Informizely customer feedback surveys

Rentenota

0
Jeg tænker lidt at det ikke kan være rigtigt at man ikke kan bogfører en rentenota som rentenota. Når du skal vælge type på din bogføring kan du ikke vælge en rentenota men er derfor nød til at bogfører det som værende en kreditorfaktura og det er det jo ikke... Hvis man tænker lidt over det så er det heller ikke særlig logisk at man kan udskrive en rykker/rentenota men man kan ikke bogføre en som man selv modtaget uden at det skal se ud som om at det er faktura..

Jeg håber der er andre der sidder med samme mening som jeg og at i på baggrund af dette overvejer at lave en type som hedder rentenota når man bogføre, det ville være det mest rigtige...
i Forslag » Andet af (120 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Kikki

Tak for dit indlæg

 

Den måde e-conomic er tænkt på er præcis som du beskriver at du vælger kreditorfaktura når du skal lave en rentenota. Det vil altså sige du ligger yderligere en faktura på din kreditor. Der er ikke udsigt til at denne type vil blive oprettet lige nu da det reelt fungere.

En tilføjelse kunne være at når man ligger denne kreditorfaktura/rentenota på sin kreditor at man i tekst feltet skriver hvad det er. i denne situation rentenota.

Håber dette kan hjælpe dig videre.

God dag :)

MVH

 

Mvh.

Peter Friis

Online regnskabsprogram
 

Forslag af (24.2k points)
opdateret af
Hej

Ulempen ved at bogføre renter og rykkergebyr som fakturaer er at de så tæller med i indkøbsstatistikken.

Det kan give lidt uoverensstemmelser hvis man forhandler priser med en leverandør - som i en periode har tilskrevet mange renter.

Men - problemet er i praksis nok ikke så stort - for man har nok i forvejen en dårlig forhandlingsposition hvis der er så store rentebeløb - at det påvirker indkøbsstatistikken.

Jeg hælder dog mere til at bogføre renter som "betalinger" - men selvfølgelig i kredit på kreditorer - hvor betalinger normalt er i debet.

Venlig hilsen

Leo Lund
Hej..

Problemet er vel lidt at bogføringloven (Så vidt jeg ved) siger at man skal kunne se på et kontoudtog hvad der er faktura og hvad der er rentenota og hvad der er kreditnota men når man i e-conomic ikke kan vælge at bogfører en rentenota - Ja så kan man af godt grunde heller ikke se på kontoudtoget at det er rentenota og derfor vil det hele stå som værende faktura - hvilket ikke er rigtigt.... Det samme gælder med kreditnotaer...  

Og så kan det jo godt være at det fungere, men det bliver det jo ikke mere rigtigt af.! :-(