oprindelig dato + valutakurs ved Kopier og vend

0
Har man lavet en forkert debitor-faktura eller leverandør-faktura er en af de smarte funktioner i e-conomic muligheden for Kopier og vend

I 99 ud af 100 tilfælde er det fordi jeg så ønsker at føre den oprindelige faktura helt tilbage og så bagefter tage en kopi af den forkerte faktura og så lave den rigtig.

Jeg skal dog hver gang huske hvilken dato den oprindelige faktura havde og huske at rette det manuelt - den tager altid dags dato.
Er det i udenlandsk valuta går det helt galt for her tager den også dags dato valutakursen så beløbet i danske kroner er ikke længere det samme som den oprindelige faktura. Så jeg skal også manuelt beregne valutakursen på den forkerte faktura og så manuelt indtaste den for at få ført fakturaen nøjagtig tilbage som den var lavet.

Jeg kan godt se det logiske i at den ved Kopier tager dags dato da denne funktion også kan bruges til en helt ny faktura evt til en helt anden kunde
- men ved Kopier og vend vil jeg mene det bedste ville være en 100% kopi   - det er næsten altid for at føre det oprindelige tilbage...

René Arpe

It-konsulent

i Forslag » Andet af (17.3k points)

2 Svar

Hej René,

Nu ved jeg jo at du har været med, længere tid end jeg  

Så måske husker du at vi på et tidspunkt brugte den oprindelige dato(mit gæt er at det er mellem 1-1,5år siden), og evt. kurs. Det skabte så lige så mange problemer den anden vej, fordi folk så glemte at fremføre datoen til d.d., og det var faktisk baggrunden for at ændre det.

Jeg ved ikke om man kan komme frem til et problem som er vigtigere/bedre end det andet?

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)
Hej Steffen

Ja har da været med en del år   og der er sket mange super-forbedringer med programmet.
Der er bare liiiige en eller to ting   som irriterer mig i dagligdagen....

Jeg kan ikke lige huske det gav problemer for mange at datoen forblev som oprindelig -
måske fordi jeg er den opfattelse at man skal tilbageføre på den oprindelige dato   

Jeg synes som sagt at det i 99 tilfælde ud af 100 er den oprindelige dato+kurs jeg har brug for.
Hvornår er det lige man bruger en kopier og vend og ikke vil havde den oprindelige dato ?


Det største problem synes jeg er valutakursen - det går lidt igen flere steder i systemet. Retter man datoen får man ikke valutakursen på den tilrettede dato men ofte dags dato kursen.
Hvad med en lille knap - Opdater kurs-  efter valutakursen. Hermed kunne man opdateret til kursen på den indtastede dato og hvis man manuelt selv havde indtastet en ønsket kurs så blev den ikke overskrevet fordi man ændrede datoen ?

René Arpe

It-konsulent

Forslag af (17.3k points)