Informizely customer feedback surveys

CVR & fakt. nr kommer ikke med ved en PBS export?

0
For at opfylde kravene til udformningen af en opkrævning skal vores CVR nr. fremgå af de opkrævninger som Nets sender ud baseret på den export vi laver i e-conomic.

Der er lidt uenighed om dette rent faktisk er tilfældet. Jeg kan godt se vores CVR nummer på øverste linie i eksport filen men iflg. Nets er dette ikke nok. De skal stå som tekstfelter (måske pr. opkrævning?).
 

E-conomics support oplyser at CVR kommer med på Nets opkrævningerne men Nets oplyser det modsatte.

Er der nogen som kender svaret?

Mvh

Jacob
i Spørgsmål » Andet af (660 points)
status opdateret af
Er der ingen som kender svaret? Måske blot en bekræftelse fra e-conomic om supporten har oplyst korrekt?
Fra e-conomic chat support.
Det er IKKE muligt at sende en lovlig faktura via Nets/PBS løsning:

Velkommen til e-conomic chat support. Mit navn er Camilla J.
:-)
Camilla J: Hej Jacob, hvad kan jeg hjælpe dig med denne skønne mandag:)?
Du sagde: Hej Camilla. Jeg har behov for en be- eller afkræftelse af denne: http://forum.e-conomic.dk/17722/kommer-vores-cvr-nr-med-ved-en-pbs-export
Camilla J: jeg kigger lige på det, hæng endelig på :)
Du sagde: Og gerne en helt overordnet liste over hvilke data der rent faktisk kommer med på en Betalingsservice opkrævning. Men her og nu er det blot vigtigt at lovkravene opfyldes.
Camilla J: jeg undersøger det lige hæng endelig på :)
Camilla J: Jeg har lige snakket med min kollega der har været inde over dette tidligere. Cvr. nummeret er øverst i den Txt fil du får ud, hvorledes det bruges herefter det har vi desværre ingen viden omkring det vil du skulle forhøre dig hos PBS om, det er i hvert fald som det skal være i e-conomic.
Du sagde: Det svar kan jeg ikke bruge. Det er Jer som tilbyder et PBS modul (mod en pris) og Jer som anbefaler Nets Totalløsning. Nets oplyser mig at CVR IKKE kommer med på opkrævningerne. Hvorledes skal jeg sende en lovlig opkrævning via den løsning som I sælger mig? Gør jeg det allerede eller gør jeg det ikke? Ærligt talt et simpelt spørgsmål som fortjener et simpelt svar.
Camilla J: Den PBS Løsning vi har, kan kun integrere med Totalløsning, så det er mere løsningen end en anbefaling. Hvilke faktorer der gør opkrævningerne herigennem lovlige tør jeg ikke udtale mig om, da jeg ikke arbejder for Nets/PBS, og deraf ikke kender specifikationerne for opkrævningerne her.
Jeg ved dog at du via vores PBS Løsning registrerer din egen virksomhed og CVR nummer som data leverandør hos Nets, hvorfor alle spor peger tilbage på din virksomhed.
Du sagde: Jeg prøver igen. Kan du svare ja eller nej til følgende: Når vi sender den fil som e-conomic genererer til Nets, vil vores cvr nummer så fremgå af den opkrævning som Nets sender til kunden. Det er Jeres pligt at sende de data til Nets som Nets system kræver. Velvidende at Nets er særdeles tunge at danse med tilbyder I en løsning som skal kunne opkræve via Nets - altså I skal levere de data som Nets kræver i det format som de kræver. Ja, eller nej? Jeg er udmærket klar over at Nets har vores cvr nummer. Dette er dog ikke ensbetydende med at det fremgår af de opkrævninger som e-conomic sender.
Du sagde: Camilla, jeg ønsker blot et ja eller nej - det her skal I altså kunne give et svar på:)
Camilla J: Nu har jeg fundet et konkluderende svar, fra en som har været i dybere dialog med PBS fra en tidligere sag
Camilla J: Vi har stående, et eller andet sted som jeg leder efter, at du skal udsende fakturaen fra e-conomic ved hver opkrævning for at have CVR nr. mv. vedhæftet
Camilla J: Fordi at cvr nummeret ikke er med i nets opkrævningen
Du sagde: Ok, således er Totalløsningen værdiløs. Det betyder at I ikke opfylder lovkravet til en opkrævning når den sendes via Nets. Jeg tillader mig at reposte dette på  Jeres forum samt Trustpilot. Vil du oplyse en eventuel work around eller er det således at man faktisk ikke kan sende en lovlig opkrævning via Jeres modul?
Camilla J: Det ved jeg ikke om den er, vi sender også fakturaer til alle vores kunder, også dem der får opkrævningen pr. leverandørservice
Camilla J: Så det er stadig en automatisk betalingsopkrævning
Du sagde: Leverendørservice er noget andet
Camilla J: og en let måde at indlæse betalinger vha. adviseringer
Du sagde: Du svarer ikke.

Camilla J: Du kan ikke sende en lovlig opkrævning vha. PBS løsningen alene, det er korrekt

Du sagde: Forstået. Tak.
Camilla J: Du kan dog sagtens anvende PBS som en betalingsløsning som et tillæg til dine fakturaer
Du sagde: Ja, det er dog værdiløst.
Du sagde: Og noget som Jeres kunder fortjener at blive informeret om.

2 Svar

Hej Jacob

Jeg forstår at du har fået svar på dit spørgsmål. Ligeledes vil jeg informere dig om at informationen herom snarest vil være inkluderet i vores e-copedia vejledning vedrørende eksportfiler til Nets.

Lad os endelig vide hvis der er andet vi kan være behjælpelig med

Venlig hilsen/Best regards

 

Lauris P. Sørensen

Team Scale, Planet WOW

 

image

 

e-conomic er et produkt fra

Visma e-conomic A/S

Gærtorvet 1, 1799 København V

CVR-nummer: 29403473

 

Hvis du gerne vil have indflydelse på de næste forbedringer, så er du velkommen til at besøge vores liste over forslag vi på nuværende tidspunkt overvejer.
- Hop herind og stem på de forslag du er enig i!
Spørgsmål af (35.0k points)
Hej Lauris

Kunne en workaround være at tilføje CVR nr. som ekstra linie ved PBS eksporten? Jeg antager at fakturanummer allerede kommer med?

Med venlig hilsen
Jacob

Edit 12.01.2016
Faktura nummer kommer så heller ikke med, så det er faktisk IKKE muligt at sende en lovlig faktura via e-conomics modul til Nets. Et modul der vel og mærke opkræves for.
Hej Lauris
Ville blot høre om I havde tænkt Jer at lovliggøre opkrævningsfunktionen?
Hej Jacob

Jeg vil gerne starte med, at undskylde over du ikke har fået en nærmere opdatering i lang tid.
Jeg vil forsøge, at gribe bolden og undersøge sagen nærmere - både i forhold til faktura nr. & cvr nr.

Jeg forventer, at jeg kan give dig en opdatering i løbet af i næste uge.
Da jeg er nødt til, at tale med den ansvarlige fra teknikken på området samt også Nets for, at kunne give dig et validt svar.

Dette var udelukkende så du vidste, at jeg undersøger det nærmere.

Med venlig hilsen
Andreas Polk
e-conomic

Hej Jacob
Jeg er som nævnt igang med, at undersøge nærmere - jeg ser dog, at du selv foreslog, at du tilføjede CVR nr. som en ekstra linie når du laver PBS eksporten.
I samme sted så kan du faktisk via det dynamiske felt [fakturanr] få vist kundens fakturanr også. 

Det står som et tips og trick på vores e-copedia guide eksportér/Dan en Nets/PBS-fil 
 

Der står følgende: 
Tips & tricks 
Hvis du ønsker at få dit CVR nr. og faktura nummer med på PBS opkrævningen, kan du indsætte en tekst i "Ekstra tekst før": Vores CVR nr. ######## Faktura nr. [FakturaNr].

Som jeg forstår din egentlige udfordring så skulle det løse det - da der så utrykkeligt vil stå både dit cvr. nr. samt kundens fakturanummer. 
Jeg vil rigtig gerne høre nærmere om det fungerer for dig og selvfølgelig om jeg har forstået det rigtig.
 


Med venlig hilsen

Andreas Polk

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Spørgsmål af (39.3k points)
Hej Andreas.
Tusinde tak for svaret. Jeg tror at det kan løse problemet og vil straks prøve det af.

Mvh
Jacob
Hej Jacob

Det lyder super godt :-) Jeg sætter indlægget som "løst" men du må mere end gerne kommenterer tilbage når du har brugt og hvordan det virker for dig.

Med venlig hilsen
Andreas Polk
Hej Andreas

En udfordring er at det ikke er muligt KUN at sende fakturaer via e-conomic til de kunder som ikke er tilmeldt betalingsservice og KUN via Nets til de kunder som er tilmeldt. Tanken var netop at kundens betalingsserviceoversigt skulle gøre det ud for en regning.
Hej Jacob :)

Det kan jeg godt forstå er en udfordring - der mener jeg dog, at der er den mulighed, at nets og betalingsservice kan håndtere jeres faktureringer også til kunder som ikke har tilmeld sig PBS.

Jeg er ikke klar over hvad det helt præcist koster men mener, at det er en mulighed.

Jeg vil gerne prøve, at komme med et forslag til hvordan du gør det bedst muligt i systemet i dag. Hvis du vil fortælle mig kort arbejdsgangen - hvordan udarbejder du fakturaerne i systemet og gør klar til afsendelse idag.

Så vil jeg se om jeg har et alternativt bedre forslag.

Med venlig hilsen
Andreas Polk