Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Vedr. udligning af debitorer og kreditorer

+4
Kan det ikke blive valgfrit, hvilken periode man vil bogføre valutadifferencer i. Det er meget uhensigtsmæssigt, at e-conomic ofte kræver, at det bliver bogført i en gamle periode, som er afsluttet.

Peter Sonen
i Forslag » Andet af (300 points)
lukket af

14 Svar

Hej

Funktionen omkring beregning af kursdifference fungere rigtigt godt - på nær det med datoen.   

Jeg er helt enig i at valutakursdifferencen skal bogføres samme dato som betalingen.

Grunden til at jeg fandt denne tråd var at jeg igen i dag oplevede følgende advarsel:
*
Advarsel
Der er 7 åbne debitor-/kreditorbetaling(er) i udenlandsk valuta i regnskabsåret 2011. Hvis du lukker dette regnskabsår, kan du ikke udligne disse betalinger uden at skulle genåbne regnskabsåret!
*
Jeg skal have regnskabet lukket - idet regnskab og selvangivelse er udarbejdet.

Når jeg så i løbet af den kommende tid modtager indbetalingerne, så skal jeg udligne disse 7 poster - så skal jeg genåbne året - udligne og så manuelt flytte kursdifference fra 2011 til 2012.

Det er bøvlet og skal laves om.

Om det så bliver til at det automatisk er betalingsdatoen - eller det bliver valgfrit med datoen - det er ikke så vigtig for mig.
Forslag af (4.2k points)
Jeg synes, balanceringen ligger lige til højrebenet:

- Differencen skal bogføres på den nyeste af fakturaens og betalingens dato (og ja, dét er SOM OFTEST betalingens dato :-)). Det er jo på dét tidspunkt, gevinsten/tabet er konstateret.

- Hvis denne er afsluttet eller lukket, skal differencen i stedet bogføres på første åbne dato.

Man kan så evt. overveje, om der i sidstnævnte tilfælde skal advares - således at man har en chance for at vælge at afbryde, genåbne det gamle år eller den gamle periode, og så få bogført differencen på den 'stringent regnskabsmæssigt' korrekte dato.

<p dir="ltr"><b>Christian Estrup</b></p> <p dir="ltr">Director, e-conomic Core</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src=" width="258" height="27" alt="image"></p>
Forslag af 🔒 (20.9k points)
Hej alle

Denne har levet i meget lang tid på vores forum men er for nærværende kommet væsentligt tættere på rent faktisk at blive lavet.

Når jeg læser indlægget igennem er der nogle detaljer som jeg måske læser forkert, men i hvert fald synes at bero på en misforståelse.

Når man fakturerer i udenlandsk valuta så beregner den valutakursreguleringen på den seneste af de to datoer for faktura og betaling - nogle modtager forudbetalinger som dækker senere fakturaer så derfor dette scenarie.

Når man afslutter et regnskabsår kommer den omtalte advarsel kun op såfremt der ligger fakturaer og betalinger som hvis de blev udlignet ville lave posteringer i det pågældende regnskabsår.

Når alt dette så er blevet skrevet og sagt så er vi stødt på en udfordring hermed som vi gerne vil bede om jeres input hertil.

Hvilket bilagsnummer skal posteringen have? I den nuværende form får den bilagsnummeret for den seneste oprettede postering datomæssigt.

Så hvis betalingen har bilagsnummer 40 så får systemposteringen også nummer 40.

Men hvis vi flytter den til næste åbne periode og der her er tale om regnskabsår - så bliver systemposteringen potentielt knyttet sammen med en postering som INTET har med denne at gøre.

Så hvad gør vi med dette? En af de ting vi har oppe og vende er at lave en seperat nummerserie til systemposteringerne som det kendes med f.eks. posteringer på projekt. Men hvad tænker i?

Med venlig hilsen Lasse Bager Online regnskabsprogram   e-conomic support -  Din vej til vores support e-copedia - Opslagsværk om e-conomic e-conomic blog - Hold dig opdateret
Forslag af 🔒 (34.9k points)

Hej Alle sammen.
Jeg tillader mig, at opdatere dette efterhånden gamle indlæg da vi har et andet indlæg med samme forslag som dette.

Det omhandler håndteringen af valutakursdifferencen ved udligning af posteringer som begge ligger i et afsluttet regnskabsår.
Der er ikke implementeret en løsning på det endnu men det er en der arbejdes løbende på. Der ligger nogle klare udfordringer i den ren systemmæssige håndtering samt bilagsnummeret.

Der er en mere opdatereret dialog på forum indlæg 18321 og jeg vælger derfor, at lukket dette indlæg med henvisning til indlæg 18321. Så vi holder dialogen på et samlet indlæg.

I må have en rigtig god dag smiley


<p>     Med venlig hilsen</p> <p>     <strong>Andreas Polk</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (39.3k points)