forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Giro kort

0
Jeg er en af de uheldige der er kunde i Danske Bank. Mit problem er at jeg kan ikke få godkendt mit Giro kort hos Danske Bank da kortet er for stort ifølge standard.

Jeg har været igennem E-conomic hotline men uden hjælp da det er en fast skabelon der ikke kan ændres på. Svaret fra Danske bank er jeg måtte finde mig et andet firma da kunne håndtere min fakture, det ville jeg være meget ked af da jeg er meget tilfreds med det jeg har

 Sidst vil jeg lige nævne at det ikke er et printer problem da jeg nu har prøvet flere typer printer og resultatet er det samme. jeg har ligeledes set faktura fra andre firmaer hvor str. er det samme problem men da de har en anden bank bliver dette godkendt.
spurgt 9 Maj, 2010 i Spørgsmål » Fakturalayout af torsten skaarup (270 points)
opdateret 18 Okt, 2012 af frederiknielsen

9 Svar

 
Bedste svar
I e-conomic har vi en standard-skabelonsamling med indbetalingskort til type 71. Skabelonen er klar til brug og er helt som den skal være ? uden nogen form for tilretning.

Når man selv vil trykke sine indbetalingskort, så skal disse (altså det trykte indbetalingskort) ? ligesom hvis de blev trykt på et professionelt trykkeri ? godkendes af PBS/banken.

Da ?trykgrundlaget? er som det skal være i en e-conomic standard-skabelonsamling med indbetalingskort, kan årsagen alene være ?trykkeriet,? altså Adobe Reader og din printer. Som regel er det printeren, der er problemet, idet de mest almindelige printere ikke kan skrive til kant.

Hvis din printer kan skrive til kant, og hvis du ikke har ændret i din Adobe Reader, så kan du også lave et print direkte fra PDF?en dannet fra e-conomic, der både kan blive godkendt af PBS/banken og som vil kunne anvendes ved indbetaling i banker og på posthuse.

Så skal du alene huske at printe på papir af godkendt beskaffenhed og vægt og præpareret til afrivning af indbetalingskortet.

Vi kan ikke ? som en bruger foreslår ovenfor ? anbefale at man sender indbetalingskort ud, der ikke er godkendt af banken, idet dette ikke blot kan medføre at indbetaleren afvises i banken eller på posthuset, men også kan medføre opkrævning af et betydeligt gebyr.

Hvis man ikke kan få sit indbetalingskort godkendt, vil vi i stedet anbefale at man blot printer OCR-linien på sin faktura, således at oplysningerne fremgår til brug ved betaling via netbank. Hvis man visuelt gerne vil have indbetalingskortet med, kan man på indbetalingskortet tilføje teksten ?Må ikke anvendes på posthuset.?

Endelig skal man være opmærksom på, at det selvfølgelig er en dårlig idé at sende fakturaer med indbetalingskort ud som PDF pr. e-mail, hvor den enkelte modtager derved skal trykke sig eget indbetalingskort, medmindre ovennævnte retningslinjer er overholdt.

 

Svend Christiansen

Online regnskabsprogram
 

besvaret 19 Maj, 2010 Spørgsmål af Svend C (5,110 points)
valgt som bedste svar 18 Okt, 2012 af frederiknielsen
Hej Torsten

Jeg har aldrig hørt om, at et kort skulle være for stort. Kan du ikke få præciseret det lidt? Er det fysisk for stort? Er det noget af teksten der er for stor? Eller står teksten med for meget mellemrum et sted?

har du evt. et breve eller email fra danske bank, der fortæller mere om fejlen, må du meget gerne lægge det op her, hvis muligt.

Tak
besvaret 10 Maj, 2010 Spørgsmål af Martin Havemann (1,020 points)


Hej Martin

Problemet er de 2 sorte makeret vinkler der sidder ca. i hver hjørne af giro kortet. krydsmålet mellem dem er ca 0,5 cm for stor. med andre ord er giro kortet for stort.

V.H.Torsten
besvaret 10 Maj, 2010 Spørgsmål af torsten skaarup (270 points)


Hej Igen

Jeg har div breve svar m.m. ved ikke lige hvordan jeg skal lægge dem ind, men vil rigtig gerne sende dem via. mail hvis det er. Torsten
besvaret 10 Maj, 2010 Spørgsmål af torsten skaarup (270 points)
Har før hørt om, at fonts kunne være for store på girokort, men det var den gang alle gik ind på posthuset og betalte deres giro-kort, så kunne terminalerne have svært ved at læse hjemmegjorte girokort. Dette problem skulle dog være overstået for flere år siden, og netbanker er fuldstændig ligeglade    tror Danske Bank skal tage sig lidt sammen .. sorry my language   

Følger fortsættelsen med interesse ....

Mange hilsner
Susanne Røssell

Bogføring for små og mellemstore virksomheder og hjemmegjort e-conomic-nørd

besvaret 10 Maj, 2010 Spørgsmål af SusanneK (15,800 points)
Hej Torsten

Har for sjov skyld printet en faktura med girokort ud, og det er for lille?? Det må et eller andet sted være noget med opsætning af printer at gøre, uden at jeg dog kan komme med en løsning. Går ud fra du kender de eksakte mål på girokort, ellers kan du nederst i dette link <a class="postlink" href="http://bedreword.dk/faktura/index.html">http://bedreword.dk/faktura/index.html</a> finde en fin manual med alle mål.
besvaret 10 Maj, 2010 Spørgsmål af Allan E. Bojesen (140 points)
Jeg havde problemer for et par år siden med, at banken ikke ville acceptere et girokort fra Navision, selvom det var skrevet med OCR-font, som tilskrevet. Jeg fastholdt, at det var skrevet i det korrekte format, og banken anerkendte til sidst, at acceptere formatet. Det står mig stadig uklart, hvad der fik dem til at ændre mening. Men summa summarum er, at bankerne gør det sværere end det er, og prøver at spare dem for noget arbejde - omend jeg ikke fatter hvori arbejdet består, da de aldrig ser disse girokort, der hovedsagligt betales via netbank.

Mit forslag er, at du skriver girokortene ud til dine kunder som du ønsker, og lader hånt om bankernes strikse forældede krav til fonts. Hvad er det lige de skal bruge det til i sidste ende?

Mange hilsner
Susanne Røssell

Bogføring for små og mellemstore virksomheder og hjemmegjort e-conomic-nørd

besvaret 10 Maj, 2010 Spørgsmål af SusanneK (15,800 points)


Hej Susanne

Tak for dit indlæg  det er faktisk også det jeg gør i øjeblikket men hvis der er problemer med ind indscanningen kommer jeg til og betale omkostningerne der er forbundet med og taste dem manuelt har jeg lade mig fortælle fra Danske banks.

Jeg forstår ikke at man fra E-conomic side ikke kan få retted Str. så det passer.

Hej Allan
Det med printeren er prøvet på mange forskellige printer.


Det asd
besvaret 12 Maj, 2010 Spørgsmål af torsten skaarup (270 points)
Hej Torsten.

Jeg har ikke selv prøvet faktisk at måle girokortene i e-conomic. Men når du skriver, at det bliver for stort mens en anden bruger oplever, at det bliver for lille. Ja så er der en meget nærliggende forklaring.

Nemlig, at i tillader jeres Adobe Reader at pille ved størrelsen.

PDF bliver ofte lavet i lidt forskellige størrelser og dertil kommer at der er forskel på hvor langt ud til kanten af papiret forskellige printere kan skrive.

Derfor vil Adobe Reader som standard tilpasse indholdet af PDFen så det passer til det givne udskriftsmedie.

Denne mulighed vælges i udskriftsdialogen i adobe, i min engelske udgave hedder det Page Scaling og er som standard sat til indstillingen Fit to printable area.

Har du prøvet at vælge None under page scaling i stedet ?
besvaret 19 Maj, 2010 Spørgsmål af askholme (320 points)
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”