Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Afrundding Decimaler

+5
Hej

Er jeg den eneste der syntes det er et problem, at der kun regnes med 2 decimaler?

Vi har en del kunder der betaler i både euro og US dollars og her giver det rimelig store afvigelser.

Er det noget der muligvis kan blive lavet om?

 

Susan
i Forslag » Andet af (220 points)
gen-kategoriseret af 🔒

2 Svar

Hej Susan

 

Tak for dit indlæg! smiley

 

Du tænker hvorhenne i programmet? For en almen  faktura med valuta kan jo godt angives med flere decimaler end 1? Men du tænker den udenlandske pris på produktet eller?

 

I det tilfælde at det selve priserne på produktet så vil jeg gerne henvise til fx dette http://forum.e-conomic.dk/2451/3-decimaler-i-unit-price. Det er et forslag der har været stillet nogle gange, men det er ikke en udvikling som vil komme desværre. Det ligger nede i grundmekanikken af programmet, og der vil skulle ændres for meget og bruges mange resurser i forhold til antallet af kunder der vil kunne nyde gavn af det. Det er det ærlige svar, selvom jeg selvfølgelig godt ved det ikke var det svar som du efterspurgte smiley.


<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Peter Luthman</strong></p> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af 🔒 (10.3k points)
opdateret af 🔒
Jeg er også meget enig i at dette er et problem / udfordring. Jeg har tidligere benyttet C5/XAL og der har man både muligheden for flere decimaler, men endnu bedre også mulighed for på linie niveau skrive den korrekte total, og så afrunder systemet "bag om" så det ikke ses med de mange decimaler.

Om man skal benytte 3 - 4 decimaler (relevant ved EUR indkøb hos os) eller afrunding er en smagssag - men det ville lette bogføringen af leverandør faktura gevaldigt, og ligeledes ville alle indkøb nemmere kunne bogføres af 3 person, der ikke har lavet ordren - som det er nu, får man jo aldrig indkøbet til at stemme, men skal ved bogføring rode med overordnet registrering hvor man så benytter eventuelt rabat/gebyr feltet for at ramme en total korrrekt sum.

Eksemplet er at keg køber en varer der koster 113,45 EUR/km og sælger den i meter 1,27 kr/meteren

Ved et indkøb af 5000m kan jeg derfor kun købe den til enten 0,11 eller 0,12 EUR/m - og derved bliver hverken indkøbsordre eller faktura korrekt og der skal justeres ved bogføringen - ved indkøb sender vi P.T. dem som et Excel PDF dokument da specielt tyske leverandører godt kan lide at priser på vores ordre er korrekte!

Jeg kan også godt lide at priserne er korrekte!
Forslag af (480 points)
Er der forskel på 0,05 USD og 0,046, Det mener E-conomic IKKE