forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Ændre bogføringsdato på leverandørfaktura

0
Hvordan ændrer jeg bogføringsdatoen på en leverandørfaktura. Jeg skal jo også have ændret posteringerne på lageret. Vigtigt når det er hen over årsskiftet
spurgt 6 Jan, 2014 i Spørgsmål » e-conomic generelt af PEJ (290 points)
status opdateret 7 Jan, 2014 af Frederik Ploug

1 Svar

Hej PEJ :)

 

Tak for dit indlæg.

 

Bogføringsdatoen på din leverandørfaktura ændres inden bogføring af denne, der er her et felt der referere til dato, her ændres datoen blot til den bogføringsdato du vil have på leverandørfakturaen.

Med venlig hilsen
Frederik Ploug

Online regnskabsprogram
 

besvaret 7 Jan, 2014 Spørgsmål af Frederik Ploug (6,920 points)
Hvis der henvises til, at man blot kan ændre leverandørens fakturadato til en vilkålig anden dato ved bogføringen, så er det helt galt.

Jeg er sikker på, at både bogføringsloven og især MOMS-loven siger noget helt andet. For slet ikke at tale om skattemæssige fradrag i et forkert regnskabsår.

Du inviterer til f.eks. moms-snyd, hvis din kunde bogfører et varekøb i en tidligere momsperiode end den aktuelle købsfaktura hører til. Derved opnår din kunde momsrefusion på et for tidligt tidspunkt, end der er dokumentation for.
Som jeg kan læse ud af mit svar inviterer jeg da på ingen måde til moms-snyd? Det vel ikke moms-snyd, at hvis man laver sin bogføring her i januar og der på ens leverandørfaktura er en dato i december, så det da på ingen måder imod nogen lov at man kan komme ind og rette i sin leverandørfaktura til datoen i december?

Jeg besvare jo blot PEJ's indlæg der spørger hvordan datoen ændres på ens leverandørfaktura således at denne dato bliver korrekt efter hvad der står på den leverandørfaktura som PEJ er igang med at ligge ind i systemet, og det kan vel på ingen måde være en invitation til moms-snyd, tværtimod giver dette jo blot den korrekte skæring hen over årsskiftet :)
Du skriver jo, at han kan ændre datoen til den dato, han "vil have på leverandørfakturaen".

Sådan er det jo ikke. Han skal anvende den dato, der står på fakturaen. Men det er jo slet ikke det, du skriver.
Med dette menes naturligvis den dato PEJ vil have på den leverandørfaktura som PEJ er igang med at oprette i e-conomic. Datoen skal naturligvis være den dato som er udstedt på leverandørfakturaen, men dette burde der heller ikke herske tvilv om da der bliver spurgt i forhold til årsskiftet . Derfor bliver dit indlæg lidt mistolket såfremt det ikke tages ud fra en sammenhængen i det gældende spørgsmål der bliver stillet:)
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”