Direkte posteringer på samlekonti

0
Hej

I den seneste nyhedsmail, som er modtaget i dag, er der en venlig reminder om brugen af funktionen: "Afstemning af debitorsamlekonto".

Brugen af funktionen er bestemt ikke glemt, men der er noget ved den, som jeg har glemt, at jeg ville spørge om.

Vi anvender 3 debitorsamlekonti. Under afstemning optræder der direkte posteringer på alle konti, men summen af posterne giver 0,00 (nul), og debitorsaldolisten stemmer således med saldiene på samlekontiene.
Det er helt fint.

Men alle de direkte posteringer stammer helt tilbage fra 2004 og 2005. En enkelt mindre difference fra den periode blev dog først udlignet 1/1 2010. Det er altså alle sammen gamle posteringer.

Mit spørgsmål er så:
Skal man virkelige blive ved med at se på de posteringer i al evighed? Kan man ikke slippe af med dem, således at hvis der fremover skulle optræde direkte posteringer på samlekontiene, så er man straks klar over, at der nogle fejlkonteringer, som man her og nu skal have kigget på?

Mvh
Ole Junker
i Spørgsmål » Andet af (210 points)
status opdateret af

1 Svar

Hej Ole,

Tak for dit indlæg.

Mit umiddelbare bud vil være, at hvis du ompostere de 3 samlekonti i mellem, så vil mit umiddelbare bud være, at du kan få den til at gå i 0. Jeg går ud fra du har lavet en finans postering, fra den ene konto til den anden? Det tænker jeg man kan bogføre sig ud af, således differencen forsvinder.

Mvh

Steffen Ekelund

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Spørgsmål af (152k points)

Hej Steffen

Det er muligt, at jeg ikke har udtrykt mig helt klart.

Der er ingen difference. Alle poster er udlignet for længe siden. Helt tilbage i 2004 og 2005.

De ser sådan ud:

Siden dengang er der ikke forekommet direkte posteringer på samlekontiene.

Det kan derfor virke forvirrende for nogle af brugerne, at fejlposteringer, der for længst er bragt ud af verden, stadigvæk er synlige.

Venlig hilsen

Ole Junker

Tak for billedet. Nu giver det lidt mening.

Jeg tænker stadig man kan bogføre sig ud af det, jeg kan dog ikke helt regne ud hvordan.

Da i rykkede debitorerne i de nævnte grupper, hvordan gjorde i det så det? Ændrede i bare debitorgruppen, og så rykkede posteringen rundet, eller hvordan og hvorledes?

Jeg tænker at du ved at lave en direkte postering på det omvendte beløb, f.eks. på konto 5600 at du kreditere 3825, osv. så vil det gå i i orden? Sådan som jeg lige kan se det? Altså 3 poster med det omvendte?

mvh
Hej Steffen

Tak for dit svar. Men som jeg ser det, så er jeg nødt til at leve med de gamle direkte posteringer.
Jeg overtog regnskabet i efteråret 2004. Der var dengang rod i samlekontiene, idet saldiene på debitorsaldolisterne for debitorgrupperne ikke stemte med deres tilhørende samlekonti. Det rettede jeg op på, og der har været stemning lige siden.

Jeg var derfor selvsagt overrasket over at se de omtalte poster, som den nye funktion viste, når jeg vidste, at der ikke var differencer..

Det kan derfor ikke nytte noget, at jeg begynder at lave omposteringer direkte på samlekontiene. Så vil saldiene jo ikke længere stemme med debitorsaldolisterne.

Jeg ved ikke, hvad der er foregået forud for efteråret 2004 bortset fra, at man konverterede fra et andet regnskabssystem til E-conomic lige efter årsskiftet 2003/2004. Jeg kan se, at det gav anledning til nogen turbulens.

Mvh

Ole Junker