Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Gensend faktura via EAN

+1
Hej,

Jeg har været ude for et par gange at skulle eftersende en faktura til en kunde via EAN.

Problemet er at når man først har bogført en faktura er den låst. Dette betyder at man ikke kan tilføje EAN nummer på kundekort og så gensende via EAN.

Dette medføre at man så er nød til at kreditere fakturaen og så oprette en ny. Dette er ikke sp heldigt hvis en kunde eks. er bagud med betaling, så laver man jo en ny udstedelses dato og derved ny betalings frist for kunden. så kan man ikke rykke efter sine penge.

Kan det laves sådan at man kan tilføje EAN og gensende faktura via EAN efter at fakturaen er bogført?

/Jes
i Spørgsmål » Andet af (270 points)
gen-kategoriseret af 🔒

4 Svar

Hej Jes

Tak for dit indlæg

 

Systemet er bevidst lavet sådan at man ikke kan ændre i en allerede bogført faktura. Du må ikke kunne ændre på nogle detaljer omkring dette.

Jeg forstår dit problem. Det man evt kan gøre er at lave en ny faktura og kreditere den gamle. Herefter ændre du faktura datoen tilbage, såden det reelt er den dato du sendte den ud første gang.

Håber dette giver mening og kan hjælpe dig videre :)

Hvis ikke må du meget gerne skrive her igen.

God dag

MVH

<p>     &nbsp;</p> <p> <p>     Mvh.</p> <p>     <strong>Peter Friis</strong></p> <p>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p>     <a href="http://www.e-conomic.dk/"><strong>Online regnskabsprogram</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Spørgsmål af 🔒 (24.2k points)
Hej Peter

Tak for dit svar.

Nu jeg ikke helt ekspert men man må vel ikke oprette en ny faktura eks.  d. 24-4-2013 og udstede den med valgfri dato eks. 2-2-2013?

Det går da vist ikke helt i følge loven eller?

Jeg har nu set systemet godt kan det men er det helt lovligt?
Spørgsmål af (270 points)
Hej igen Jes

Jeg ved ikke hvorfor jeg har overset din kommentar, proceduren er vi altid opfølger på tillægsspørgsmål som skulle komme til indlægget. det beklager jeg.

Når jeg nu læser dit spørgsmål igen kan jeg godt se jeg måske har misforstået spørgsmålet.

Mit svar til dig vil være nu at du ikke har mulighed for at rette i en allerede bogført faktura. Hvis du er blevet bedt om at udstede en ny bliver du desværre nød til dette og kredtiere den gamle. Og lave den efter gældende lovgivning. Du kan altså ikke rette i en gammel faktura og stadig beholde samme betalingsbetingelser. Du kan evt hører din revisor eller rådgiver omkring hvad du skal gøre i sådan en situation.

 

Håber dette kan hjælpe dig videre og jeg vil igen beklage at jeg ikke har fået svaret på kommentaren du har lavet.

 

God weekend

umiddelbart skal man udstede en faktura på dagsdato, sådan som jeg læser det.:

http://www.tax.dk/lv/moms/N_2_3.htm

se under >Udstedelsesdato<

Spørgsmål af (270 points)
Hej Peter

 

Du svare mig stadig ikke. ;-)

 

Jeg er ikke blevet bedt om at lave en ny faktura, det var noget du fandt på....

Det jeg gerne vil have jer til at lave er at man kan gensende via EAN selvom fakturaen er bogført
Dette vil ikke have indflydelse på at fakturaen laves om, blot at man har mulighed for at sende den efterfølgende.
Vi snakker íkke om at der er noget i fakturaen der skal ændres...

Prøver igen.

Er det noget i vil se på om kan laves eller skal vi forsat døje med dette probelm, ved andre systemer kan det.?
Spørgsmål af (270 points)

 

Hej igen

Det er desværre ikke noget som vil komme i e-conomic. Grunden til dette er at du skal ind og ændre i din faktura før du kan komme til at gensende den som en EAN, du skal altså ind og ligge EAN nummer på, samt ligge en "deref ref" på og det kan du ikke få lov til på en bogført faktura.

i e-conomic har vi rent funktionaltmæssigt det princip at når du har bogført en faktura/postering eller lign. så er det bogført og du kan derfor ikke ændre i det. 

Jeg ved godt dette ikke løser dit problem lige nu og her, men håber dette kan give indblik i hvordan det vil være fremover.

MVH