Design af Debitor Rykker - Dynamiske felter

0
Jeg savner mulighed for, at man på Debitor Rykkere kan få skrevet indholdet fra feltet ’Øvrig reference’.

De eneste ’dynamiske felter’ man har at arbejde med i Rykkermodulet er hhv. Fakturanr og Dato.

Jeg kan forestille mig, at der også må være andre brugere som kunne have gavn af muligheden for at tilføje feltet 'Øvrig Reference' eller andre felter til en Debitor Rykker.
spurgt 9 Dec, 2014 i Forslag » e-conomic generelt af Hlundahl (430 points)
status opdateret 17 Dec, 2014 af Randi Birch Andersen

3 Svar

Hej Hlundahl

Mange tak for dit indlæg smiley.

Du har ret i, at tekstfeltet ’øvrig reference’ som du kender det fra fakturalayoutet, ikke er tilgængeligt i rykkermodulet. Feltet ’øvrig reference’ kan på dine fakturaer tilføjes inde på de enkelte fakturaer. Som rykkermodulet er tiltænkt nu, kan der automatisk oprettes flere rykkere af gangen, og dette valg af en hurtig og effektiv rykkerkørsel betyder derfor, at der ikke umiddelbart er denne mulighed for en individuel tekst på de enkelte rykkere.

Dette effektive flow i rykkermodulet er ikke noget vi ønsker at ændre på, da mange af vores kunder anvender det sådan. På baggrund af det er et dynamisk felt med ’øvrig reference’, som er individuel fra rykker til rykker, desværre ikke noget vi vil implementere.

Jeg er dog meget interesseret i at høre, hvad du har tænkt, at dette felt skal anvendes til. Ønsker du, at dine rykkere skal have en ’øvrig reference’, så er det muligt at opsætte. I rykkermodulet har du nemlig et tekstfelt, der kan benyttes hvor du ønsker. Dette tekstfelt er det, der er under tekst, når du er ved at oprette dine rykkere. Denne tekst er som standard placeret inde på siden af din rykker. Vil du i stedet have denne tekst under de dynamiske felter med fakturanr., dato, kundenr., side, deres ref. og vores ref., så er det muligt at ændre i ’Design og layout’. Denne tekst du har til rådighed, har et dynamiskfelt der hedder [Tekst], og det kan flyttes. Du kan derfor på rykkerlayoutet sagtens skrive ’øvrig reference’ og sætte : [Tekst], så der på dine rykkere vil stå ’øvrig reference’ og så den tekst du skriver under rykkerkørslen. Du må endelig sige til, hvis jeg skal uddybe hvordan dette gøres. Hvis denne ’øvrige reference’ skal være forskellig fra rykker til rykker, så skal du bare være opmærksom på, at det effektive flow i rykkermodulet ikke kan anvendes, så du må oprette rykkerne individuelt med den nye ’øvrige reference’ hver gang.

Du må meget gerne sige til, hvis du havde tiltænkt den ’øvrig reference’ som et ekstra tekstfelt under ’tekst’ i rykkerkørslen. Altså hvis det var tænkt som et ekstra tekstfelt, der kan påføres alle dine rykkere samtidig med det tekstfelt der allerede er tilgængeligt.

I så fald vil jeg gerne være opmærksom på dette forslag, hvis vi får en øget efterspørgsel.

På nuværende tidspunkt har jeg ikke hørt andre med dette ønske om endnu et tekstfelt til ’øvrig reference’, og vil derfor desværre ikke tage dette forslag med videre i denne omgang.

Du skal endnu engang have mange tak for dit forslag, og jeg håber, at min alternative løsning kan hjælpe dig, hvis du ønsker en ’øvrige reference’ på dine rykkere smiley.    


Med venlig hilsen

Randi Birch Andersen

Online regnskabsprogram
 

besvaret 17 Dec, 2014 Forslag af Randi Birch Andersen (2,900 points)
Hej Randi,

Først og fremmest tak for din fine tilbagemelding.

If. med salgsfakturering anvender vi både e-conomic og et 3. parts program, hvor vi fra sidstnævnte sender fakturaen direkte til kunden (nødvendigt) inkl. tildelt fakturanummer, hvorefter dataene overføres til e-conomic's FAKTURERING/Fakturaer, hvor e-cconomic så danner sit eget fakturanummer. Fakturanummer fra vort 3. parts program skrives i feltet 'Øvrig reference', og da kunden kun kender til dette fakturanummer, kan jeg p.t. ikke bruge standard-rykker systemet direkte fra e-conomic, da rykker systemet naturligvis angiver e-conomic´s fakturanummer på Rykker-layoutet. Derfor kunne jeg godt tænke mig, at feltet 'Øvrig reference' var et dynamisk felt, og kunne skrives sammen med e-conomic´s fakturanummer eller faktura-overskrift.

Hvis jeg skal anvende dit forslag, hvor jeg indsætter tekst feltet på rykker-layoutet, kan jeg i princippet godt bruge, men problemet er, at så overskrives p.t. faktura-overskriften, som jeg meget gerne vil have stående som tekst på rykkeren. Hvis der er en mulighed for at bevare nuværende tekst, kan jeg godt leve med manuelt at skrive "Fakturanummer xxxx" som tekst til fakturaposteringer.
besvaret 22 Dec, 2014 Forslag af Hlundahl (430 points)
Hej Hlundahl

Mange tak for din tilbagemelding :).

Jeg skal lige være sikker på, at jeg forstår det du forespørger rigtigt. Havde du tiltænkt dette dynamiske felt med ’øvrig reference’, som en funktion, der tager den ’øvrig reference’ som er påsat den pågældende faktura? For i så fald er det nemlig et felt, der ikke kan anvendes til den effektive rykkerkørsel, hvor der genereres flere rykkere af gangen, som e-conomic er lavet til.

Men når du nu fakturer med dette andet fakturanummer, så kan jeg da godt se, at det er nødvendigt at få påført dette. Du nævner, at det overskriver din overskrift, men sådan som systemet er lavet, så har du både Tekst- og Overskriftfeltet, hvor der kan skrives tekst. Derudover kan der også påføres alt den faste tekst på rykkerlayoutet som du ønsker, så jeg tænker, at vi med lidt opfindsomhed, godt kan finde en måde at få dette sat op, så du bare skal påføre dette nummer manuelt.
Det kræver selvfølgelig lidt pudslen rundt med rykkerlayoutet, så det bliver bedst muligt. Men hvis du på et tidspunkt har tid til det, så er du meget velkommen til at ringe her ind på 88204840 på hverdage mellem 9 og 14, for så kan vi sagtens hjælpes ad om det :).

Ja, jeg havde tiltænkt feltet ’øvrig reference’ som en dynamisk felt og som en funktion, der tager den ’øvrig reference’ som er påsat den pågældende faktura.

besvaret 23 Dec, 2014 Forslag af Hlundahl (430 points)