Bankkonto i anden valuta en DKK

+2
Kunne være rart, hvis det var muligt at have beholdningskonti/bankkonti i anden valuta en DKK. Kan se, at enkelte andre regnskabsprogrammer tilbyder det - så tænker det det lige må være noget for e-conomic.
spurgt 15 Okt, 2011 i Forslag » e-conomic generelt af psnabe (460 points)
status opdateret 21 Feb, 2013 af Steffen E
Hej,

Jeg forstår ingen af de svar der er givet. Det er da nemt at forstå ønset og svare på det.

Min Kassekredit føres i DKK da bankudtoget vises i DKK. Så kan jeg direkte afstemme efter hver postering.

Jeg har en svensk girokonto, hvor saldo vises i SEK, så jeg vil gerne kunne bestemme at saldoen vises i SEK i min kassekladde for denne konto. Jeg kan jo vælge at vise selve kontoen i SEK, så hvorfor kan jeg ikke blot vælge at det er denne visning der reflekteres i min kassekladde? (opsætning kassekladde Vis valuta - forslag).

Tilsvarende har jeg en Paypalkonto i EUR som jeg heller ikke kan følge med i under postering i kassekladden for denne.

Kan der svares klart på dette ønske? Kan man eller ej (nej). Men kan det laves? ja - forstår ikke at det skulle være gennemgribende når funktionen allerede findes i selve kontoen.

5 Svar

 
Bedste svar
Mhp. afstemning ville jeg forsøge mig med denne rapport når der afstemmes.
Vælg den relevante valuta og der kan foretages afstemning relativt smertefrit også beholdning ved årsafslutning.
Der er ingen tanker om at indføre valgfri grundvaluta for visse konti. Der kan funktionen omregnes anvendes. Desværre for jer med det ønske.

 

Kim Sneum Madsen

Online regnskabsprogram
 

besvaret 20 Mar, 2012 Forslag af kimsneummadsen (24,020 points)
valgt som bedste svar 21 Feb, 2013 af Steffen E
Hej,

Tak for forslaget.

Lige en ekstra kommentar til dette. Hvad er det du gerne vil opnå? Er det så du kan afstemme saldoen i den anden valuta? Nu kan man jo kun afstemme bevægelserne, og så vil den altid omregne til DKK i saldoen(lige så snart du har flere regnskabsår).

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 17 Okt, 2011 Forslag af Steffen E (151,510 points)
Ja - det er for at kunne afstemme (se om saldoen passer)
besvaret 17 Okt, 2011 Forslag af psnabe (460 points)
Når regnskabsåret afsluttes nulstiller E-conomic valutaposteringerne i f.eks EUR og omdanner primo til DKK, dette bevirker, at man skal omdanne primo tilbage til valutabeholdning ved åbning af nyt år.

Dette er meget uhensigtsmæssigt, idet en konto i fremmed valuta selvfølgelig skal bevare sin beholdning i den pågældende valuta og ikke manuelt veksles ved regnskabsårets åbning.
Derudover besværliggøres afstemningen meget, fordi E-conomic har meget svært ved at forstå, at man gerne selv vil bestemme valutakursen.
Hvis man ikke er meget vågen og tjekker det flere gange under bogføringen, ændrer E-conomic valutakursen tilbage til den valutakurs, E-conomic har liggende den pågældende dag. E-conomics valutakurs stemmer jo aldrig med bankernes, da de altid beregner sig en anden kurs end Nationalbankens.

mvh
Sushou
besvaret 19 Mar, 2012 Forslag af sushou (750 points)
Hej,

Jeg kan se der tidligere er blevet foreslået noget i samme stil - hvorfor jeg har sammenlagt emnet med det gamle. (vedr. valutakonti)

Når det er sagt, så er det noget vi har haft snakket om tidligere med udviklerne. Landet ligger således at det faktisk er en væsentlig ting at ændre. Jeg lader dog indlægget ligge, og så må vi se på det her fra.

Jeg er ikke sikker på jeg forstår det med den ændre valutakursen? Vil du ikke nævne et eksempel på det? Gerne hvordan det opstår?

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 19 Mar, 2012 Forslag af Steffen E (151,510 points)