Ændre bogføringsdato på leverandørfaktura

0
Hvordan ændrer jeg bogføringsdatoen på en leverandørfaktura. Jeg skal jo også have ændret posteringerne på lageret. Vigtigt når det er hen over årsskiftet
i Spørgsmål » Andet af (290 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej PEJ :)

 

Tak for dit indlæg.

 

Bogføringsdatoen på din leverandørfaktura ændres inden bogføring af denne, der er her et felt der referere til dato, her ændres datoen blot til den bogføringsdato du vil have på leverandørfakturaen.

Med venlig hilsen
Frederik Ploug

Online regnskabsprogram
 

Spørgsmål af (6.9k points)
Hvis der henvises til, at man blot kan ændre leverandørens fakturadato til en vilkålig anden dato ved bogføringen, så er det helt galt.

Jeg er sikker på, at både bogføringsloven og især MOMS-loven siger noget helt andet. For slet ikke at tale om skattemæssige fradrag i et forkert regnskabsår.

Du inviterer til f.eks. moms-snyd, hvis din kunde bogfører et varekøb i en tidligere momsperiode end den aktuelle købsfaktura hører til. Derved opnår din kunde momsrefusion på et for tidligt tidspunkt, end der er dokumentation for.
Som jeg kan læse ud af mit svar inviterer jeg da på ingen måde til moms-snyd? Det vel ikke moms-snyd, at hvis man laver sin bogføring her i januar og der på ens leverandørfaktura er en dato i december, så det da på ingen måder imod nogen lov at man kan komme ind og rette i sin leverandørfaktura til datoen i december?

Jeg besvare jo blot PEJ's indlæg der spørger hvordan datoen ændres på ens leverandørfaktura således at denne dato bliver korrekt efter hvad der står på den leverandørfaktura som PEJ er igang med at ligge ind i systemet, og det kan vel på ingen måde være en invitation til moms-snyd, tværtimod giver dette jo blot den korrekte skæring hen over årsskiftet :)
Du skriver jo, at han kan ændre datoen til den dato, han "vil have på leverandørfakturaen".

Sådan er det jo ikke. Han skal anvende den dato, der står på fakturaen. Men det er jo slet ikke det, du skriver.
Med dette menes naturligvis den dato PEJ vil have på den leverandørfaktura som PEJ er igang med at oprette i e-conomic. Datoen skal naturligvis være den dato som er udstedt på leverandørfakturaen, men dette burde der heller ikke herske tvilv om da der bliver spurgt i forhold til årsskiftet . Derfor bliver dit indlæg lidt mistolket såfremt det ikke tages ud fra en sammenhængen i det gældende spørgsmål der bliver stillet:)