Faktura / kreditnota

+1
Til Economic

Når man modtager en kreditnota, der skal modregnes i en faktura.skal den først udlignes på kreditoren og derefter i bankmodulet.

Det er lidt uheldigt, at den ved udligning ikke retter sig i bankmodulet automatisk.Når man har leverandører der sender mange fakturaer, for vort vedkommende omkring 50 pr. uge, bliver det noget uoverskueligt at foretage dette af flere omgange.

Forslag til e-conomic.

Bankmodulet læser ikke i fakturabeløbet, men i restbeløbet. Begge kolonner kan ses når man går ind på en kreditor og trykker på åbne posteringer.

Det vil lette arbejdet meget.

Med venlig hilsen

Steen Gerner
i Forslag » Andet af (420 points)

2 Svar

hej Steen

Jeg har brug for lidt mere input fra dig for at forstå dit workflow og hvordan du bruger e-conomic.

Hvad mener du når du siger at en kreditnota skal udlignes på kreditor og i bankmodulet?

Måden man i dag modregner en kreditnota i en betaling er at man opretter betalingstypen Bankoverførsel på både fakturaer og kreditnotaer og så kan man i eksporten vælge "Kombinér betalinger med samme dato og leverandør (kun bankoverførsel/IBAN)"

Når du gør dette så bliver det beløb som lægges i kassekladden på din betaling også et samlet beløb.

Kan det evt. afhjælpe din udfordring? Ellers må du meget gerne uddybe.

Med venlig hilsen

 

Tabita Edith Lorenzen

Wow Hero & TopGun, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
Forslag af (20.2k points)
Hej Tabita

Korrekt - det kan du gøre på den måde du skriver, som bankoverførsel.

Men - det fungerer ikke når der betales med 71-kort. Hvis du går ind på en leverandør, og i referemcer pg betaling, kan man vælge betalingstype +71 (sammen med forskellige andre). Det er efterfulgt, af et 15 cifret kode der fremgår af fakturaen. De kan ikke betales på den måde du beskriver. Her betales fakturaen 1 for 1, hvorved betalingsmodtager automatisk kan indlæse i sit system. Her er processen som jeg skriver, først udligne på kreditoren, herefter udligne i banksystemet.

Du er velkommen til at ringe, hvis jeg skal gennemgå det verbalt.

Mvh

Steen Gerner
Forslag af (420 points)
hej Steen

Det er korrekt at kreditnotaer ikke kan trækkes fra med FI-koder, dette skyldes at FI-koden er unik og derfor kan flere fakturaer/kreditnotaer ikke sammenlægges til én betaling. Det er ikke noget vi har mulighed for at ændre.

 

mvh Tabita