Ønsker til import

0
Hej e-conomic

Jeg har nogle ønsker til import.
Hvis der er noget af det her, der allerede er muligt, så bliver jeg glad.

1) Næste bilagsnummer
Fedt hvis man under bilagsnr i importvinduet kunne vælge næste fortløbende nummer i serien for pågældende type.
Systemet kan jo godt finde ud af at vælge næste bilagsnummer selv i den manuelle brugerflade, så kunne man ikke lave det samme kald bag brugerfladen under import?

2) Auto-complete fra fakturanr.
Det kunne være dejligt at debitorindbetalinger kunne importeres med værdierne fakturanr og dato alene (og næste bilagsnummer i serien for typen). <em>Sådan fungerer det jo så smukt i brugerfladen: Man taster fakturanummeret ind, og alle relevante informationer hentes ud fra fakturanummeret. Lækkert, igen: kunne I lave samme kald bag brugerfladen under import?</em>

2 alternativ) Jeg vil gerne kunne importere alt fra bankens posteringer, med så få manuelle ændringer som muligt, og hvis det aldrig vil være muligt at lave samme kald under en import, for at hente næsten alle data ud fra fakturanummeret, så vil det være fedt med en ændring i brugerfladen ved manuel indtastning af debitorindbetalinger: Når man taster et fakturanr i feltet fakturanr, og e-conomic finder fakturaen, så burde alle felter, med undtagelse af dato overskrives (også beløb). Det ville tillade at man i importen af filen, vil kunne indlæse fyld-data i de felter der skal være data i, og når man så editerer sin import i kassekladden, kan man lave en simpel cut&paste i fakturanr-feltet, så fyld-dataene overskrives med de hentede data fra faktura-nummeret i e-conomic.

3) Automatisk momskode. Når man indlæser finansbilag til en konto i kontoplanen, hvorfor sætter economic så ikke momskode på selv?   
i drop-downen kunne man lægge optionen at e-conomic valgte standardmomskoden sat op for pågældende konto, eller hvis man indlæste fra en kolonne, så lade en datastreng definere at e-conomic valgte momskoden for den pågældende konto (ex: står der standard i cellen, vælger e-conomic kontoens normale momskode).
<em>lige nu må jeg lave workaround i excel, hvor jeg har exporteret min kontoplan. Når jeg taster en konto ind ud for en postering i excel på min importfil jeg er ved at lave, så laver min momskode-celle et lookup ud for kontoplanen, og sætter den pågældende momskode på selv. Det burde bare ligge i systemet, jeg er sikker på det for mange til at gøre det manuelt i stedet. </em>

4) Flere kolonner under import. 25 kolonner er lige for lavt til at tillade fleksibilitet med det system jeg sidder på, som kan spytte csv-filer ud med meget information af gangen. Jeg behøver ikke at se data i preview-vinduet hvor indlæsningen defineres i e-conomic, bare jeg kan vælge mere end til kolonne 25 i dropdownen i jeres række Indlæs fra: i importvinduet. Måske en 50 stykker ville være et godt sted at lande.

5) indlæsning fra kolonne til Layout
Det ville i øvrigt også være rart, hvis man ved indlæsning af fil til oprettelse af debitorer, kunne vælge en kolonne til indlæsning på ?layout? fremfor en fast værdi kun.
Medmindre der er en anden måde hvorpå udenlandske debitorer automatisk kan få tildelt udenlandske skabeloner. Det er relevant hvis man har sit kundekartotek uden for e-conomic, og jævnligt laver lette export/imports, uden at skulle dele op i inden- og udenlandske debitorer.

Tak for jeres tid og hjælp

kh Seb
lukket
i Forslag » Andet af (320 points)
status opdateret af

5 Svar

 
Bedste svar
Hej Sebastian,

Tak for dine forslag - det er godt at se   

Jeg ser dine forslag, som et ønske og at gøre importen mere dynamisk/fleksibel.

1)
Det kan vi helt klart godt se mening i. Detaljen her er dog, at vi ikke kan beregne hvornår posteringerne balancerer(det ville være for tungt), så hvis dette skal være en mulighed, vil vi lave den antagelse, at hver linje er et nyt bilagsnummer? Vil det være forkert/korrekt i dit tilfælde, at lave den antagelse? Altså har man 100 linjer i sin Excel fil, så vil den give der 100 bilagsnumre.

2)
Jeg synes helt sikkert dette kunne være smart. Vi har dog også vendt denne, og har svært ved at gennemskue hvordan dette skal fungere. Normalt når man importere noget fra banken, så vil der jo stå noget i tekst feltet, og udfylder man så faktura nummeret feltet skal den overskrive. Jeg tænker om dette skal være en boks hvor man kan sætte et flueben og det den så kan er Brug altid automatisk tekst for debitorindbetalinger.

Hvis du har mange debitorindbetalinger, så ved jeg ikke om du kender funktionen fi-indbetalinger? Fordi der vil man faktisk allerede kunne gøre dette. Se mere om FI-indbetalinger her - http://wiki.e-conomic.dk/import-af-data/import-af-fi-indbetalinger og importen heraf.

3) - 4) - 5) Hører vi meget gerne om andre har et forslag til også.

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)
valgt som bedste svar af
Hej!

Kanon oplæg til forbedringer....

Jeg oplever, at mine imports fra banken mangler ø   
Sjovt nok kan æ & å klarer sig igennem? Kebab?

Jeg eksporterer fra Nykredit til en CSV fil... og importerer
(Er der en bedre / nemmere måde at integrerer fra banken?)

Mine egne imports af CSV filer gør det samme!
Er det mig, der har ø problemer eller er det generelt!?

Vedr. 3) 4) & 5)
Så har jeg ikke behov for den slags (endnu) men jeg er enig med mere fleksibilitet!
Når jeg bedømmer et system, er det både hvad der kan komme ind... Men også om hvad der kommer ud igen! Og jeg er IKKE helt tilfreds med Export eller Vis i Excel som i kalder det   

Det er trods alt mine data jeg propper ind... (lager, kunder etc.) så skal jeg også kunne tage dem ud eller manipolerer med data som jeg ønsker (indtil vi rammer lovgivningen....)  
Forslag af (620 points)
Hej Peter,

Mine umiddelbare tanke vil være at der er i forbindelse med du gemmer filen fra Nykredit ned den driller. Fordi gemmer man filen ned som .csv MS-DOS - så tager den de forkerte tegn.

Prøv og gem den ned som den der hedder .csv(semikolonneseparaeret), så vil jeg mene det vil lykkedes. e-conomic vil IKKE laver om på de ting der kommer.

Giver det mening?

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

Forslag af (152k points)
Hej Steffen!

Takker ... Det virkede...

NyKredit bank kan *kun* eksporterer ud med (csv. (kommaseper...)

Så det var ikke dem der lavede fejl... - Da jeg åbnede filen med TextPad var der pæne æer i   
Så det må have været mig selv der har kommet til at gemme i MS-DOS ... Hmmm efter jeg sikkert har fjernet en del felter m.m.
Fejl 40 Sorry ... Og tak for at minde mig om, at jeg stadig kun er menneske !! Thihihi

Jeg påkalder mig The fifth  
Forslag af (620 points)
Hej igen Steffen

Beklager min sene tilbagemelding, men jeg har ikke set en notification om at der var sket noget på tråden her, og fandt tilbage i den her tråd ved en tilfældig googling (hmm...pudsigt).

1) Det ville være helt korrekt at antage at hver linje er et nyt bilagsnummer til den her funktion. Det her ønske er imidlertid dalet lidt i prioritet for mig, helt personligt.

2) Autotext overskriver tekstfelt = ja tak!
Jeg tænker ikke at man tager en en bankeksport direkte over i importen, fordi man jo dér ikke har et isoleret fakturanummer. Jeg arbejder med alle posteringer fra bank i et excel-ark før import til e-conomic, så dér kan jeg bare fyre fakturanummer ind i feltet til det, samt vælge typen som de to eneste ting. Hvis teksten så overskrives med den automatiske tekst på alle  posteringer med typen debitorindbetaling (eller man under importskabelonen kan sætte flueben ved den funktion over feltet Faktura-nr.), samt at debitoren vælges automatisk, og hvad der derudover ellers sker ved den manuelle metode, så har det været en meget nem og hurtig proces .
Tak for linket til FI-indbetalinger, men det passer ikke lige til mig.

Tak for hjælpen!

kh Seb
Forslag af (320 points)