Informizely customer feedback surveys

Konti til omsætning

0
Er der nogen, der kan hjælpe mig med information om omsætningsfordeling?

Jeg kører lagerstyring/varekartoteker, hvor jeg sælger den samme vare til flere forskellige debitorgrupper og jeg vil gerne have splittet f.eks. indenlandsk og udenlandsk omsætning op i min kontoplan; hvordan gør jeg det?

Venlig hilsen
Lis.
lukket
i Spørgsmål » Andet af (290 points)
status opdateret af

7 Svar

 
Bedste svar
Hej Lis,

Tak for det,

Hvis det er et ufravigeligt krav at du vil se det i kontoplanen så må du desværre ud i den øvelse du beskriver. Da e-conomic i sin tid blev designet blev princippet om at det var varegruppen der styrede hvilken konti knæsat. Og der er desværre kun to konti. Uden at kende din forretning i detaljer vil jeg dog alligevel foreslå dig at du genovervejer at bruge omsætningsstatistikken. Det er således programmet er tænkt og det virker bedste sådan.
Det er kun en rapport du skal køre og du kan ovenikøbet få den opdelt per medarbejder ifald du har sat dem på fakturaen.. Du kan efterfølgende løfte den over i excel og trylle videre der om nødvendigt.

Vedr. rapport 1 så skal du finde dine tal enten på omsætningsstatistikken hvor du kan opnå den ønskede detaljeringsgrad een debitor ad gangen med udgangspunkt i varer og den ønskede periode.

Vedr. rapport 2 ditto som ovenfor een vare af gangen med udgangspunkt i debitorer.

Der er altid mulighed for at eksportere data (i dit tilfælde fakturalinier og faktura) på fanebladet indstillinger og derefter med en gang excel makro tryl at få de nødvendige tal frem.

Om det stiller dig godt nok eller om det bliver for omstændigt må du selvklart selv afgøre. Du kan evt. tage en demo uden data, lægge nogle få debitorer ind, lave et par fakturaer og se om det virker for dig.

Jeg er ude i fædrelandet i morgen, men du skal være velkommen til at slå på tråden onsdag formiddag ifald vi lige skal vende telefonisk hvordan du kommer videre. Du skal også være velkommen til at slå på tråden til telefonsupporten 8820 4841 i morgen - spørg da efter Steffen. Han er 100 m. mester også i det her

 

Kim Sneum Madsen

Online regnskabsprogram
 

Spørgsmål af (24.0k points)
valgt som bedste svar af
Hej Lis,

Ifald der er tale om momspligtigt, indenlandsk salg kontra momsfrit salg til udlandet, kan du på varegruppen opsætte særskilte omsætningskonti for disse.


Mvh.

Christian Estrup

Director, e-conomic Core

 

image

Spørgsmål af (20.9k points)
Hej Christian,

Tak for hurtigt svar - jeg har nok formuleret mig lidt klodset i mit første indlæg.

Den kontering, jeg gerne ville have hjælp til, er hvis jeg har f.eks. en flaske rødvin, som jeg sælger til 3 forskellige kundegrupper: detail, engros DK og engros EU, og jeg gerne vil have omsætningen ind på 3 forskellige konti, alt efter hvem jeg fakturerer.

Jeg har oprettet alle 3 omsætningskonti i kontoplanen, men jeg kan ikke finde ud af at få sat fordelingen op, så detailsalg af vinen går på konto 1010, engrossalg DK går på 1012 og engrossalg EU går på 1014.

Måske skulle jeg bare drikke vinen selv.....

Hvis du har en løsning til dette, ville det være dejligt med et tip.

Go weekend.

Venlig hilsen
Lis.
Spørgsmål af (290 points)
Hej Lis,

Hvis du vil have præsenteret det i kontoplanen, skal du oprette varen tre gange da det er varegruppen der styrer hvilken omsætningskonto den rammer. Så øv det spiller ikke.

Men men men. Hvis det er omsætningstal du vil se. Og du kan overtales til at se det andet steds end i kontoplanen, så kan du opdele dine kunder i forskellige debitorgruppe - http://wiki.e-conomic.dk/indstillinger/opret-debitorgrupperr og i rapporten omsætningsstatistik se hvilken gruppe der omsætter for hav og hvornår.

Se her hvordan omsætningsstatistiken virker. - http://wiki.e-conomic.dk/rapport/omsaetningsstatistik

Håber det hjælper dig videre.

 

Kim Sneum Madsen

Online regnskabsprogram
 

Spørgsmål af (24.0k points)


Hej Kim,

Hmmmm, det var ikke liiige det, jeg havde fået at vide, da vi købte systemet. Det vil jo i virkeligheden sige, at jeg skal postere mig ud af de manglende rapporteringsmuligheder manuelt, hvis jeg vil undgå at oprette ca. 1.500 varenumre og dermed eliminere sandsynligheden for, at der bliver tastet forkert af personalet - altså først køre en omsætning-pr.-gruppe-rapport og så ompostere til de korrekte omsætningskonti??

Vil det så samtidig sige, at jeg heller ikke kan lave en rapport der viser varerlinier pr. debitor, så jeg kan se, hvilken debitor der har købt hvilken vare uden at skulle taste ind til en separat rapport for enkelt debitor???


Venlig hilsen
Lis.
Spørgsmål af (290 points)
Hej Lis,

Tror vi skal starte et andet sted, nemlig med hvad du gerne vil opnå. Tror jeg kan hjælpe dig bedre hvis jeg forstår hvad du gerne vil opnå.

I den proces bedes du også forklare mig hvorfor det er vigtigt at se omsætningen af den samme vare fordelt på flere konti. Det er såvidt jeg forstår den samme flaske rødvin, årgang, chateau mm. du sælger til tre forskellige debitor grupper .

En passant kan det nævnes at en varegruppe har to omsætningskonti. For praktiske formål en til indland og en til udland. Så det er muligt i kontoplanen at skelne mellem ind- og udland.

 

Kim Sneum Madsen

Online regnskabsprogram
 

Spørgsmål af (24.0k points)
Hej Kim,

Jeg skal prøve at formulere det på en anden måde:

Rent omsætningsmæssigt ønsker vi at kunne se fordelingen mellem detail, danske engroskunder og export direkte i kontoplanen, uden at skulle køre rapporter først og uden at skulle lave flere varenumre på samme vare. Det kan vi ikke, så vidt jeg har forstået, men det kan jeg så bogføre mig ud af ved at bruge omsætningsrapporteringen pr. gruppe som fordelingsgrundlag. Dermed er probemet med kontoplanen løst.

Derudover har vi et ønske om, at kunne få vores salg/salgstal rapporteret som flg.:

Rapport 1) En rapport, hvor hver enkelt debitor står listet for sig selv med en underrapport der viser hvilke vine de har købt og til hvilken pris. Rapporten skal listes pr. varenummer med en total/antal flasker.

Rappport 2) En rapport, som viser hver vare for sig med en underrapport, der viser hvilken debitor, der har købt vinen.

Grunden til dette er, at vi skal kunne følge de enkelte sælgeres tal og samtidig se, om vi kan bruge sortimentsoversigten fra en debitor til at skabe mersalg hos andre lignende debitorer.

Umiddelbart kan jeg ikke se, at jeg kan excelle informationerne og lave en makro, der kan vise de informationer, som bestyrelsen skal bruge til salgsoptimering.

Håber, der er en løsning, som jeg ikke har kunnet gennemskue.

Venlig hilsen
Lis.
Spørgsmål af (290 points)