Beholdningskonti

0
Jeg kunne godt bruge muligheden for at fravælge visning af kladdeposteringer fra andre kassekladder på en beholdningskonto i den aktuelle kassekladde.

Jeg bruger kreditorbetaling med overførsel af bankfil til banken, og dermed gemmer posteringen i en anden kassekladde til brug når betalingen er gennemført. Men disse (endnu ikke gennemførte) betalinger medregnes på beholdningskontoen i de øvrige kassekladder.

Så det kunne være rart hvis beholdningskontoen kun vistes med den aktuelle saldo, og posteringerne fra den kassekladde der arbejdes i. Eller i hvert fald muligheden for at til- eller fravælge.

Mvh Steen
i Forslag » Andet af (1.7k points)

5 Svar

Hej Steen,

Tak for dit forslag. Det er netop relevant når man skal afstemme banken, at man kun har med for den ene kassekladde eller?

Hvilke posteringer ligger i den anden kassekladde, som ikke skal med? (det kan måske hjælpe lidt til forståelsen, for mit vedkommende)

Ligeledes hører vi meget gerne fra andre, der har samme forslag.

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)


I en anden kassekladde ligger f.eks. kreditorbetalinger, som endnu ikke er gennemførte, som er overført til kassekladden til senere bogføring, fra Betalinger, (af kreditorer, oprettet samtidig med exporteringen til bankfilen). Disse posteringer er jo så med på beholdningskontoen i f.eks. klassekladden Daglig.

Man kan selvfølgelig klikke på beholdningskontoen og se posteringerne der. Men hvis posteringerne der ligger og venter har mange forskellige datoer, hvilket de har, og nogle endda er overskedet (hvad sker ofte  ), står de jo rodet sammen på beholdningskontoen (banken), og det er umuligt at se hvad banken egentlig står på.

Det samme er tilfældet med f.eks. lønninger (overført fra Danløn), som ligger og venter på bogføring på udbetalingsdatoen. De kommer jo også med på beholdningskontoen.

Derfor: Kunne man se beholdningskontoen i en kassekladde uden disse posteringer fra andre kassekladder ville det være en stor hjælp. Rigtigt som du skriver: Det er netop relevant når man skal afstemme banken, at man kun har med for den ene kassekladde.

Mvh Steen
Forslag af (1.7k points)
Jeg har samme problem, med afstemning af banken...

Det ville være en stor hjælp, hvis vi kunne fravælge kassekladden til
at tælle med i beholdningskonti.

For mig ville det være fint, hvis blot visningen af beholdningskonti,
på de forskellige kassekladder viser saldo pr. d.d.

Men Pharfars forslag om, at en kladde ikke skal tælle med, syntes jeg
også er en meget god ide - og løser absolut også problemet for mig.

De venligste hilsener
Pia
Forslag af (660 points)
Jeg kan ikke forstå, hvis vi kun er to der har dette problem. Hvad gør andre, når der er overført betalinger til banken, og betalingerne står og venter på at blive gennemførte? Der står et beløb på beholdningskontoen i kassekladden, men beløbet passer ikke. (???)

Mvh og Godt Nytår
Pharfar
Forslag af (1.7k points)
Jeg vil tro at andre gør som jeg gør pt. men det er besværligt.

Hver gang jeg stemmer banken af - åbner jeg bank-konto og ser saldo pr. d.d.
det var meget enklere, hvis det var den saldo der fremgik i overskriften på de enkelte
kladder.

Alternativt er at vi sletter modposten banken og sætter den igen når betalingen
er gennemført i banken... det kommer lidt an på hvor mange poster vi har.

Det ville være dejligt hvis e-conomic kom med en løsning.

De venligste hilsener  og godt nytår
Forslag af (660 points)