga75iFVLu67QqOpiYgEjsfxUYRzwkFIyi0pOGEkcp5puyfytE04gfry96KwFPHWeA7" width="180" height="38" /></p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr">e-conomic er et produkt fra</p> <p dir="ltr">Visma e-conomic A/S</p> <p dir="ltr">Langebrogade 1, 1411 K&oslash;benhavn K</p> <p dir="ltr">CVR-nummer: 29403473</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer. <br>- <a href="https://forum.e-conomic.dk/tag/overvejes"> Hop herind og stem på de forslag du er enig i! </a></p>
Forslag af 🔒 (20.4k points)
Hej Tobias

De forkerte saldi jeg ser vises under regnskab - kontoplan -kontokort. Du kan selv tjekke det.
Det jeg efterspørger er en kronologisk optælling. Det andet er vildledende.
I kan også ændre overskriften til "optælling", som beskriver hvad der reelt sker i kolonnen.

Venlig hilsen Lasse
Ja, okay. Så du mener det her: https://www.screencast.com/t/tAguc9LB

Jeg er godt klar over det kan give forvirring hvis man sortere på forskellige ting, men saldo er vel blot forskel mellem debet og kredit, så der er vel ikke krav til at det skal være kronologisk? :-)

Men enig, har selv været forvirret over det et par gange i vores egen fakturering, når man kommer til at sortere efter det forkerte.
Hvis systemet har en kolonne, der hedder saldo, og den er udfyldt, så skal den være sandfærdig. Alt andet  er "dumt" og ubrugeligt.

Hvis du ikke ved, hvad en saldo bruges til, så er du gået glip af noget. Bl.a. i afstemning af en debitor-, kreditor- eller bankkonto. Åbne poster kan være meget godt, men er der rod i systemet, så er en saldoafstemning på bestemte datoer uundværlig. Du lyder desværre som nogle af de yngre ministre i den nuværende regering: Fuld af teori, men ingen praktisk erfaring.  Jo mere teori, des mere forvirring og usikkerhed. Det er måske lidt hårdt sagt, men sådan er virkeligheden. Derfor: Få så den kolonne til at fungere - eller afskaf den. Derefter har du kun en saldo:  Debet + kredit. Men hvad kan du bruge det til?
Man kan ikke skrive "Implementeres ikke" til en fejl. Man kan skrive "Nå ja, den er da helt galt, det får vi ordnet med det samme" eller evt. "Fejlen rettes ikke".

Saldoen på en konto beregnes fra tidligste dato til nyeste dato.
Kontoudtoget regner rigtigt hvis man sorterer med ældste posteringer øverst.
Kontoudtoget regner forkert hvis man sortere med nyeste postering øverst.

Ved andre sorteringer giver saldo ikke rigtig mening, så der må i regne som I vil.

Hej Martin,

Tak for dit oplæg. :-)

Generelt opdeles indlæg i om spørgsmålet / forslaget / problemet bliver besvaret eller løst, eller om det skal forsøges gennemført på kort sigt eller længere sigt, afhængig af hvor omfattende forslaget er. Til sidst kan det også vurderes at forslaget ikke bliver gennemført pga. manglende opbakning, at det vil være for store unødvendige ændringer, som vil ende i for mange henvendelser, eller at det ikke kan lade sig gøre pga. tekniske udfordringer.

I dette tilfælde er der desværre ikke så stor opbakning at det skulle ændres for alle og lede til ny forvirring. For jeg vil jo selvfølgelig give jer ret i at det ikke er en saldo, men end optælling hvis man sortere på andet end dato.

Så alternative muligheder ville være at fjerne sorteringsmuligheden, men det ville umiddelbart skabe mere utilfredshed.

Kolonneoverskriften kunne ændres, men dette ville igen skabe forvirring at folk nu ikke kan se deres saldo, som de plejer, men en optælling, og der må så forklares hvorfor det er ændret, fordi det skal passe til en vilkårlig sortering.

Jeg er dog i mellemtiden på dette indlæg tænkt over en anden løsning, nemlig et ikon ud fra saldo, hvor en note kan beskrive at saldo kun gælder ved dato sortering og kan anses som en optælling ved andre tilfælde. Her tænker jeg på et eksemepl som dette: 

Det er igen en ændring adskillige steder i koden for at få denne del med, men jeg vil på baggrund af jeres indlæg, igen undersøge mulighederne for dette.