Informizely customer feedback surveys

Manglende tekst vedr. eksportering af bankfil.

+1
Hej. Jeg er begyndt at bruge eksportering af bankfil fra e-conomic til banken, og det er også smart, men jeg mangler at kunne skrive noget i e-conomic, som så står som "Tekst til egen kontoudskrift" eller "Egen husketekst" i banken. Jeg bruger disse tekster, når jeg bogfører betalingerne. Hvis det nu er faktura 127 fra JB Kloak, at jeg betaler, så skriver jeg 127 JB Kloak i banken, så det er den tekst, der står på posteringen, når jeg skal bogføre. Men det skal jeg lige nu selv manuelt ind og skrive, når jeg importerer betalinger via bankfil fra e-conomic, og det er meget irriterende. For så skal jeg hoppe frem og tilbage mellem e-conomic og banken for at få de fakturanumre, jeg skal ha' skrevet på betalingerne. Når man bogfører en kreditorfaktura og samtidig laver den til en betaling, så ville det være smart, at feltet "Tekst" også blev overført til banken - eller at der var et nyt felt, man kunne skrive i, og som blev overført.
i Forslag » Andet af (3.1k points)
status opdateret af
Jeg retter det pt. manuelt inden jeg uploader filen i banken. Det er tidskrævende og jeg har også oprettet et ønske som dit her på forum.
Vh HelleA
Hvordan gør du det ? For jeg retter det manuelt i banken, men jeg vil hellere gøre det i e-conomic.
Når jeg er ved at downloade filen (og den er åben i notesblokken), finder jeg det sted, hvor jeg vil have teksten (i dette tilfælde: i 3. "...")og retter det. Samtidig så plejer jeg at lave et mellemrum, hvor der normalt er en dato, for så laver banken det om til "hurtigst muligt". Det er nemlig ikke altid at jeg får 2. godkendt betalingerne samme dag, som jeg lægger dem ind. ;-)
Jeg synes, at det er ret omstændigt, men det er alligevel lettere end i banken. :-)
Tusind tak. Det vil jeg da prøve.

2 Svar

Hvorfor overfører du ikke betalingerne til en kladde, når du sender filen til banken? På den måde får du en tekst med over i kladden. Teksten kan du selv generere via kladdeopsætningen.

Efterfølgende går bankafstemningen som en drøm.
Forslag af (26.4k points)
Hej. Jeg er ikke helt med på, hvad du mener. Hvordan får jeg så teksten over i banken, så den står på bankposteringerne, når jeg importerer dem for at bogføre ?
Hej igen.
Når du importerer betalingsfilen i banken, overføres der tilsyneladende kun 24 karakterer, derfor får du ikke altid hele din tekst med.
Men hvis du vil være rigtig smart, så overfører du allerede dine betalinger til en kladde i e-conomic i det øjeblik, du downloader din betalingsfil. Nederst i overførselsbilledet er der et punkt, der hedder: "Opret betalinger i kassekladde". Her angiver du den kladde, som du vil bogføre betalingerne i. Derved følger betalingsdatoen, kreditor, fakturanr. m.m. med over i kladden klar til bogføring.
Og nederst i downloadbilledet kan du også markere, om du vil kombinere flere betalinger til den samme kreditor med samme betalingsdato.
Gør du som beskrevet, har du allerede dine betalingsdata klar i e-conomic; og i den efterfølgende bankafstemning, skal du kun overføre de bankposteringer, du ikke kendte i forvejen.
F.eks. kundeindbetalinger og dankortbetalinger.
Det lyder besværligt, for så skal jeg til at sortere i, hvad jeg skal overfra af posteringer fra banken til e-conomic.
Nej, tværtimod.
Hvis du i bankafstemningen, hvor der er to grønne "fættre" i den linje øverst, hvor der står dato, tekst og beløb, trykker på dem, vil du kun få vist de posteringer, der ikke er afstemte.
Men det giver kun mening, hvis du trykker på "Afstem automatisk" først.
Det vil altså sige, at du med et klik får foræret de poster, der skal overføres til en kladde.
Det er superfedt.
Hvis du ikke forstår det, så send mig dit telefonnummer.
Jeg bruger ikke bankafstemningen, da jeg bogfører efter bankposteringerne, så banken stemmer altid. Jeg bruger den kun til at importere bilag i. Men tak for forslaget.
Bankafstemningen er nok det bedste værktøj i e-conomic. Så det er synd, at det ikke bruges efter hensigten.

Hej HTB
Tusinde tak for dit indlæg her på vores forum og tak til Erik for, at komme med et løsningsforslag smiley

Jeg oplever dit forslag lidt 2 delt – grund forslaget som jeg forstår er, at du ønsker det var muligt, at notere ”tekst til egen kontoudskrift” på en leverandørfaktura som så kom med i eksporten af betalingen.
Således der ikke kun var beskedsfeltet til leverandøren men også muligt, at skrive tekst til intern brug i banken.

Er det rigtigt forstået?

I forhold til den arbejdsgang du beskriver – så lyder det også til, at du gerne vil have dette stående på den betaling der skal bogføres. Så der her står 127 JB kloak i betalingsposteringen men teksten du har skrevet i beskedsfeltet til JB Kloak måske er noget andet.

Her kommer Erik med det forslag jeg også tror vil hjælpe dig og din arbejdsgang. Det kræver lidt tilvænning men jeg oplever det også nemmere og hurtigere. Som Erik skriver har du mulighed for, at få oprettet leverandørbetalingerne i en kassekladde når du vælger, at eksporterer bankfilen. 
Hvis du så i denne kassekladde har sat ”automatisk tekst” på til, at skrive ”faktura nr” + ”leverandør navn” så får du automatisk en leverandørbetaling med teksten ”127 JB kloak” i e-conomic.

Dette ændrer ikke på, at det ikke står under ”tekst til egen kontoudskrift” – men det smarte som Erik så nævner er, at når du så importerer dine bankposteringerne i bankafstemningen som du plejer så skal du bare lige trykke på ”afstem automatisk” så vil systemet tjekke beløb og dato igennem og derved afstemme de bankposteringer som er blevet oprettet i din kassekladde (eller bogført) og du vil så stå tilbage med ”resten” som du mangler, at lave posteringerne ud fra.

Det betyder også, at hvis forslaget er for, at du kan få den ønskede tekst på leverandørbetalingen så kan det meget enkelt løses ved, at bruge den arbejdsgang.
Jeg vil rigtig gerne høre nærmere så jeg også er sikker på, at jeg har forstået det rigtigt ellers må du meget gerne uddybe det endnu mere.

 


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)
Jeg vil gerne have, at jeg kan skrive hvilket fakturanr., jeg betaler, så det står i min bank og på min bankudskrift. Jeg har nogle kunder, hvor det ikke kan betale sig at bruge tid på at importere bankposteringer via fil, da jeg bogfører for dem hver dag, og de nogle gange måske har 3-4 posteringer. Der udskriver jeg bankposteringerne på papir. Jeg kan godt se, hvem jeg har betalt til, så jeg kan godt bogføre betalingen, hvor jeg så selv går ind og finder den fakura, jeg vil udligne. Men det ville være nemmere, hvis fakturanr. også stod der, for så kunne jeg jo skrive det med det samme i bogføringen.
Det kan jeg godt forstå du gerne vil have faktura nummeret på - det lyder dog så til, at det kommer fra din kundens bank?

Der kommer jeg tilbage til den tanke, at hvis der anvendes "eksport af bankbetalinger" så skulle den tekst i overfører til banken som regel indeholde "faktura nummeret" og derfor også når du trækker bankudskriften fra banken.

Jeg kunne godt tænke mig, at se et eksempel hvis det ikke er tilfældet - Hvis du har mulighed for, at sende mig et billede af hvordan betalingslinien ser ud i e-conomic índen den eksporteres til banken og så hvordan selv samme betaling ser ud på det bankudskrift du bogfører efter.

Jeg ser frem til, at høre nærmere.
Med venlig hilsen
Andreas Polk