Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Valutadifferencer i samme postering

+4
Hej e-conomic

Når jeg laver en 3 benet postering i fremmed valuta(i det her tilfælde USD) så får jeg en øredifference.

Eksempel:

26.07 USD -85,14

26.07 USD 45,15

26.07 USD 39,99

Denne postering og flere på andre dage fortæller at der en forskel på 0,01. Pt. den eneste måde jeg har kunne løse det på er at sige at det faktiske beløb er -85,141. Jeg synes dog at det er en dårlig løsning. Hvorfor denne forskel, og er det ikke noget som kan rettes?

mvh

René
i Forslag » Andet af (180 points)
status opdateret af

4 Svar

Jeg har haft helt samme problem på det sidste, så følger med på sidelinjen.
Forslag af (270 points)
Hej René

Differencen opstår når den enkelte linje skal omregnes til grundvalutaen og i den forbindelse afrundes der til 2 decimaler, hvilket kan give en forskel pga. afrundingen.

Det er noget vi har stødt på og har hørt om før og jeg ved at der er blevet eksperimenteret med nogle forskellige løsninger - og jeg ved at der stadig bliver stadig arbejdet på at finde en holdbar løsning som ikke kommer til at påvirke andre forhold.

<p>     <strong>Med venlig hilsen</strong></p> <p>     <strong>Philip Kofod-Nielsen</strong></p> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af 🔒 (17.7k points)
Hej

Ja, det oplever jeg også, og det er Pisse irriterende.
Forslag af (1.1k points)

Hej René 
Jeg er i gang med, at samle op på nogle af vores løse tråde og her er jeg nået til dette indlæg. 

Vi har haft denne udfordring nævnt på 2 forskellige forum indlæg som jeg ser det.  Hvor vi så kun har formået, at opdatere det andet indlæg

Det er ikke en udfordring vi har arbejdet videre med og der er derfor ikke kommet en anden løsning på det. Det er sådan med disse decimal differencer opstår når der er en fordeling af valutabeløb med kommatal. Det opstår fordi vi i vores system arbejder med 2 decimaler. Det betyder, at i det scenarie som du beskriver bliver USD beløbene omregnet til DKK (hvis dette er din grundvaluta) og her kan der opstår denne lille difference grundet begrænsningen på 2 decimaler.

F.eks. Har jeg dagsdato lavet det eksempel som du beskriver med en USD og kurs på 703,0872

og her bliver beløbende omregnet til 

-598,61 DKK
317,44 DKK
281,18 DKK 
 
Dette giver i alt en difference på -0,01 DKK og derfor skal der laves et ekstra ben for denne ubalance for, at bilaget stemmer. 
Det er ikke noget vi kommer uden om da det vil være en alt for grundlæggende ændring hvis vi skulle gå ind og ændre på antallet af decimaler i bogføringen + at det generelt oftest er rigeligt med specificering af 2 decimaler rent regnskabsmæssigt. 

Derfor sætter jeg også dette indlæg til, at være implementeres ikke da vi ikke arbejder yderligere videre med det.
Jeg er ked af, at indlægget har stået som værende i gang i så lang en periode uden egentlig at være det.

<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Andreas Polk</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (39.3k points)