Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Forfalden difference hos leverandør

0
Jeg har en leverandør som har et negativt beløb i forfalden, men saldoen er i 0. Leverandøren har ingen åbne poster. Differencen skyldes der er bogført en håndfuld leverandør faktura + betalinger i SEK, hvor der normalt bogføres i DKK.

Spørgsmålet er nu, hvordan jeg "nulstiller" forfalden på leverandøren. Skal jeg virkelig tilbagefører alle poster i SEK hvorefter de bogføres i DKK eller findes der en nemmere løsning i e-conomic? Posterne vedrører et lukket regnskabsår, så ville foretrække ikke at skulle genåbne dette regnskab. Såfremt jeg skal ompostere, kan jeg så gøre det i indeværende regnskabsår?. Det er vel principielt bare en ompostering som ikke ændre på resultatet, moms eller noget andet.

 

mvh

Rasmus
lukket
i Spørgsmål » Andet af (2.0k points)

1 Svar

 
Bedste svar
Hej Ramus

Grunden til at der står noget i forfalden men ikke i saldo er at fakturaerne og betalingerne i SEK ligger åbne. For at kunne udligne disse skal du have åbnet regnskabsåret. Ved afslutning af et regnskabsår hvor der ligger åbne posteringer i en anden valuta end grundvalutaen, vil den endda også advarer omkring dette.

Ved at udligne dem påvirker det ikke dit regnskab, så det vil forblive som det er når du så igen lukker regnskabsåret. Så hvis målet blot er at få posteringerne til at forsvinde fra Forfalden, så vil dette være en måde at gøre det på.

Ellers så er du ude i at skulle tilbagefører posterne i SEK og oprette dem på ny i DKK. Dette vil du rent teknisk godt kunne gøre i et dit nuværende regnskabsår, hvis du gerne vil undgå at det påvirker det afsluttede regnskabsår.

Mit svar er ud fra hvordan det kan lade sig gøre rent teknisk mht. åbne og lukkede regnskabsår - så jeg undgår at tage stilling til hvordan det rent regnskabsmæssigt ville være mest korrekt at gøre det, da det ikke lige er min spids kompetence. Men håber i hvert fald det giver afklaring omkring at regnskabsåret skal åbnes for at der vil kunne udlignes i et tidligere regnskabsår.

Ellers er du selvfølgelig også velkommen til at spørge yderligere ind til det. :)

<p>     <strong>Med venlig hilsen</strong></p> <p>     <strong>Philip Kofod-Nielsen</strong></p> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Spørgsmål af 🔒 (17.7k points)
valgt som bedste svar af
Tak for svaret. Det var som jeg tænkte.

Der har tidligere været en filosofisk diskussion omkring god regnskabsskik herinde på forumet angående valutadifferencer vedr. udligning af valuta poster i gamle regnskab og der var vist næsten 50-50 ift. hvad der var mest korrekt at gøre.
Ja, det var ret meget ligesom du selv beskrev.
Okay, super - det er sikkert spændende og underholdende læsning, den tråd tror jeg at jeg vil forsøge at finde frem :)