Vare med afgift

0
Jeg kunne godt tænke mig, at når jeg indtaster en vare fra varekartoteket, at hvis der er afgift på denne vare, at det så automatisk kommer med.

I dag skal jeg først taste varenummeret, og derefter varenummeret en gang mere med et A foran. Dette kræver, at jeg husker, eller ved at der er afgift på netop denne vare.

Det ville spare os for noget tid, samt ærgelser over at glemme det af og til, for vi skal jo stadig betale afgiften selvom vi ikke huskede at fakturere den.

John Venning
EL HUSET
i Forslag » Andet af (210 points)

4 Svar

Jeg har også kunder med samme ønske.....
- nogle gange kan afgiften være større end prisen på selve varen så bestemt ikke uvæsentlig   

Indtil e-conomic kommer med en god løsning kunne du måske bruge en af nedenstående løsninger:

Løsning 1
Hvis du har lagermodulet kan du evt gøre følgende:

Opret varen med fx V foran varenr - Opret afgiften til varen med fx A foran varenr
eks.
V100 (Vare 100)
A100 (Afgift vare 100)

Opret herefter en varesamling som du kalder 100 bestående af V100+A100

Når du sælger vare 100 skal du trykke på Tilføj varesamling og vælge varesamling 100
hermed dannes både varelinjen V100 + afgiftlinjen A100

Da du ikke har en vare i varekartoteket der hedder 100 (den hedder jo V100) kommer du ikke til at sælge varen uden afgift for den kan ikke vælges under opret fakturalinje

Det er lidt omstændigt men en mulig løsning for altid at huske afgiften....

Løsning 2
Jeg gætter du på er indenfor el-branchen.... hvis det er korrekt synes jeg du skal kigge på ERP-Tolk
<a class="postlink" href="http://dalbydata.dk/SitePages/ErpTolk.aspx">http://dalbydata.dk/SitePages/ErpTolk.aspx</a>
Her kan du importere prislister fra flere grossister og ved importen automatisk få tillagt afgiften i varens salgspris. Afgiften vises ikke i en linje for sig men man husker at få den opkrævet hos kunden.

René Arpe

It-konsulent

Forslag af (17.3k points)
Det er korrekt at vi er inde for elbranchen. Vi bruger også Erp tolken fra Dalby. Jeg ved godt at vi kan lægge afgiften på varen direkte, men for at vise kunderne, at det ikke er hele varens pris der går i vores lomme, men en del til staten. Så vil vi gerne have at afgiften fremgår af fakturaen.
Forslag af (210 points)
Hej begge,

Tak for jeres info. Vi har ikke nogen løsning på dette nu og her, og jeg er i tvivl om vi får det(andet end de 2 løsninger der kommer på bordet).

Tak for det, når vi er ved de 2 løsninger/cowboytricks det har vi straks tilføjet til vores e-copedia med en artikel om afgifter - http://wiki.e-conomic.dk/faktura/opret-vare-med-afgift-paa-faktura. Og faktisk også Dorthes fredag blog - opret din faktura med varer og afgifter. - http://blog.e-conomic.dk/opret-din-faktura-med-varer-og-tilhorende-afgifter/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+std-economic-blog-dk+%28e-conomic+DK+Blog%29&utm_content=Google+Feedfetcher

Jeg er med på det ikke løser problemer fuldt, men om ikke andet har vi noget nu og her, vi kan hjælpe det på vej med.

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)
Hej,

Jeg er udvikler af ERP Tolk og vil gerne give mit besyv med. Jeg ved at dette er et stort problem og jeg har været i dialog med e-conomic vedrørende dette.

Jeg ønsker højt at e-conomic understøttede styklister, så varen blev eksanderet til to linier ved fakturering. Jeg har implementeret en sådan løsning med ERP Tolk andetsted.

Jeg har tænkt på om det bedste for kunden i virkeligheden var om man kunne registrere en afgift på varen direkte, så fakturaen blot kunne vise:  Afgifter ialt: X kr - men måske vil man gerne kunne specificere at der er tale om WEE afgifter. Faktisk mener jeg, at EU direktivet dikterer, at bortskaffelsesafgiften skal fremgå for kunden.

Mvh Søren Dalby
Forslag af (500 points)