Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Bedre samspil mellem modulerne

0
Jeg er netop skiftet til e-conomic og har længe set frem til at benytte et topmoderne online økonomisystem. Nu har jeg arbejdet med systemet i en uges tid og har fundet en række ting som jeg savner.

0. Det perfekte online bogføringssystem i min optik, får de enkelte moduler til at arbejde sammen. Dvs. lagerstatus vises på ordre fra oversigten, hvis lagermodulet er aktivt, debitorer kan redigeres uanset om man tilgår dem fra ordre, tilbud, faktura eller selvfølgelig kartotektet. Ligeledes skal man enten kunne vælge en ordregang selv, eller systemet skal som standard tilbyde en simpelt fremgangsmåde.

1. ordregang - når ordre importeres via eksempelvis E-Gate fra en webshop, vil det være oplagt at man kan se om de bestilte varer er på lager i bestillingsoversigten. Lige nu skal man ind under hver enkelt produkt.

2. Når man arbejder med ordre og debitoren skal have ændret e-mail eller kontaktperson, så kan dette ikke gøres ved at klikke på debitoren via ordren. Istedet skal man hele vejen ud af ordredelen, huske debitornavnet/nummeret, finde debitoren i debitorkartoteket som ikke har sin egen fane og derfor skal findes ved at klikke faktura, klikke opret ny debitor, og først efter at have fundet debitoren, redigeret og gemt, kan man gå tilbage og lede efter ordren man arbejde med. Det samme gælder hvis man skal sende en email til debitoren. Her skal man igen forlade ordreoversigten og igennem samme mølle før emailen bliver synlig.


3. Ved oprettelse af en offentlig kunde med EAN nummer, bør processen være lettere. Det vil være logisk blot at gemme kontaktpersonens navn på samme vis som eksempelvis emailadressen gemmes. Endnu værre bliver det, når ordren er oprettet, men kontaktpersonen eller leveringsadresse ikke er blevet oprettet første gang. Igen skal man hele vejen hen til debitorkartoteket, finde debitoren, oprette en kontaktperson/leveringssted og tilbage og lede efter ordren igen, hvor kontaktpersonen/leveringsstedet så skal vælges. Det vil være logisk at man kan redigere hele debitoren, med både leveringsadresse, kontaktperson email osv. direkte ved ordren man arbejder med.

4. Jeg har de sidste 10 år opereret med en faktura og en følgeseddel, men i e-conomic er dette pludselig meget vanskeligt. Jeg kan ikke udskrive en følgeseddel eller en ordrebekræftelse uden at skulle igennem en længere gang klik og frem-og-tilbage navigation mellem ordremodul, lagermodul. Jeg forstår ikke hvorfor man ved klik på bogfør faktura, ikke bliver stillet spørgsmålet - udskriv: faktura (1-2 eksemplarer, udskriv følgeseddel, pakkeseddel) og så sætter man flueben ved det der skal udskrives.

5. Når der skal arbejdes hurtigt, er det vigtigt med en god søgefunktion der virker og finder det man leder efter. Jeres normale søgefunktion bør i min optik inkluderer produktoplysniniger, ekstraoplysninger i tekstfelterne, kundedata inklusiv debitor nummer, navn, beløb osv. Den avancerede søgefunktion kan så tilføje mulighed for at søge ud til og fra datoer. Dette vil spare en masse ekstraklik og frustration med systemet.

6. Hvor er debitorkartoteket? Der er faner til faktura, bogføring, lager, men debitorene kan kun tilgås via fanen faktura og ved at klikke opret debitor selvom man måske kun vil redigere en eksisterende debitor. Det synes jeg er ulogisk.

7. når en ordre oprettes og redigeres,  skal man kunne vælge overfør til levering, ligesom man kan fra oversigten over alle ordre. Ved at den førstnævnte funktion ikke er synlig ved ordreredigeringen, er jeg blevet snydt til at opgradere til faktura, hvorefter jeg måtte slette faktura og genoprette, gå til ordreoversigten, markere ordren, klikke overfør til levering, for først der kan jeg lave en følgeseddel!

8. Det vil være en fantastisk hjælp i forhold til overblikket over ordre, tilbud og faktura, hvis man kan få vist et preview af de bestilte varer ved blot at køre musen over ordren.

Jeg håber I vil tage ovenstående i betragtning ved næste opdatering.
i Forslag » Andet af (160 points)

3 Svar

Hej Christian,

Mange gode punkter du har.

Giv mig lige lidt tid til opfølgning og gribe bolden videre.

Tak.

mvh

<p>     <strong>Steffen Ekelund</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (152k points)
Hej Christian,

Hermed et længere svar

0) Helt generelt vil jeg sige, at vidste vi hvad vi vidste i dag, så ville vi helt sikkert have gjort nogle ting anderledes. En af de ting var at man kunne oprette/tilføje/redigere debitorer/varer/kreditorer/konti når man stod og skulle bruge dem, og dette har desværre ikke været muligt i det nuværende program. Vi har arbejdet med og prøvet at noget nyt. Her har vi f.eks. lavet fanebladet finans - http://www.e-conomic.dk/regnskabsprogram/udvikling/finans-funktioner. Dog har det på godt dansk, taget meget længere tid at udvikle end forventet (ÆV!  )

1)Når du under fanebladet faktura og ordre. Her kan du sige Vis linjer.  Her har vi kolonnerne bestilt og leveret. Her kunne en kolonne til rådighed være relevant?

2)Se svar til 0. Når man skal bogføre en ordre, kan man dog altid rette i e-mail på netop ordre/fakturaen. Skal det være fremadrettet skal man dog op på debitoren og gøre dette.

3)Igen se 0. Vedr. kontaktpersonen så kan denne fastlægges under attention personen direkte på debitoren - så huskes det til næste gang.

4) Tak for forslaget - og jeg vil klart give dig ret, det kunne man sagtens åbne muligheden for. I dag ligger lagerstyringen op, til en væsentlig anderledes arbejdsgang end e-conomic uden lagerstyring. Nogle ønsker dog bare en følgeseddel, og ca. samme arbejdsgang.

5) Helt enig. Søg navn og søg nr. er simpelthen ikke dækkende. Vis i Excel og ctrl+f anbefaler jeg tit folk, da den kan hjælpe, når søge funktionen ikke er helt som den kunne være.

6) Det kan du have ret i, jeg vil dog mene at det har noget at gøre med faktura - da man jo laver en faktura til en kunde. Fanebladet er navngivet i forhold til hvad man gerne vil under de faneblade (faktura, bogføring, indstillinger...) - skulle faktura så hedder debitor - eller skulle der være en mulighed mere?

8) Du er med på man nede i varekartoteket kan klikke på kolonnen med bestilt og vise det der er bestilt? Er det denne funktionalitet du tænker på, men måske bare et andet sted?


Generelt vil jeg sige dine forslag rammer spot on - desværre er der dog nogle tekniske begrænsninger som gør, at det ikke lige er til at løse i den nuværende form.


mvh

<p>     <strong>Steffen Ekelund</strong></p> <p>     <li>     <strong><img alt="" src=" style="width: 200px; height: 49px; " /></strong></p> <p> Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? <a href="http://forum.e-conomic.dk/bogfoeringshjaelp/"><strong> - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere</strong></a><br />     &nbsp;</p> <ul>     <li>         <a href="http://www.e-conomic.dk/support">e-conomic support</a>&nbsp;- &nbsp;Din vej til vores support</li>     <li>         <a href="http://wiki.e-conomic.dk/">e-copedia</a>&nbsp;- Opslagsværk om e-conomic</li>     <li>         <a href="http://blog.e-conomic.dk/">e-conomic blog</a>&nbsp;- Hold dig opdateret</li> </ul>
Forslag af (152k points)
Tak for svar.

1. ja det kunne være en god ide.

2. jeg synes kun man kan rette i email, såfremt man vælger at sende fakturaen per mail ved bogføring og kun der i emaildialogen?

3. ok

4. få det implementeret ASAPog mange bliver glade inklusiv mig

5. Glad for du er enig - det er en ændring I kan foretage uden de store problemer. Excel osv. bliver alt for omstændigt og tidskrævende. Søgefunktionen skal blot søge på det hele.

6. der bør blot være en fane der hedder debitorkartotek. Hvis den ligger ved siden af faktura, lager osv. vil det blot spare et klik, som i det lange løb vil være mange klik, når en debitor skal rettes.

8. Ja. det er faktisk den funktion jeg har ledt efter. Den bør i min optik være tilgængelig fra ordreoversigten og bør simplificeres til kun at vise produkter der er i bestilling.
 
9. jeg kan tilføje et punkt vedr. momsindstillinger på ordre. Jeg har kunder i EU som bestiller som privatpersoner, men som finder ud af de kan køre bestillingen via et firma. Hvis jeg opdateret debitoren i kartoteket, så momsnummer tilføjes og momsindstillinger ændres til eu-moms og samtidig opdateret debitoren via ordren ved at klikke på debitornr. og vælge fra listen igen, så bliver momsindstillinger alligevel ikke opdateret på ordren. Jeg skal faktisk slette ordren og genoprette den på ny, før momsindstillingerne bliver korrekt.
Det vil være en stor fordel hvis ordren opdateres automatisk når debitoren bliver det.

mange hilsner Christian
Forslag af (160 points)