Kuntoudtog under Rykker; Der er fejl i skabelon systemet!

0
Når jeg ønsker at sende et kontoudtog under funktionen Rykker, anvender systemet formularen Rykker og IKKE den som er benævnt Kontoudtog. Det har den FEJL at mine kunder får et kontoudtog med opsætning på en Rykker, det er noget møg.

Et kontoudtog skal jo ikke indeholde nye betalingsbetingelser samt de andre elementer som jeg har opsat på mine rykkere.

Funktionen Kontoudtog, er ubrugelig for mig som den er nu!

Har været i kontakt med jeres support Heidi som prøvede at forklarer præcis hvad jeg selv havde udført, nemlig at fjerne elementet på formularen Kontoudtog. Uden resultat. Heidi undersøgte med jeres udvikler. Svaret var at formularen Rykker altid bliver brugt. Formularen kontoudtog anvendes ikke under Rykker men under Rapporter????

Jeg er blevet opfordret til at skrive det her da det var eneste vej til at rette fejl???

Det er en klar bug!

mvh CL
lukket med noten: Sådan er det jo!:-)
spurgt 10 Jan, 2013 i Forslag » e-conomic generelt af cl (280 points)
lukket 14 Jan, 2013 af cl
Hej CL

Du skal opfatte Faktura>Rykker>Kontoudtog som indledningen til din rykkerprocedure. Kontoudtoget viser kun forfaldne poster og skal bogføres, for at rykkerproceduren kommer til at foregå rigtigt i forhold til beregning af renter og gebyrer. Det er vigtigt at rykkerproceduren er fastlagt rigtigt i forhold til lovgivningen.

Rapporter>Kontoudtog vil du typisk sende ud til dine kunder ultimo måneden, specielt hvis du har betalingsbetingelser lb md+ x dage, og hele ultimosaldoen er forfalden til betaling. Her kan du vælge enten at udskrive åbenstående poster eller alle faktiske posteringer. Du kan endvidere vælge lay-out, så dit kontoudtog får præcis den udformninbg du ønsker.

mvh
Finn

2 Svar

Hej CL,

Tak for dit forslag. Jeg er dog ikke helt sikker på jeg forstår det som en spørgmål, da jeg vil mene det bærer præg af afklaring om at det ikke er som man forventer, men tilgengæld når man så ved det, så spiller det bare.

Man har 2 måder hvor på man kan sende kontoudtog til sine kunder på. Det ene vil vi betegne som et flinkt kontoudtog, hvor det andet er et mere "strengt" hvilket oftest betyder at man går ind og genberegner betalingsbetingelser samt tilskrive renter og gebyrer.

Laver man det "flinke" kontoudtog under fanebladet "rapport" og "debitorkontokort", så vil den bruge det layout som i Design og Layout hedder "Kontoudtog".

Laver man det "strenge" kontoudtog, så vil det være under fanebladet "faktura" og under "rykker". Derfor vil den tage det layout, som også hedder "rykker" nede i Design og Layout.

Det betyder med andre ord, vil man ændre layoutet for sine flinke "kontoudtog" så hedder det kontodtog i D&L. Vil man ændre de "strenge" kontoudtog, så er det layoutet der hedder "rykker".

Jeg håber dette var afklaring, ellers må du endelig vende tilbage.

Mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 11 Jan, 2013 Forslag af Steffen E (151,510 points)
Ændret

Hej Steffen.

hmm er kun enig i en ting: Kontoudtog skal laves under fanen "Rapport".

Du skriver:

Man har 2 måder hvor på man kan sende kontoudtog til sine kunder på. Det ene vil vi betegne som et flinkt kontoudtog, hvor det andet er et mere "strengt" hvilket oftest betyder at man går ind og genberegner betalingsbetingelser samt tilskrive renter og gebyrer.

Det strenge som du kalder det er jo ikke et kuntoudtog, men en Rykker! Med genberegning og så videre.

Hvorfor ikke bare fjerne punktet Kontoudtog i menuen Rykker så passer tekst og funktion til hinande.

Ja jeg er ikke enig!

 

besvaret 12 Jan, 2013 Forslag af cl (280 points)
Der er stadig nogen der har behov for at skrive renter + gebyrer på deres kontoudtog, hvorfor vi også har implementeret det. Så vi vil hellere have mulighed for at gøre det 2 steder med hvert deres formål, end kun 1 sted med 1 formål.

Er typisk forløb med rykker 1, 2, 3 så er man færdig i rykkerproceduren, men man vil gerne stadig tilskrive renter, hvorfor det så også er mulig at lave et rykker kontoudtog.

Så vi prøver at gøre flere tilfredse.
Hej Steffen

 

Når du fremstiller det på den måde må jeg giver dig ret! Jeg er nu ikke utilfreds med systemet det virker ok, blot havde jeg ikke set Rykker på den måde du lige har beskrevet. God weekend.
Godt at høre :)

Helt grundlæggende er jeg dog også enig i at "kontoudtog" bliver brugt til 2 ting i programmet - og det kan være forvirrende. Så ser det som sagt som en afklaring. Vi har navnene oppe at vende, vi kan simpelthen bare ikke finde på et andet navn end "kontoudtog", som giver mening i begge tilfælde.

Mange tak og i lige måde. Skriv hvis endelig en update på denne - eller hvis du skulle komme op med andre ting. Vi snakkes.