Posteringstype leverandørfaktura - fejl i tekstfejl

0
Når man ved en fejl plukker en forkert leverandør (nr 1), og efterølgende retter til en anden leverandør (nr 2), så bliver bogføringsteksten taget fra leverandør nr 1 stående i feltet "Tekst" og overskrives ikke at data fra leverandør nr 2.
i Forslag » Andet af (1.8k points)
status opdateret af

2 Svar

Hej Mogens

Det er en helt bevidst beslutning at den ikke gør det - vi smider ikke automatiske tekster i et tekstfelt hvori der allerede står en tekst, ligesom vi heller ikke overskriver beløb mv.

Så kan man selvfølgelig argumentere for at det er vildt besværligt når man som du skriver det her har foretaget et forkert valg indledningsvis.

Men vi vil hellere lade være med at overskrive manuelt registreret data end noget andet.

Med venlig hilsen

Lasse Bager

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (34.9k points)
Lasse Bager skal vist i erhvervspraktik.

Mvh
Finn
e-consultic
Jeg er også ved at være lidt rusten så det kan da godt være at et par dage i erhvervspraktik ville gavne - det skal jeg da overveje. Har dog siddet på jeres side af skrivebordet i størstedelen (endnu) af mit arbejdsliv så jeg kender en lille smule til jeres hverdag også. Men ud over karriere rådgivning kunne jeg rigtigt godt tænke mig en uddybning af hvad jeg tolker som om at du er uenig i vores prioritering - skal vi adressere det anderledes og acceptere overskrivning af tekster? Eller hvad tænker du i den her sammenhæng Finn?
Hej Lasse

Jeg har for flere år siden - både på forum og i nærkontakt med Camilla - påpeget det samme problem, som Mogens tager op her.
Derfor støtter jeg selvfølgelig 100% op om hans forslag.

Jeg skal her forklare, hvorfor jeg mener, at en overskrivning er på rette plads.

Jeg analyserer nu problemet.
Når jeg har en "stak" leverandørfakturaer, anvender jeg en kassekladde designet til opgaven. Det vil sige, at de fire felter, der skal udfyldes med data optræder først i posteringslinjen.
Der indtastes en dato, et fakturanummer og leverandørnummer. Leverandørnummeret svarer tilbage med navn, evt finanskontonr og momskode for modposten samt evt en forud valgt tekst entydig for netop denne leverandør. Nu er det muligt at tjekke, om den rigtige leverandør er valgt. Herefter kan beløbet indtastes.
Det synes at være klart, at ingen - absolut ingen - fortsætter med at taste i tekstfeltet, hvis leverandøren er forkert.
Er leverandøren forkert, skal man finde en ny.
Der kan være to årsager til, at man finder en forkert leverandør. Har man flere leverandører med et næsten enslydende leverandørnummer eller
næsten enslydende navne, kan autoudførelsen med et forkert tastetryk gøre, at der vælges forkert. En anden årsag kan være, at fakturaen allerede er bogført.
Det sker ofte nu om dage, da vi i dag bogfører efter "fotokopier" (pdf-filer) enten fra en dropbox eller ubehandlede i indscanningsmodulet.
Når en ny leverandør vælges, så mener du, at den forkerte finanskonto samt den forkerte tekst, nok skal bruges igen. Husk, hvis man har tjekket rigtigheden af den først valgte leverandør, så er intet endnu manuelt udfyldt.
Er fakturaen bogført i forvejen, skal teksten slet ikke bruges.
Derfor virker det fuldstændig omsonst, at den forud valgte finanskonto og autotekst ikke bliver rettet til ved valg af ny leverandør.
Det kan resultere i, at fakturaen bliver bogført på en forkert finanskonto og måske med forkert momskode. En fejl, det tager tid at rette.
Har man som administrator mange kunder, kan det være svært at huske, hvilke konti leverandørernes fakturaer skal bogføres på, og så skal man alligevel til at lede.
Løsningen er at afslutte indtastningsvinduet og starte forfra og dermed få den korrekte finanskonto og autotekst. Har man været flittig,
og ligger der mange posteringer i kladden, tager det tid at lukke ned og op igen.

Sidste år havde min lille bogføringsvirksomhed et kæmpe underskud, fordi min Audi R8 Spyder blev bogført som toiletpapir, da leverandørerne
boede ved siden af hinanden og havde næsten identisk leverandørnummer. Til gengæld fik jeg en masse moms tilbage.

Det giver overhovedet ingen mening, at bibeholde forkerte data i felterne. Ryd op efter dig!!!!!

Med venlig hilsen
Finn

e-consultic.dk
Hej Finn
Jeg formoder at det er denne her du referer til når du henvender dig på vores info mail - jeg skal beklage den manglende opfølgning herpå - den er simpelthen smuttet og din indledende mail har jeg ikke set da jeg som udgangspunkt ikke ser vores info mail.
Jeg forstår helt sikkert dit argument og det er også validt nok - problemet er at det er en væsentlig ændring i den måde vi gør tingene på så vi skal lige overveje det en ekstra gang da vi skal lægge noget validering ind på om det noget som er manuelt ændret eller ej.
Jeg vil gerne bringe den til bordet på vores næste session efter sommerferien og så se hvor vi bærer henad derfra.
Atter engang må du undskylde at jeg ikke har fået svaret.
Hej Lasse
Bedre sent end aldrig.

I ovenstående har jeg lige overset, at man sandelig også kan komme til at betale en forkert leverandør, med alle de besværligheder dette afstedkommer.

Mvh
Finn
Hej Lasse
Kan du ikke se at få kridtet skoene.
Den fejl er højest irriterende.
Man kan jo ikke være bekendt at sende kontoudtog ud med forkerte tekster.

Mvh
Finn
e-consultic.dk

Hej Mogens og Finn
Jeg kommer her med en opdatering omkring forslaget efter vores prioriteringsmøde.

Vi har haft det oppe og vende en ekstra gang – vi kommer ikke til, at arbejde videre med en implementering af dette forslag.

Det vil forsat derfor være sådan, at vi ikke indsætte auto tekst i et felt hvor der er skrevet noget ind – som hvis der ved et uheld er valgt en forkert leverandør og der derefter vælges en rette leverandør.
Hvis der er data i ”tekst feltet” vil vi ikke ”overskrive” det. Der kunne være et scenarie hvor kunder har skrevet i tekst feltet forinden de valgte leverandøren og denne tekst ville så gå tabt hvis der skulle indføres auto tekst.

Vi har vurderet af den systemmæssige opgave der ligger i, at skulle lave et regelsæt således tekst feltet kun bliver ”overskrevet” hvis det ikke var skrevet manuelt og derfor skulle systemet tjekke på om det var auto tekst eller manuel tekst ikke matcher den værdi vi ser forslaget skabe.
 

Hvis i kommer ud for, at have valgt en forkert leverandør så kan i hurtigt lukke boksen ned på krydset eller Escape også trykke på ”ny postering” eller ”N” – Så kan i vælge den rette leverandør og få den ønsket tekst med over.


Selvom det ikke er et forslag vi vil arbejde videre med skal i stadig have en stor tak for, at i har delt jeres forslag her på vores forum og selvfølgelig jeres engagement for vores program. Det er virkelig værdsat. 


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (39.3k points)