forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Bankkonti i fremmed valuta?

+2
Hej,

Har netop købt e-conomic og er allerede løbet panden mod en mur      

Mit firma har en Paypal konto som har 3 konti i USD, EUR og DKK.  Disse fungerer altså ligesom 3 bank konti i hver deres valuta.

Hvordan kan jeg oprette dem i e-conomic? Så vidt jeg kan se kan man ikke vælge valuta for en balance konto. Jeg har søgt i hjælp og google osv. men er ikke kommet videre.   

Jeg modtager også indbetalinger fra udlandet til disse konti selvfølgelig (f.eks. en EUR indbetaling, så der står EUR på faktura til kunden som så betaler til Paypal EUR kontoen ). Men er ikke kommet så langt endnu så har ikke fundet ud af om dette også vil være et probolem for e-conomic?

Ud over det  har firmaet også en almindelig dansk bankkonto. En gang imellem overfører jeg mellem Paypal konti og den danske bankkonto, og herved er der en kurs osv.  Dette skal selvfølgelig også ind i systemet, og det kan vel gøres med en alm. finansbilag postering?  Jeg tror dog at dette er det mindste problem..

Hvad gør jeg? Håber der er nogle kloge hoveder her
spurgt 17 Apr, 2012 i Bogføringshjælp » Spørgsmål til bogføring af ts23 (260 points)
status opdateret 18 Okt, 2012 af econadmin

6 Svar

 
Bedste svar
Hej,

Ja i en mere og mere globaliseret verden så SKAL man bare have denne mulighed.
Efter at have prøvet e-conomic i nogle dage og med stor frustration revet mig i håret virkelig mange gange over denne slags ting og andre frustrerende bruger-interface tåbeligheder så overvejer jeg kraftigt om jeg skal fortsætte med det eller finde noget andet. Indtil videre fortsætter jeg men tror det kun er til jeg finder noget bedre.

Man får på fornemmelsen at hele systemet er lavet til mindre håndværkervirksomheder og almindelige butikker osv. og er slet ikke beregnet til internet virksomheder der sælger til hele verden.

Jeg klarer p.t. problemet med Paypal konti med at jeg har dem i DKK i systemet og så når der kommer en indbetaling i f.eks. EUR så finder e-conomic selv en valutakurs og så bogføres med den kurs.

Pas i øvrigt på når/hvis du indtaster en kreditorfaktura manuelt, hvis man ændrer i årstallet så opdaterer den kursen men det gør den ikke når man blot ændrer i dag eller måned!! Det er denne slags problemer som e-conomic brugerinterfacet er fyldt med. Man laver meget nemt fejl og der er ingen undo mulighed... (hvorfor ikke????)


mvh

den frustrede uden hår tilbage   
besvaret 25 Apr, 2012 Bogføringshjælp af ts23 (260 points)
valgt som bedste svar 9 Okt, 2012 af econadmin
Hej,

Præcis samme problem her. Jeg har en konto i euro som kunder betaler ind på i euro. Idéen i euro kontoen er at undgå vekselgebyrer og dårlige vekselkurser, såvel som at kunne afstemme direkte i euro...

Men det kan e-conomic så bare ikke, hvilket er meget frustrerende når jeg nu har gjort alle mulige krumspring for at integrere med webshop såvel som lønbureau.

Da jeg valgte e-conomic konstaterede jeg blot at det understøttede andre valutaer. Det er måske ikke helt korrekt hvis man ikke kan oprette en afstemningskonto i en anden valuta...

Håber meget at e-conomic vil overveje at gøre det der skal til. Jeg kan kun forestille mig at det vil være et problem for et stigende antal kunder, med mindre de vil starte med at betale banken 20kr for hver transaktion de har.
besvaret 25 Apr, 2012 Bogføringshjælp af rubech (210 points)
Hej begge,

Det er korrekt at man kan bogføre i flere valutaer, men som i også selv skriver, så er der flere begrænsninger i forhold til dette. Det man kan afstemme er bevægelser i valutaen, og ikke saldoen. Det er taget op flere andre steder på forummet, så i er i hvert fald ikke de eneste. - http://forum.e-conomic.dk/andet/bank-valuta-konti-t785.html

Det med kursen var mærkeligt - det vil jeg da godt nok mene er en bug. Giv mig lige lidt tid til at smide det forbi vores udviklere, for at se om de kan finde ud af hvorfor det opfører sig sådan. Mærkeligt!

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 25 Apr, 2012 Bogføringshjælp af Steffen E (151,510 points)
Jeg har en bankkonto i fremmed valuta til indbetalinger, dog ikke med så mange posteringer.

Det er korrekt at kontoen ikke kan oprettes med en fremmed valuta, men det kan alle posteringerne jo. Jeg retter selv kursen på posteringerne ud fra bankens kurser.

Til bankafstemninger bruger jeg kontokort. Det kan vises i både fremmed valuta og omregnet til DKK. Valutareguleringer laver jeg jævnligt manuelt ud fra tallene på kontokortene sammenlignet med hvad banken omregner saldoen til i DKK.

Når jeg overfører penge til en bankkonto i DKK, laver jeg en finanspostering i den fremmede valuta, hvor jeg bruger bankens kurs. Så bliver beløbet korrekt i begge valutaer.

Så det kan godt lade sig gøre!
besvaret 26 Apr, 2012 Bogføringshjælp af eco-user (1,450 points)
Hej,

Lige en opfølgning på denne.

Jeg har netop fået tilbagemelding fra teknikken om at det kan de godt se fejlen, og at det ikke giver mening. Det er jo en start.

Det ligger nu i bunken med fejlrettelser til programmet, og de vil sørge for at få det prioriteret.

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 1 Maj, 2012 Bogføringshjælp af Steffen E (151,510 points)
Hej..

Jeg har et problem som andre helt sikker også er stødt på!

Når jeg laver bankafstemning på vores danske konti, fungerer det hele perfekt for mig.
Men når jeg skal bank afstemme konti i fremmed valuta opstår problemet.
Da opstart af regnskabet er i DKK. bliver System jo indlæsning i danske kroner, men import af bankdata jo selvagt er i den valuta som kontoen er i.
Det betyder at System siden vises i i DKK, medens bank siden vises i den aktuelle valuta og kan derfor ikke afstemmes.
Pt, bruger jeg en udskrift fra menuen Rapport -> Kontokort til at afstemme efter; men hvis der fandtes et pulldown felt ligesom der er under Kontokort, kunne man få vist System siden i den korrekte valuta for bankafstemningen.
Det ville være en stor hjælp, speciel for dem som har mange konteringer på deres valuta konti.

Kurt Panduro Olesen
besvaret 24 Sep, 2012 Bogføringshjælp af smartwi (140 points)
Bankafstemning mod bankoversigter (CSV) i fremmed valuta
Hej,

Vi overvejer E-conomic men er lidt bekymret over om det er anvendeligt ved flere valuta/konti.
Er der sket forbedringer og fejlretninger vedrørende dette problem?

Kan det løses ved at køre en standard kurs for et helt finansår? (og evt lave en kursregulering ultimo)

Er det stadig således at en konto altid er i DKK eller kan en konto være i en valgt valuta og alle tilhørende posteringer i lokal valuta?
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”

Hvad kan du i Bogføringshjælp

Her kan du stille spørgsmål, som er direkte relateret til din bogføring.

Er du på udkig efter en revisor eller bogholder, kan du finde hjælp i listen over revisorer og bogholdere.