Afdelingsnr ved bogføring når afd. er tvungen

+3
Jeg er overbevist om, at man på et tidspunkt - når man bogførte på en konto, med tvungen og angivet afdeling - fik "foræret" afdelingsnummeret, når man bogførte på kontoen i kassekladden (den gamle). Hvorfor får man ikke det mere? Det er ulogisk når man har udfyldt afdelingsnummeret på en konto, at den så ikke følger med over i posteringen.

Mange hilsner
Susanne Røssell

Bogføring for små og mellemstore virksomheder og hjemmegjort e-conomic-nørd

spurgt 1 Maj, 2013 i Forslag » e-conomic generelt af SusanneK (15,800 points)

1 Svar

Hej Susanne,

Hvilken type postering laver du?

Jeg har netop testet det med et helt almindelige finansbilag, hvor afdelingen er sat op på kontoen i kontoplanen, og udfylder jeg konto, kommer afdelingen også på. Udfylder jeg modkonto kommer den ikke med, da den er bundet på kontoen.

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 1 Maj, 2013 Forslag af Steffen E (151,510 points)

Jeg overfører løn-bogføring fra Danløn f.eks. Det skal måske tilføjes, at jeg har windows 8 crying

Men også når jeg overfører fra bank til kassekladde, og åbner og posterer, så kommer afd. ikke på. Det er yderst sjældent jeg opretter ny postering.

Har lige testet en "opret postering", og så kommer den fint på.

Nu testede jeg det lige ud fra scenariet med bankafstemningen, og overfør posteringen, og så i pop-up vinduet vælge den konto jeg ved jeg har tilknyttet fast afdeling til. Den kommer ikke på, præcis som du beskriver.

Kan du komme det nærmere på, hvornår/hvornår ikke den virkede og hvornår den holde op med at virke? Så har jeg noget nærmere og går ud fra.

Selv skal jeg være ærlig og sige jeg ikke har nogen ide om - heller ikke om det nogensinde har virket, som jeg forventede :)

mvh
Ja, når jeg overfører fra bankafstemningen til kassekladden, kommer den ikke på, hverken når jeg påfører kontonummer i popup, inden jeg trykker "overfør", eller når posten ligger i kassekladden, og jeg trykker på blyanten og tilføjer kontonummer.

Ej heller når jeg overfører posteringer fra Danløn til "lønninger".

Jeg er ret sikker på, at det tidligere har virket, da en tidligere kunde brugte afdelinger til alt, og der havde jeg aldrig problemet med ikke at vide hvilken afdeling jeg skulle påføre.
Hej Susanne,

Nu har jeg været rundt og høre nogle af de gamle "garvede", desværre er det dog ikke lykkedes mig at komme nærmere, andet end den i hvert fald ikke gøre det :(

mvh