Kan ikke udligne automatisk hvis nr har været brugt før ?

0
En af de smarte funktioner i e-conomic er at man ved indbetaling fra debitor eller ved betaling af kreditor kan skrive fakturanr i feltet Fakturanr og e-conomic så selv finder hvilken debitor/kreditor det drejer sig om inkl beløb mv.

men... har man en gang brugt fakturanummeret og udlignet slår e-conomic ikke op næste gang fakturanummeret bruges igen.
 
Snakker vi fakturanumre på de fakturaer man danner i e-conomic er de unikke og fremkommer kun 1 gang men bruger man rykker kan man dog godt komme ud for at rykkernr får samme nr som en tidligere faktura.
Har man en faktura nr 1226 som er betalt og udlignet og man får indbetaling for en rykker som har nr 1226 slår e-conomic ikke op hvem debitoren er på rykkeren.
En god ide vil naturligvis være at f.eks. starte nummerserien på rykker på fx 10000 men på et tidpunkt når man jo nok op på fakturanr 10000 og så vil man få problemet med automatisk udligning der.

Især på kreditorer kan man komme ud for at fakturanr kan være ens - også her gælder at har fakturanr været brugt før så slår e-conomic ikke kreditoren op - også selvom det gamle fakturanr er udlignet og måske ligger 2 år tilbage i tid.

Kan man ikke få systemet til at genbruge fakturanr hvis der findes et fakturanr der er åben ?

René Arpe

It-konsulent

i Forslag » Andet af (17.3k points)
status opdateret af

1 Svar

Hej René,

Tak for dit forslag. Jeg giver dig (selvfølgelig) helt ret, den burde teste for åbentstående fakturaer.

Jeg har givet dette videre til teknikerne, umiddelbart er vi lidt i tvivl om vi kan tage højde for det kun skal være åbne fakturaer, men det må vi jo bare se om vi kan løse

Vi kigger videre på det her fra.

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)