Informizely customer feedback surveys




Se de seneste forbedringer




Opload salgsfakturaer

0
Hej

Jeg har en del salgsfaktuaer - hvor jeg foretager en del beregninger i Excel.

Det drejer sig om fordeling af udgifter i et kontorfællesskab - hvor de forskellige udgifter fordeles efter forskellige fordelingsnøgler.

Lige i dette øjeblik har jeg fordelt, så der skal skrives 27 fakturaer.

Jeg har alle dataene i Excel, og vil så gerne oploade dataene - dvs. debitornummer, dato og varelinjer m.m. - således at de havner i igangværende fakturaer - hvorfra jeg så med få klik kan massefakturerer.

Har talt med hotline - og konstateret at det ikke er muligt - men at det p.t. kun er muligt at oploade som manuelle salgsfakturaer og så sende fakturaerne fra Excel (må kaldes en nødløsning).

Så jeg må igen indtaste alle fakturalinjerne en for en - lidt ærgerligt at taste fra EDB til EDB.

Håber at der er flere som kan se ideen i det - og støtter forslaget her i tråden, så vi kan få det med på et tidspunkt.
lukket
i Forslag » Andet af (4.2k points)
status opdateret af

3 Svar

 
Bedste svar
Hej Leo,

Medmindre der altid og uden undtagelse kun er præcis én linje pr. faktura, tror jeg hurtigt, en sådan funktion til generel brug kan gå hen og blive temmelig kompleks - da der jo så, modsat samtlige andre import-filer, ikke vil være tale om en flad fil, idet den både vil indeholde et faktura-niveau og et linje-niveau.

Det er jo desværre heller ikke just mange, der i de to måneder siden dit første indlæg har bakket op om forslaget

Helt på bar bund er dine kunder dog ikke. Som jeg læser dit seneste indlæg, har din seneste kunde fået <em>programmeret</em> - tilpasset - sin C5-løsning til at kunne indlæse disse filer. Tilsvarende skulle bestemt være muligt med e-conomic - fx burde det være muligt at lave en Excel-makro, som via vores API danner fakturaer og linjer ud fra en fil opbygget præcis som kundens.


Mvh.

<p dir="ltr"><b>Christian Estrup</b></p> <p dir="ltr">Director, e-conomic Core</p> <p dir="ltr"><strong>&nbsp;</strong></p> <p dir="ltr"><img src=" width="258" height="27" alt="image"></p>
Forslag af 🔒 (20.9k points)
valgt som bedste svar af
Hej

Har I overvejet dette forslag?

Jeg har nu en kunde mere - som har brug for denne funktion.

Jeg har i dag talt med en kunde - som gerne vil skifte til e-conomic, men da vi gennemgik hans forretningsgange, så konstaterede jeg at han har et par hundrede kunder, som faktureres ved at han får filer fra en leverandør, og så gennemfakturere til kunderne (han får provision af salget).

Hans nuværende løsning er i C5, hvor han har fået det programmet så filen fra leverandøren (CSV fil) bliver importeret og derefter køres en massefakturering.

Da jeg oplyste at e-conomic ikke har den mulighed - så blev aftalen at jeg igen spørger ved e-conomic, og hvis det kommer som en løsning, så kan jeg formentlig få kunden overbevist om at han skal skifte.
Forslag af (4.2k points)
Hej Christian

Du har igen ret - der er desværre ikke mange som støtter forslaget

Jeg havde faktisk tænkt på en linje i regnearket pr. fakturalinje - jeg kan godt se det giver lidt sjov når der selvfølgelig også skal være fakturahoved.

Det kan løses - men jeg indrømmer der nok er lidt hr-godt-nok over det.

F.eks.:
søjle 1 - indeholder et ID nummer - f.eks. første linje 1 og hvis de næste 4 linjer også skal med på samme faktura, så indeholder de også tallet 1 - her er det så underordnet om det er tallene 1, 2, 3 der bruges - eller interne ordrenumre, f.eks. 1055, 1099, 1044 o.s.v. - nummeret bruges kun til at koble linjer med ens ID-nr. sammen til en faktura.
søjle 2 - kundenummer
søjle 3 - fakturadato
søjle 4, 5, 6, 7 og flere til fakturahovedet.
Bemærk at søjle 2 til 7 (m.m.) kun skal udfyldes i første fakturalinje pr. faktura (og så har vi selvfølgelig balladen hvis der udfyldes flere gange på samme faktura) - hvis der af praktiske grunde udfyldes flere gange, og det er samme indhold - så bruges det selvfølgelig alligevel.
søjle 12 (eller hvad I når op på) - varenummer
søjle 13 - antal
søjle 14 - pris (hvis ikke udfyldt, så hentes pris fra kartoteket)
o.s.v.

Så kan man holder sig til en flad fil - og alle som ikke kender til programmering kan også være med.

Hvis en af jeres programmrer keder sig en dag  - så kunne det være dejligt at få denne løsning.

Jeg har været inde på forummet og læst om API - og det ser ud til at man også der kan løse opgaven, men jeg har ikke evnerne til det.

Jeg spørger min kunde om de er interesseret i at spørge en programmør.
Forslag af (4.2k points)