Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Afstemning af kreditorer ved hjælp af bankafstemning

+1
Hej.

Lidt snak:

Bankafstemning er smart (den automatiske bankafstemning)

Dette vil gerne sprede til de andre områder i bogholderiet. Lige nu tænker jeg kreditorkartoteket.

Som standard er kreditorsamlekontoen i E-conomic kto. 6800. Hvis man har mange kreditorer, som alle kører på denne via kreditormodulet, er denne konto umulig at afstemme direkte i finansen.

Det man kan gøre er at kigge på hvert enkelt kreditorkort, hvilket også er det som giver mest mening.

---

Mit ønske:
Det som jeg kunne tænke mig er, at jeg via et modul, ligesom den automatiske bankafstemning, kan afstemme den enkelte kreditor. (ved hjælp af en kommasepareret fil modtaget fra kreditoren - ligesom filen fra banken)

Altså hvor systemet parer de enkelte posteringer sammen og laver alt mit arbejde.

Så vidt jeg ved kan man ikke lave dette nu?

Sig endelig til hvis I ikke er med på hvad jeg mener  

Mvh. Lars Thomsen
i Forslag » Andet af (310 points)

2 Svar

Hej Lars,

Jeg tror sådan set jeg er med på hvad du mener.

Det er netop på den enkelte kreditor, hvor du får en csv fil du ønsker at afstemme til - det lyder smart og fornuftigt. Jeg kan helt sikkert se ideen i dette. Jeg er lidt i tvivl om hvor mange dette vil være smart for?

Det kræver umiddelbart man får en csv fil fra leverandøren, er det normalt man får det?

mvh

<p>     <strong>Steffen Ekelund</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (152k points)
Hej Steffen.

Du har forstået mig korrekt.

Nu når alting bliver mere digital og mere integreret hele tiden, vil jeg mene at det er et spørgsmål om tid før det bliver relevant for de fleste virksomheder.

Dog hvis jeg snakker for mine egne kunder, så det kun situationer hvor de har kreditorer som de har mange handler med, hvor det er relevant. (mange fakturalinier)

Et eksempel kan være hvor man har over 1.000 handler med en kreditor pr. måned(eller år), her vil jeg mene at den tidligere nævnte afstemningsmulighed vil kunne spare en for utrolig meget tid.

Det er ikke normalt at man får en CSV-fil fra ens kreditorer, men nu til dags kan de fleste kreditorer(større) fremsende dette såvel som de kan fremsende et kontoudtog i pdf. Det kan man jo aftale individuelt, hvis man handler meget med den enkelte kreditor.

Tænk over det og giv mig endelig en tilbagemelding om hvorvidt I ønsker at gå videre med det.
Forslag af (310 points)
Hej Lars

Jeg er for så vidt enig med dig - det ville være rart med sådan en afstemningsfunktion i f.m. afstemning af kreditorer og debitorer, selvom det ikke har været så tit jeg har haft brug for det.

Den ene gang jeg havde brug for det, og bare ikke kunne få kontoen for kreditoren til at stemme, gjorde jeg på følgende måde:

Oprettede en ny kassekladde, f.eks. afstemning Johannes Fog.

Oprettede en "bankkonto" i kontoplanen (en fiktiv konto til brug ved dette stunt), og tilknyttede den som beholdningskonto i kassekladden.

Hentede alle poster til excel fra den kreditorkonto jeg skulle afstemme, og indlæste dem i den nye kassekladde. (husk vend fortegn)

Importerede kontoudtoget fra kreditoren (som jeg havde fået i excel), til bankafstemningen for den "nye bankkonto".

Så kunne jeg afstemme den pågældende kreditor.

Det var ikke en nem metode, men det var nødvendigt, fordi jeg ikke kunne få den til at stemme på anden måde.

Generelt synes jeg den automatiske udligning på kreditorer og debitorer virker udemærket, selvom det ville være rart, hvis man kunne til og fravælge poster til udligning i den forbindelse.