Faktura til det offentlige

0
Hej

Har lige måtte oprette faktura på Virk.dk til en dansk offentlig kunde, som IKKE var medlem af Nemhandels regsiter, men fandt dette på deres side:

Er du træt af at taste fakturaer ind i fakturablanketten?Hvis du har et økonomisystem, som kan danne elektroniske fakturaer, kan du sende dem direkte via det gratis Nemhandel-program. Du kan hente programmet på <a class="postlink" href="http://www.ibizcenter.dk/">http://www.ibizcenter.dk/</a>

Jeg talte med jeres support i dag og fik at vide, at man kun kunne sende faktura via E-conomis, hvis virksomheden var medlem af Nemhandels register, men hvis alle gratis kan downloade et program for ikke-medlemmer, så det ville virke for alle, så kan jeg ikke forstå, hvis I ikke kunne/ville gøre dette.

Det vil alt andet lige lette vores (og sikkert også andre E-conmic kunders) hverdag.

Håber I vil overveje at gøre noget ved dette.

Med venlig hilsen

Susanne Langholz
Projektchef
Mobil: +45 2780 1100

ESTATIA A/S
Brændekilden Bygade 15B
DK-5250 Odense SV
Tel: +45 88 13 00 00
lukket
i Forslag » Andet af (230 points)
opdateret af

5 Svar

 
Bedste svar
Hej,

Typisk når vi har at gøre med en EAN fakturaer, så vil vi kunne se mere om hvad der sker. I langt de fleste tilfælde vil vi kunne se om det er modtaget og ikke modtaget med EAN fakturaer(jeg ville derfor tjekke ude at modtageren står med EAN nummer). Typisk når man sender en mail, vil man kun kunne se sendt, og nogle gange vil man se ikke modtaget så fremt man får en fejl besked fra serveren man sender til. Svaret vil være, at vi oplyser om alt det vi rent faktisk kan oplyse.

Jeg anbefaler en til enhver tid, at gøre udgående post til en fast del af fakturerings rutinen.

Nåh det så er sagt, så er jeg med på, at det ikke er altid man gør dette. Så du savner en bedre måde at gøre det på? Jeg kan se om der netop er kommet et forslag vedr. modtagelse af e-mails fra e-conomic. - http://forum.e-conomic.dk/forbedringsforslag-til-conomic/opfolgning-mail-der-ikke-gaet-igennem-t992.html#p3604 Det læser jeg som lidt a la det samme?

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)
valgt som bedste svar af
Hej Susanne,

Hvad for en kunde er det? Det bliver jeg da nysgerrig efter at høre, for det burde være muligt at sende til alle offentlige, da så vidt jeg ved, de alle er oprettet i nemhandelsregistret.

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)
Hej Steffen
Der er tale om Ringsted Sportscenter med EAN nr. 5798007642891. De mener ikke selv, at de er medlem af nemhandelsregisteret, og da faktura til dem ikke var gået igennem via E-conomic, ringede jeg til jeres support og fik at vide, at i kun i begrænset grad understøttede faktura til det Offentlige og at netop medlemskabet var afgørende for om jeres faktura ville nå frem til modtager. Forholder det sig ikke således?
MVH Susanne Langholz
Forslag af (230 points)
Hej Susanne,

Skildringen går på om du spørger om det til at sende til det offentlige, eller med EAN nummer.

Der er flere netværk med EAN numre. En af dem er nemhandelsregistret(som offentlige virksomheder er registreret i), og det er netop den vi understøtter. Er man ikke registreret i nemhandelsregistret, så vil man ikke kunne sende til dem, direkte som man normalt gør. Man vil dog altid kunne se fejlbeskeden i udgående post. - http://wiki.e-conomic.dk/faktura/fejlmeddelelser Her findes forklaringen på hvorfor den ikke er sendt afsted.

Du vil dogkunne sende dette via e-mail, - http://wiki.e-conomic.dk/faktura/bogfoer-og-send-oioxml-vedhaeftet-fil med en fil de kan smide ind i deres program.

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)
Jeg har på det seneste haft et par uheldige afsendelser af EAN fakturaer. Blandt andet en der viser status ?SENDT? ? men ikke modtaget, som normalt. Jeg har en der blot er forsvundet, selv om jeg har udskrevet fakturaen (samtidigt med at jeg sender) ? og nej, jeg har ikke lavet fejl med den afsendelse.

Kunne det ikke være en ide at systemet holder øje med at afleveringen sker som den skal ? og meddeler at faktura xxx1, xx12 IKKE er MODTAGET eventuelt med en tidsangivelse. Det er ret frustrerende at skulle kigge sendelog ret tit.

Simpelt lave systemet såled at e-conomic holder øje med at faktura er IKKE MODTAGET korrekt inden for x dage.

det er vildt frustrerende at ringe til kunden og rykke for betaling - især når fakturaen ikke er modtaget selv om EAN nummer er korrekt.
Forslag af (430 points)