Debet/kredit funktionen på kontonumre

0
Hej

På alle drift og balance kontonumre er der enten kodet med debet  eller med kredit.

Som sådan en god hjælp for dem som primært indtaster poster - de får foræret det mest logiske fortegn på posteringen.

Vi oploader primært - både bankpostering, kreditorfakturaer og diverse bilag.

Når vi så åbner en oploadet bankpostering og sætter kontonummer på - og det f.eks. er vægtafgift retur eller anden postering med modsat fortegn end det sædvanlige, så ændre e-conomic fortegnet - vel og mærke uden at vi bliver advaret.

Det har flere gange betydet at vi sidder med mange banklinjer og banksaldoen pludselig ikke stemmer, hvor vi så skal lokalisere en eller nogle få linjer hvor e-conomic har ændret fortegnet.

Forslag 1:
D/K funktionen skal kun have virkning ved indtastning af posteringer - den skal ikke virke når der ændres i en allerede registreret postering.
eller forslag 2:
e-conomic skal spørge om fortegnet skal ændres.
i Forslag » Andet af (4.2k points)
Hej, dette generer også mig rigtig meget hver gang jeg bogfører. Hvad med at redigeringsbilledet viser med fx farve-markering når programmet automatisk har ændret fx Kredit/Debet eller fortegn eller andre ting som sker automatisk?

Jeg har opprettet et nyt indlæg på det her: http://forum.e-conomic.dk/12943/visning-af-automatisk-kredit-debet-skift-ved-aendring-af-kontonr

mvh. Torben

3 Svar

Hej Leo,

Det er super interessant problematik du hiver fat i.

Som jeg forstår det så er det noget i har importeret direkte ind i kassekladden?

Jeg er nemlig stødt på det samme i forbindelse med overførsel fra bankafstemningen til kassekladden. Hvor hvis bare overføre til kassekladden med kontonummeret for banken, og så i kassekladden sætter andre konti ind, vil den rykke på debit/kredit. Jeg går ud fra den også skal gøre noget der?

Vi har ligeledes vi udviklingen af fanebladet finans, haft samme overvejelser. Se nedenstående billede. Vi har dog endnu ikke fundet den rigtige løsning  Vi er ikke helt tilfredse endnu, så det er stadig noget vi prøver at løse.

Logikken med det ikke skal ændre sig hvis man tidligere har lavet posteringen, vil dog måske også sørge for at folk som så forventer den skifter laver fejl den anden vej rundt, så det tror jeg umiddelbart er at rykke problemet. Problemet er at vi skal gøre det klart hvad det har af betydning.

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)
Hej

Vi har samme problemstilling som Leo - pludselig stemmer banken ikke fordi fortegnet er ændret....

Jeg vil foretrække at man på kassekladden kan sætte om den skal spørge eller skal bibeholde fortegn.
På denne måde kan man lave en kassekladde til import af bankposteringer - hvor man ikke ønsker fortegnet bliver ændret - og på andre kassekladder bliver spurgt så man får ændret fortegnet til normal debet/kredit.

René Arpe

It-konsulent

Forslag af (17.3k points)
Hej René,

Lige for min oplysning - har du prøvet pop-up i fanebladet finans/hørt noget om den? Vi er nemlig meget i tvivl om den rent faktisk har hjulpet/givet information til nogen.

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)