Valuta på kunde og leverandør kontokort

+1

Hej

Det ville være en stor hjælp for de større virksomheder som anvender e-conomic (eller gerne vil anvende e-conomic) der handler i flere forskellige valuta, at det var muligt at bede systemet sende kundekontokort og leverandørkontokort i kundens / leverandørens grundvaluta, eftersom at det giver væsentligt mere mening for kunden / leverandøren der bliver sendt til.

Dette også gerne uanset at der er posteringer på den enkelte kunde / leverandør i flere forskellige valuta. Dertil ville det være super hvis det så var muligt at se kolonnen med Beløb i valuta, lige som det er hvis man går ind på kunden / leverandøren via kartoteket og ser alle poster. Som på nedenstående billede:

Jeg ved at det er muligt at vælge valuta i søgningen, og så se de pågældende poster i den valuta for hver kunde / leverandør og så sende dette ud, men det giver en enorm lang arbejdsprocess og giver stadig ikke meget mening for modtageren af kontokortet.

Til sidst ville det også være en stort hjælp af det var muligt at udligne åbne poster på tværs af valuta. Når kursen er kendt burde det ikke være særlig kompliceret at sætte op. Især ved konvertering fra C5 eller NAV giver det store udfordringer.

Så en generel overhaling af håndtering af valuta vil jeg mene er ved at være tiltrængt i e-conomic. Behøver nok ikke nævne bankafstemning igen ;)

Håber I vil tage dette med i internt forum og se på mulighederne.


Mvh Alexander Sylvestersen-Platz | VALJU ApS | +45 3360 1261
i Forslag » Andet af (2k points)
God fredag Alexander, tusind tak fordi du igen kommer med et forslag.

Jeg vil egentligt i første omgang være helt sikker på at jeg forstår hvad du mener. Forstår jeg det korrekt at dette ville være ligesom at søge på "Omregnet" men at den i så fald greb alle posteringer på kunden/leverandøren, og omregnede det til den valuta som var sat på selve kunden/leverandøren?

Lad mig lige høre fra dig så jeg er helt sikker på at jeg forstår, da jeg er enig i at der er ting i vores generelle valuta håndtering som gerne måtte ændres.

Tak på forhånd!
Hej Charles

Velbekomme :)

Ja det er lige præcis hvad jeg mener, så at posteringerne på kontoudtoget vises i den valuta som er sat på kunden/leverandøren, og som typisk vil være den de opererer i.

Dertil ville det være rigtig fint hvis der så er en kolonne der viser hvilken valuta beløbet oprindeligt er posteret i (det er der allerede) og beløbet i denne valuta (ligesom det er hvis man ser internt på kontokortet)
Det ville gøre det meget mere smidigt at handle med kunder/leverandører der arbejder i andre valuta. En kunde/leverandør i USA, har ikke meget ud af at få et kontoudtog i DKK, for eksempel.

Sig til hvis I har brug for yderligere input.
Hej Alexander.

 

Vi har haft denne idé oppe og vende med vores udvikling. De synes enligt det giver god mening så vidt man søger kontokort op på en individuel kunde. Dvs. når man laver søgningen og kun søger på en kunde, så skulle den kunne tage udgangspunkt i kundens valuta som er angivet på dem.

Jeg har haft den oppe og vende et par gange da idéen enligt gav mening, men at vi gerne lige ville se på muligheden.

Lige nu står det enligt sådan til at vi gerne ser at ønsket bliver større, da vi ikke ellers har hørt om det før. Jeg synes idéen giver god mening ellers, da det som du siger, ikke rigtigt giver mening at sende et kontoudtog afsted i DKK til en kunde som man kun handler med USD med.

Så jeg må nok undskylde og sige at det ikke bliver i denne omgang. Dette indlæg har været aktivt i 5 måneder, men vi har ikke set at der ellers har været brugere er har været inde og stemme på forslaget, og jeg har ikke ellers internt hørt noget via mine kollegaer.

Jeg må derfor undskylde og sige det ikke bliver lavet denne gang, men tusind tak for idéen og god dag!

1 Svar

Hej Alexander.

Jeg synes det giver rigtigt god mening. Jeg tænker at jeg vil prøve at pitche idéen til vores udvikling. Jeg synes ihvertfald godt jeg kan se meningen i det, og så håber jeg da også på at der er andre brugere som er enige og kan bruge det til noget. Jeg kan ikke se at idéen umiddelbart er blevet stemt op, så spørgsmålet er hvor mange brugere der ellers også ønsker dette, da det altid bliver en diskussion.

Om ikke andet tager jeg idéen med til næste udviklermøde og så høre du fra mig ligeså snart jeg ved yderligere.

Hav en fantastisk dag, en rigtigt god jul og et endnu bedre 2019! :-)

Venlig hilsen/Best regards

 

Charles Jensen

WOW Hero, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
Forslag af (13.8k points)