Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Opsætning af flere kundegrupper

+11
Jeg har et stort ønske til Kundeopsætning:

I jeres kundeopsætning har man kun mulighed for at opsætte en kundegruppe – prøver man at vælge en anden kundegruppe, så slettes den opsætning man lige har lavet på den første kundegruppe

Det ville være en meget stor hjælp i dagligdagen, at der kan sættes forskellige parametre på den enkelte kundegruppe

Jeg har forbundet min Shoporama med economic og overfører derfor automatisk mine ordre og mine kunder bliver automatisk oprettet – men bliver nød til manuelt at gå ind og ændre på f.eks. betalingsbetingelser ved de forskellige kundegrupper
i Forslag » Andet af (480 points)
status opdateret af 🔒
Det her er også en super idé. Kunn jo afhjælpe lidt at man ikke kan trække salg på geografi, hvis man lavede en anden gruppe-tack med geografi.

Tror bare umiddelbart det er mere bøvlet end bare at gøre det muligt at trække på de data, der allerede er oprettet i systemet.

2 Svar

God dag til jer hos engsighus.

 

Mange tak for indlægget, det lyder da som en spænende sag.

Jeg bliver dog lidt i tvivl omkring hvad du præcist oplever, det lyder nemlig til at det er din Shoporama som står for at overføre ordre, samt at oprette dine kunder. Det er helt korrekt i vi i e-conomic ikke har særligt meget opsætning at gå efter når det kommer til kundegrupper.

Dog lyder det som om det har noget med selve integrationen at gøre, man kan sige at vores kundeopsætning enligt kun bruges til når der fremadrettet laves kunder, hvori den automatisk vil foreslå denne ene kundegruppe/betalingsbetingelse. Dette burde dog ikke have nogen effekt på de eksisterende kunder, eller kundegrupper. Det kan dog godt blive overskrevet hvis der er et andet program som "Fodre" e-conomic med denne data. Man kan sige at integrationer altid trumfer det som står i e-conomic.

Hvor i systemet er det du oplever at den sletter opsætningen på jeres nuværende kundegrupper når i ændrer det? Man sætter normalt heller ikke betalingsbetingelser på sine kundegrupper, så jeg er meget i tvivl omkring hvor du præcist ser i e-conomic.

Hvordan fungere jeres nuværende integration mellem e-conomic og Shoporama? Står den for at overføre data ind i jeres system, og hvilken data overføre Shoporama i så fald når den overføre? Jeg tænker måske også det kunne give god mening at prøve at høre Shoporama om hvilken data de står for når det kommer ind i e-conomic. Så finder vi også ud af hvorhenne vi skal kigge hen, og om det er i system.

Lad mig høre fra dig så vi kan finde ud af hvad der går galt her. Lad mig også endeligt høre hvis jeg misforstår.

Hav en fantastisk uge! :-)

<p dir="ltr">Venlig hilsen/Best regards</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><b>Charles Jensen</b></p> <p dir="ltr">WOW Hero, Planet WOW</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src="https://lh5.googleusercontent.com/hrnp-6mSv9FjXR7Z9qC9V8smag2NdSn4X3nP5u90IYb8msZERqwArSvBAAEmGxK34gDO90ga75iFVLu67QqOpiYgEjsfxUYRzwkFIyi0pOGEkcp5puyfytE04gfry96KwFPHWeA7" width="180" height="38" /></p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr">e-conomic er et produkt fra</p> <p dir="ltr">Visma e-conomic A/S</p> <p dir="ltr">Langebrogade 1, 1411 K&oslash;benhavn K</p> <p dir="ltr">CVR-nummer: 29403473</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer. <br>- <a href="https://forum.e-conomic.dk/tag/overvejes"> Hop herind og stem på de forslag du er enig i! </a></p>
Forslag af (13.8k points)
Ja tak, Charlotte - super godt forslag!

Det er jo netop for at man kan bogføre bedre i kolli og ikke skal ind på hver faktura for at ændre betalingsbetingelser. Der kan jo godt være en privat og en erhvervskunde, som begge har betalt med kort. Men der kan også være en privat med kort og en erhvervskunde med kredit, og man kan kun knytte 1 betalingsbetingelse på kundegrupperne, så som det er i dag, er der meget manuelt arbejde. For mig vedkommende kunne det lige så fint være en radioknap i oversigten direkte i e-conomic, hvor man kan hakke flere af og så få mulighed for at vælge betalingsmetode og betalingsbetingelser direkte fra oversigten for flere kunder ad gangen, så man er hurtigt igennem bogføring. Som jeres system er skruet sammen i dag, skal man ind på hver enkelt faktura, hvis man har forskellige betalingsmuligheder, og det er godt gammeldags træls, når man har mange salg og har brug for fakturaer på kundeniveau (1 pr. salg).

Mange hilsner
Mia, Magnetz.dk

Hej Mia.

 

Okay, så du oplever også at du kun kan sætte 1 betalingsbetingelse på en kundegruppe. Jeg tror lige jeg har brug for at forstå præcist hvor i programmet i gør dette.

Man kan sige at kundeopsætningen som kan findes under "Salg -> Opsætning -> Kundeopsætning" kun bruges til de kunder som fremadrettet skal laves. Den ser ikke tilbage på de nuværende og eksisterende kunder/kundegrupper.

Nogen ville nok også kalde det en standardopsætning. I kan se hvordan den fungere her: http://wiki2.e-conomic.dk/salg/opsaetning/kundeopsaetning

Hvad er det præcist for en funktion du ønsker her? Er det en mulighed for at kunne masse opdatere f.eks. betalingsbetingelsen på fakturaer før de sendes afsted eller hvordan skal jeg forstå det? :-)

Hav en god dag! :-)

Hej igen,

Scenarie 1: 

Kundetype 1 er privatkunder hos os. De har mulighed for at betale på 4 forskellige måder (Klarna, forskellige kort osv.). De ender derfor med at skulle bogføres på forskellige måder og forskellige konti, da betalingsmåden og tiden for hvornår man får sine penge ikke er ens. 

Scenarie 2: 

Kundetype 2 er erhvervskunder hos os. De har mulighed for at betale med kort eller kredit. Det er to helt forskellige fakturatekster, fordi det er forskellige betalingsmåder OG forskellige betalingsbetingelser. 

I begge tilfælde ville det være rart at kunne stå i fanen Salg / Fakturering og kunne markere alle de kunder direkte i oversigten, der skal have samme betalingsmåder OG betalingsbetingelser, og så kunne vælge at rette dem til i en bunke ude fra forsiden via en radioknap i stil med dem, hvor man kan vælge at masseslette og massebogføre - så skal man "bare" kunne vælge "ændre betalingsmetode" eller "ændre betalingsbetingelser". På den måde kan man bogføre en hulens masse fakturaer ved få klik. 

Som det er i dag, skal du ind på samtlige fakturaer, der ikke følger den opsatte standard for kunderne under "betalingsmetode" og "betalingsbetingelser" - atså enkeltvis ind på fakturaerne, i stedet for at man kan gøre det fra oversigten med en masse på én gang. 

Giver det bedre mening nu?

Mange hilsner Mia

Til Jer alle

Undskyld, at jeg blander mig.

Betalingsbetingelserne skal sættes af Shoppen ved overførslen til e-conomic. Selvfølgelig på baggrund af, hvad betalingsgateway'en svarer om korttype.
Du skal bruge betalingsbetingelser af typen "Kontant" i e-conomic (Klarna, erhvervskort, privatkort osv), så du får betalingerne rigtigt ind på den tilhørende aktivkonto, og så er afregningen bogført i samme hug og er nem at afstemme med banken.
Husk Shoppens ref i "Øvrig ref" ved overførslen fra Shoppen til e-conomic.

Længere er den ikke.
Det har intet med kundegrupper at gøre.

mvh
Finn
e-consultic

Hej Charles

Det som jeg godt kunne tænke mig er:

Salg-opsætning-kundeopsætning: her kan man nu kun opsætte variabler for en kundegruppe, det ville være en stor hjælp hvis man kunne lave denne kundeopsætning specifik til de forskellige kundegrupper man har oprettet.

Problemet ligger ikke i overførslen fra economic, der bliver ikke overskrevet hvis kunden allerede er oprettet. Dvs at det drejer sig om ny oprettelser og ikke eksisterende kunder. Vi har muligheden for i Shoporama at vælge forskellige kundegrupper og de bliver ført med over i economic - men gevinsten er ikke stor, fordi man kun kan lave kundeopsætning på 1 kundegruppe

Håber det forklarer mit dilemma lidt bedre

Hej Finn,

Det er desværre ikke korrekt - for der kan kun knyttes 1 betalingsbetingelse til en kundegruppe. Jeg skal ikke blande mig i, hvordan du bogfører for dine kunder. Men vi har konkret brug for at kunne vælge i oversigten, om folk har betalt her og nu, med Klarna eller skal have kredit, uden vi skal ind på hver enkelt kunde og ændre fakturaen, men så vi kan gøre det direkte i oversigten over alle fakturaer :)

Mange hilsner Mia
Hej allesammen.

 

Det kunne godt lyde som om der ligger 2 ønsker, der dog alligevel relatere ret godt til hinanden. I forhold til selve sagens kerne, så forstår jeg det som at der skulle være muligt at kunne angive en betalingsbetingelse på "Kundegruppen" ligesom man kan angive et layout som kundegruppen så vil bruge som en standard.

Forstår jeg det korrekt?

I forhold til det som du nævner Mia, ville det så være en knap hvor man under bogførslen ville kunne vælge en betalingsbetingelse som angivet på dette billede: https://www.screencast.com/t/uh08ESJaxpR

Eller har jeg misforstået det fuldstændigt?

Lad os lige prøve at samle hele sagen sammen så vi ikke løber ned af for mange baner, men holder fokus på hvad kravet faktisk er.

Lad mig høre fra jer, og hav en fantastisk dag! :-)
Hej Charles

Det er helt korrekt forstået - og dit take på Mias problem, ved jeg også ville hjælpe mange der bruger Shoporamas platform - så begge ændringer vil blive taget imod med stor begejstring - hvis I implementerer disse ting - må du meget gerne give et praj - så skriver jeg det I vores forum og I vil få mange rigtig glade kunder. Vi er efterhånden rigtig mange Shoporama kunder, flere er konventeret fra Billys og Dinero og dette vil gøre at flere vil overveje den vej ;)

Rigtig god dag til dig

Hilsen Charlotte
Hej igen Charlotte.

 

Hvor er det godt at høre at jeg forstod det. Jeg var faktisk meget usikker på om det præcist var dette.

Godt, nu hvor vi ved at vi forstår hinanden så må vi jo se lidt på hvordan vi skal få dette til at virke. Man kan sige at tanken lidt er at, der skal være et felt under kundegrupper som definere betalingsbetingelsen. Hvis vi f.eks. havde kundegruppe A med 14 dages betaling, og Kundegruppe B med 8 dages betaling. Så ville kundegruppen i dette tilfælde styre hvilken betalingsbetingelse der kom på, automatisk frem for at vores kundeopsætning gør dette.

Jeg synes nuvel enligt at det giver meget god mening, man kan sige at det ikke kommer til at gøre nogen skade for den måde hvor programmet fungere på nuværende tidspunkt, så det handler enligt bare omkring hvordan det er at udvikle og om vi kan få det ind i systemet.

Når vi alligevel er i gang ser jeg ingen grund til ikke også at tage det foreslag Mia foreslog sammen med dette. Det hele handler i jo om betalingebetingelserne.

Derfor tager jeg dette forslag med til vores næste udviklermøde, så må jeg lige finde ud af hvorvidt dette kan blive til virkelighed! Jeg ønsker hos held og lykke med det!

Hvis du selvfølgeligt har nogen flere tilføjeser til hvordan det skal foregå, så vil jeg meget gerne høre fra dig.

Ellers er der ikke meget andet for end at ønske alle en fantastisk weekend! :-D
Hej Charles

Vi er mange der vil krydse fingre for at I beslutter jer for disse ændringer til jeres næste udviklermøde. Rigtig god uge til dig
Hej igen folkens. :-)

Så er jeg tilbage med nyt omkring denne idé omkring at kundegruppernes mulighed for at få betalingsbetingelser på sig.

Udviklerne synes at idéen gav rigtigt god mening og ville meget gerne tage den med. I forhold til hvornår dette blev oprettet fik jeg dog intet svar. De er i gang med et projekt som de kalder for "Killing light blue" dette handler om at udrydde alt den gamle kode vi køre på, som bl.a. vores kundeopsætning.

Jeg vil ikke give et bestemt tidspunkt, men jeg i følge vores product roadmap se at stort projekt i forhold til dette som ligger i Q2 i 2019. Så hvis jeg skulle prøve at give et tidsrum, ville jeg skyde på at jeg ville kunne få det med her.

Jeg vil dog love intet, men dette betyder at jeg sætter jeres forslag til "Overvejes". Dvs. vi nu har det liggende hos os, og behandler hvordan det skal foregå i systemet.

Jeg håber at i kan bruge dette svar til noget, da det selvfølgeligt nok ikke går så hurtigt som i ønsker.

I må have en rigtigt god dag og hvis der er nogen spørgsmål, så spørg endeligt løs!! :-)
Hej e-conomic,

Er I kommet videre ift. overvejelse omkring dette?

Det vil virkelig være fantastisk og en stor hjælp, hvis man under hver oprettet kundegruppe kunne definere betalingsbetingelser & layout.

Mvh.

Henrik Gudiksen,
Bakkamera.dk ApS
Det som jeg godt kunne tænke mig er:

Salg-opsætning-kundeopsætning: her kan man nu kun opsætte variabler for en kundegruppe, det ville være en stor hjælp hvis man kunne lave denne kundeopsætning specifik til de forskellige kundegrupper man har oprettet.

Problemet ligger ikke i overførslen fra economic, der bliver ikke overskrevet hvis kunden allerede er oprettet. Vi har muligheden for i Shoporama at vælge forskellige kundegrupper og de bliver ført med over i economic - men gevinsten er ikke stor, fordi man kun kan lave kundeopsætning på 1 kundegruppe

Håber det forklarer mit dilemma lidt bedre
Forslag af (480 points)