Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Omregn priser ved skift af valuta

0

På nuværende tidspunkt er priser i udenlandske valutaer en helt særskilt ting, man skal opdatere særskilt (og manuelt eller via import/export af lister csv-filer). Glemmer man det, får man ingen priser i sin ordre i udenlandsk faktura, og må starte forfra. Alt det er jeg inde i.

 

Jeg ønsker at forholde mig til en funktionalitet, der er lidt misvisende omkring salg i udenlandske valutaer.

 

- Jeg har oprettet en ordre med ordrelinjer i DKK.
- Jeg ombestemmer mig til USD. Jeg skifter valuta på ordren til USD.
- Det eneste der ændres er så symbolet (!) Beløbene er de samme. Til trods for at et felt dukker op, hvor jeg kan indtaste en kurs (til brug i bogholderiet, viser det sig)

- Hvis jeg i forvejen har oprettet valutapriser, skal jeg starte forfra for at få disse ind på ordren.
Alternativt skal alt rettes manuelt!

 

Var det ikke en idé at tilføje en valgfri mulighed: "omregn salgspriser," som en checkboks i denne modal popup?
Og, foranlediget af denne, omregne iht. den forudfyldte valutakurs eller den man så vælger at indtaste?

 

I henter allerede den eneste kurs, så den eneste logik der mangler, er at omregne priserne fra grundvaluta til valgt valuta. Dér kan e-conomic spare mig for tid, frem for at jeg skal sidde med lommeregneren.

Nuværende:

 

Forslag:

 

.. Først når en sådan funktionalitet er implementeret, synes jeg at I kan prale af at tilbyde let salg til kunden i udenlandske valuta :-)

 

PS: Overvej om dette ikke også kunne vælges på en kunde.

i Forslag » Andet af (1.1k points)
status opdateret af

1 Svar

Hej JBK


Først og fremmest tak for din interesse i at forbedre e-conomic med gode argumenter og endda super flot visuelt illustreret. smiley

Omkring din beskrivelse af faktureringen i udenlandsk valuta, har jeg dog et par ting, som jeg lige vil tilføje omkring måden det er tænkt på.

 

1)      På din kunde, kan du tilvælge hvilken valuta du fakturere kunden i, som formentlig i de fleste tilfælde vil være standard for alle fakturaer til kunden. Herefter, opretter man valutapriser nede varekartoteket.

 

2)      Hvis det i stedet var omregnede priser, ville det stå med et ”skævt” valutabeløb, da den vil tage udgangspunkt i den danske pris. Hvorfor der måske yderligere ville kræve en form for afrundingsfunktion.

 

3)      Når du ændre valutaen under betingelser, og derefter opretter dine fakturalinjer, så vil de blive oprettet med den valuta du har valgt, også hvis den er ændret fra den på kunden valgte valuta. Dvs. ændre du fra DKK til USD og derefter laver dine fakturalinjer, vil den tage dine USD priser.

 

4)      På de enkelte varelinjer på fakturaen, kan du stadig følge med i avancen i DKK.

Derfor vil det være i det tilfælde at:

-          Der skal faktureres i forskellig valuta end hvad kunden er oprettet i, således man manuelt ændre den.

-          Man har aftalt at prisen bliver omregnet fra DKK til valuta, derfor skæve beløb.

-          Du allerede har oprettet hele din faktura og derefter ændre valutaen.

Med udgangspunkt i dette, vil jeg derfor tagge dit forslag som ”implementeres ikke”, da udviklingen af funktionaliteten, umiddelbart ikke vil imødegå et særligt bredt behov.

Igen, vil jeg dog takke dig endnu en gang for dit forslag, som altid er velkomne her på vores forum. smiley


<p>     &nbsp;</p> <p> <p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Christian Andersen</strong></p> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (1.2k points)