forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Momskoder på kontokort

0
Jeg ønsker at kunne se på kontokort om der er moms eller ej på hver postering, det burde være lige til.

Jeg har en kunde hvor der på en omsætningskonto står momskode på alle posteringer, det burde være fint. Vi finder ud af at enkelte kunder er oprettet til "Indland uden moms" og derfor er faktureret uden moms.

Jeg finder så ud af at momskoden ud for hver postering på kontokortet ikke vedrører den enkelte postering men istedet er tilknyttet kontoen. Jeg ønsker at momskoden på et kontoudtog fortæller om der er ført moms på den enkelte postering.
spurgt 6 Aug, 2018 i Forslag » e-conomic generelt af mkstepto (120 points)

1 Svar

Hej og tak for dit forslag.

Hvis du trækker et kontokort vil posteringen som udgangspunkt afspejle momskoden. Et finansbilag fra kassekladde vil fx stå uden momskode, hvis det er bogført uden moms. Det er uagtet, hvilken konto der bogføres på. Det vil jeg lige starte med at understrege.

Når der bogføres et salg vi en salgsfaktura, er der dog en enkelt undtagelse og det er den du beskriver her. Grunden til dette er, at det altid er kontoen, som bestemmer momskoden. Dette gælder dog ikke når der er indland uden moms, da momsen altid fjernes her.

Hvis der fx er tale om EU (rubrik b), så ville det udelukkende være kontoen der bestemmer. Derfor går det kun galt, hvis der bruges indland uden moms på en konto med moms. De to valg her konflikter altså med hinanden, fordi kontoen som udgangspunkt er bestemmende, men der samtidigt er en ekstra regel, som fjerner momsen fra bogføringen ved indland uden moms.

Jeg kan sagtens forstå, at du gerne vil se den gældende momskode og det kan du også i alle tilfælde ud over lige præcis det, hvor salg med og uden moms begge bogføres på en konto med moms.

Jeg vil lige nævne, at dette kan løses, hvis du bogfører det på hver sin konto. I forhold til standardopsætningen kunne alle salg med moms være på 1010 og salg uden moms kunne være 1030.

Så vil det optræde som du ønsker det. Husk disse konti kun er vejledende, så du skal lige tjekke om de passer til din opsætning.

Jeg ser frem til at høre fra dig. Spørg endelig ind, hvis der noget du er i tvivl om :)

Venlig hilsen/Best regards

 

Jesper Mieritz

Knowledge Manager, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Langebrogade 1, 1411 København K

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
besvaret 8 Aug, 2018 Forslag af Jesper Mieritz (87,890 points)
Tak for svar, det er meget brugbart

Det eneste minus er behovet for at oprette en omsætningskonto som kunden ikke må bruge, det finder vi en løsning på

Mvh Martin
Hej Martin.

Super fedt du kunne bruge det.

Ja, der skal optræde en konto mere. Hvordan i laver opsætningen vil jeg lade være op til dig, så det giver bedst mening i jeres tilfælde. Jeg er altid til sparring, hvis det skulle interessant.

Hvis du har flere spørgsmål, så skyder du bare løs.

Rigtig god dag :)
overvejes× 104
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”