Informizely customer feedback surveys

3 decimaler på faktura

+3

Kan se emnet om flere end 2 decimaler på faktura har været diskuteret før i andre indlæg, men jeg syntes det er et stort problem at E-conomic ikke kan håndtere det, hvorfor jeg håber det kan indføres.

Jeg sidder som revisorassistent i et revisionsfirma og vi anbefaler mange af vores kunder e-conomic, fordi vi generelt er glade for programmet. Lige nu sidder jeg med en virksomhed, som har brug for at kunne bruge 3 decimaler i deres fakturering og bliver derfor nok nød til at vælge et andet program. Jeg kunne forestille mig at mange har brug for at bruge flere decimaler i forhold til både pris og antal (eks. valuta, enheder som ton, liter mv.) For langt de fleste brugere vil det være tilstrækkeligt med 2 decimaler, men kan man ikke opsætte systemet så der bruges flere decimaler. Det kan jo vælges i brugerens eget layout, hvor mange decimaler man ønsker på sin faktura og for de brugere der kun har brug for 2 kan de jo bare vælge det. Pt. kan man godt vælge en visning med flere end to decimaler, men systemet kan ikke håntere det på fakturaen og afrunder istedet.

Er det eventuelt nogle forslag til et andet faktureringsprogram, hvor det er muligt at bruge flere decimaler mht. enten pris eller antal, hvor det er let at ekpostere data og importere dem igen til e-conomic?

i Forslag » Andet af (150 points)
opdateret af

1 Svar

Hej Nanna

 

Tak for dit indlæg og forslag

 

jeg kan sagtens forstå det behov der kan være for flere decimaler specielt når man regner i valuta eller store enheder som ton osv.

Jeg vil gerne starte med at forklare hvorfor der er 2 decimaler. Da e-conomic blev lavet i tidernes morgen, for ca. 10 år siden. blev det der vedtaget at det skulle være 2 decimaler. Det vil altså sige at alt kode er bygget på at man har 2 decimaler. De betyder også at hvis dette skal laves om, skal alt kode der er lavet siden da ændres. Dette er uoverskueligt meget og vil være utrolig omkostnings fuldt.

Jeg siger ikke at det måske ikke vil ske i fremtiden engang. Men lige nu er det ikke i planerne til at blive ændret desværre.

Omkring ekstra fakuteringsprogram, tror ikke dette vil løse problemet. Du vil sikkert godt kunne sende fakturaen ud med 1,567 ton, men når du så skal have det ind i systemet igen, vil systemet afrunde til 2 deicmaler.

 

Håber dette give mening og skabt forståelse for de 2 decimaler.

 

God dag

 

Mvh.

Peter Friis

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (24.2k points)