Gazelle beregning ud fra nøgletal

0

Det ville være smart, hvis man i forbindelse med f.eks. "nøgletal" også kunne lave en "Gazelle" beregner, hvor e-conomics kigger på nøgletallene og giver en indikation af hvor langt man er fra at blive en gazelle virksomhed, ud fra gazelle kriterierne:

 

  1. Virksomheden skal have offentliggjort minimum 4 års regnskaber.
  2. Virksomhedens omsætning skal være større end 1 mio. kr. Hvis omsætningen ikke er oplyst i regnskabet, skal bruttoresultatet være større end ½ mio. kr. i hvert af de 4 seneste regnskabsår.
  3. Væksten i omsætning/bruttoresultat skal mellem de enkelte år være positiv.
  4. Summen af det primære driftsresultat skal være positiv i de 4 seneste regnskabsår.
  5. Omsætning/bruttoresultat skal over hele perioden være mere end fordoblet.

Sådan en beregnin vil være motiverende for at igangsætte vækst initiativer i virksomheden, og man kunne udvide det ved at e-conomics pegede på mulige "håndtag" hvis man f.eks. i 3. kvartal kan se at man "næsten" er der!

i Forslag » Andet af (120 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Finn

 

Tak for dit indlæg og forslag.

 

Jeg er kæmpe fan af dette ambitøse forslag du kommer med Finn. Jeg syntes det kunne være sejt.

Når dette så er sagt, må jeg også sige at dette højst sandsynligt ikke ville blive prioteret særlig højt da der ligger andre funktioner der kan fremme brugen af e-conomic. Jeg er med på at dit forslag ville kunne motiverer virkomsheder. Men det sidste du beskriver mht til at vi skal kunne komme med forslag til hvad der skal skrues på er virkelig et step videre fra vores forretning ide. Nemlig at vi ikke vil rådgive i revision og bogholder ydelser.

Det er også en meget individuel ting for hver enkelt firma. Vi kan ikke vide hvordan din virksomhed gerne vil køre og om den udvikling i ser faktisk er den i forventer eller om den er helt gal.

 

 

Håber dette giver mening.

 

God dag.

 

Mvh.

Peter Friis

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (24.2k points)
Man kunne jo blot vælge at implementere den første del af ideen - altså ikke koble den til decideret rådgivning - blot indikere hvor tæt man er på maålet?