Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Saldoliste

0
Hej

Er det muligt at bytte om på kolonnerne i Saldolisten.

Jeg kunne godt tænke mig at perioden er før budgetteret, men kan ikke lige umiddelbart finde ud af om dette er muligt.

På forhånd tak.
i Spørgsmål » Andet af (120 points)
status opdateret af 🔒

2 Svar

Du mener vel Saldobalancen.

Nu er det sådan, at de unge og uerfarne medarbejdere hos e-conomic forsøger at ændre de igennem årtier anvendte termilogier, sædvaner og brancheformuleringer til nogle forfladigede og ikke dækkende danske regnskabsudtryk.

Hvis man vil ændre, skal man gå i den europæiske retning og anvende regnskabsudtryk, der er forståelige på tværs af grænserne. Og det er bestemt ikke udtryk, der harmonerer med de unge menneskers mål.

Men du har ret. Den naturlige og generelt anvendte rækkefølge er: realiseret/budget/afvigelse.
Spørgsmål af (26.5k points)
opdateret af
Hej Erik,
 
Terminologien i saldobalancens budgetsammenligning er nu ikke ændret i årevis - om overhovedet, siden vi udarbejdede denne for over 10 år siden. Og som én, der var med til at bygge e-conomic fra starten - sammen med virksomhedens stifter, som har en mangeårig karriere som revisor - kan jeg med 100% sindsro sige, at både terminologi, opbygning og regnskabsmæssige principper i dén grad er udarbejdet med de fornødne regnskabsmæssige kompetencer til rådighed :-)
 
e-conomic var fra dag ét tiltænkt dels at kunne give værdi til både virksomheder, bogholdere og revisorer, dels at kunne facilitere samarbejdet mellem disse. Dette giver nogle naturlige udfordringer i forhold til at... 'balancere'... hensynet til, hvad brugere med forskellige forudsætninger finder logisk og intuitivt, både fsva. opbygning, flows, terminologi o.a..
 
De designvalg, vi har truffet, har så i nogle tilfælde været at prøve at 'favne alle med det samme', og i andre at give nogle få, afgrænsede og overskuelige valgmuligheder. Netop saldobalancen generelt er et godt eksempel herpå: Det er meget muligt, at man som revisor synes, det er helt naturligt, at indtægter er negative/kredit og udgifter positive/debit - men det ER nu engang ikke særlig logisk ;) Og dét er sagt af én, hvis kolleger alle som én mindst én gang har været udsat for kommentaren "regnskab er faktisk ikke svært - grundlæggende er det bare matematik"...
 
Min oprigtige erfaring - efter snart 13 års arbejde med vores produkt og kunder - er dog også, at forskellige opfattelser bestemt ikke altid bunder i forskellige regnskabsmæssige kompetencer, men lige så ofte i vaner. Helt specifikt i forhold til kolonnerækkefølgen i saldobalancens budgetsammenligning har jeg fx personligt aldrig hørt andre kunder eller revisorer - og tro mig, jeg har talt med mange - så meget som NÆVNE det før.
 
Faktisk synes jeg netop, rækkefølgen er helt naturlig og 'kronologisk': Hvad forventede vi -> hvad skete der i virkeligheden -> hvad er forskellen.
 
Dét er du så velkommen til at mene, er udtryk for, at jeg er ung og/eller uerfaren - begge dele er faktuelt forkert (omend dét med ungdommen nu er så trist at komme ind på :-))
 
Mvh.
Hej Jette,

Det er desværre ikke muligt at bytte om på kolonnerne i e-conomic.

Du kan i stedet vise rapporten i Excel og arbejde videre med den her i.

God jul :)

<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Heidi Christensen</strong></p> <br> </br> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki2.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Spørgsmål af (18.9k points)