forum

Debat om e-conomic regnskabsprogram

Dynamisk brug af varegruppe ved fakturalinje

0
Forslag: Ved udfyldelse af fakturalinje burde der, under feltet for Varenummer, være et felt hvor man kan vælge varegruppe. Hvis man så først vælger en varegruppe, burde man, ved efterfølgende klik på søg udfor varenummer, KUN få vist varerne fra den valgte varegruppe.
Hvis man derimod IKKE vælger varegruppe først, bør man ligesom nu, få vist samtlige varer (uanset varegruppe) ved klik på søg udfor varenummer.

Grunden til forslaget er, at når en virksomhed sælger flere varer med samme navn (f.eks. Chokoladeis) men i forskellige faste mængder (1/2 liter, 1 liter, etc.) og selvfølgelig til forskellig pris, bliver det mere uoverskueligt at finde den rigtige vare, når fakturalinje skrives.

Hvis man så f.eks. opretter en varegruppe for hver varemængde (1/2 liter, 1 liter, etc.), er det nemt at bruge ovenstående forslag til en mere overskuelig organisering af sine varer i forskellige varegrupper.

Hvis man har brug for en anden form for opdeling af sine varer end mængde, opretter man selvfølgelig sine varegrupper efter det kriterium man har brug for. Kun fantasien sætter grænser.

Og hvis man allerede har lavet en opdeling af sine varer i varegrupper, bruger man selvfølgelig den.

De kunder der ikke har behov for ovenstående forslag kan bruge systemet som før, idet de blot lader være med at udfylde varegruppe, når de udfylder faktura-linjen, men kun udfylder varenummer, hvorved varegruppen udfyldes automatisk sammen med det valgte varenummer.

I skemaet til udfyldelse af fakturalinje er der iøvrigt god plads under feltet varenummer til et felt med varegruppe.

Mvh.
Ole Jaramillo Rask, Ph.D.
spurgt 2 Okt, 2011 i Forslag » e-conomic generelt af OleRask (120 points)

3 Svar

Hej Ole,

Tak for dit forslag. Jeg er helt enig, det kunne være rart smart med større varekartoteker.

Det vi kunne være interesserede i at høre, er om der er andre der har samme ønske.

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 6 Okt, 2011 Forslag af Steffen E (151,510 points)
Kære e-conomic folk )

Jeg har fået et spørgsmål fra en kunde (en håndværkervirksomhed), som meget gerne vil benytte sig af varekartoteket og dermed få foræret nogle gratis tekster ved valg af en vare.

De kommer dog til at have en voldsom mængde varenumre, som knytter sig til forskellige varegrupper. Dvs at når de skal lave en salgsfaktura, så vil samtlige af varenumrene dukke op, hvilket godt kan blive en lidt uoverskuelig oversigt.

Spørgsmålet er: Når nu at alle varer er knyttet op til forskellige varegrupper, så ville det være dejligt, hvis man først skulle tage stilling til typen af varegruppe og derefter så kun få oversigten frem over de varer som ligger i denne varegruppe. Er det en funktionalitet, som I har overvejet?

Masser af hilsner
og tusind tak for et kanon produkt,

Susan )
besvaret 3 Mar, 2012 Forslag af 1264 Susan (140 points)
Hej Susan,

Tak for dit forslag. Jeg kan faktisk se at det er blevet foreslået en gang tidligere, hvorfor jeg har valgt at ligge det sammen med det gamle emne. De går begge på en nemmere/hurtigere sortering i forhold fakturering af vare, ud for grupperne.

mvh

Steffen Ekelund

Sidder du af og til og er i tvivl om, hvordan du skal bogføre? - Klik her og spørg tusindvis af andre e-conomic brugere
 

besvaret 5 Mar, 2012 Forslag af Steffen E (151,510 points)
Vi sætter stor pris på alle de forslag vi løbende får ind, og vi gør hvad vi kan, for at få implementeret så mange som muligt.

Når vi udvælger, hvilke forslag der skal udvikles og implementeres, sker det ved prioritering efter hvilke der giver størst værdi for flest brugere, samt afstemning blandt brugerne. Et forslag er altså ikke garanteret udvikling og kan således blive fravalgt i processen. Med andre ord; DIN mening tæller!

Når vi modtager et forslag sker der følgende:
  • Forslaget gennemlæses, besvares og tagges med “Overvejes”
  • Forslaget er nu klar til at modtage stemmer fra andre brugere
  • Der tages stilling til, om forslaget bliver udført og det tagges derefter som “Planlagt”